Pienoismallit.net

Long Range Desert Group

30 cwt Chevrolet & Jeep

Vanha Matchbox-hittituote tämäkin ja monille varmasti tuttu. Joka mielestäni suorastaan "hönkii" aavikko-teemaa…

Varsin suoraviivaista näperrystä, jotain pieniä juttuja lisätty kuten esim. "letkut" noihin jäähdyttimien "boonus-paisuntasäiliöihin" ja jotain remmejä maskiteipistä. Piippuja koitin porailla auki sormiporalla, Chevyn etulampun koversin ja laitoin "lasin."

Mallit ovat kuitenkin pääasiallisesti ihan puketista vaan.

Kommentit

Komea suoritus klassikkosarjasta! Tykkään kovasti maalaustyöstä ja muutkin "operaatiot" on kyllä onnistuneet hienosti.
Loistavaa jälkeä. Pienikin on tässä tapaukessa kaunista.
Hienosti maalatut ja mukavaa nähdä näitä muinaisia helmiä täällä. Alustaan olisi kannattanut myös keskittyä; renkaanjäljet puuttuvat ja näyttää hiekkalaatikolta: kannattaisi tehdä tuo pohja ainakin kehyksen reunojen tasalle tai paremmin yläpuolelle?
PhantomII 26.2.2011 09:57 Vastaa lainauksella
Aika mukavan näköinen pikku asetelma. Hyvältä näyttävät nämä vehkeet tässäkin mittakaavassa. Molemmat ovat saatavilla isommassakin koossa, mutta kuten tässä näkyy hyvä rakennusjälki näyttää aina hyvältä, olipa mittaakaava mikä tahansa. Toki näin pienet mallit asettavat jo enemmän rajoituksia, mutta silti. Pienet letkut ja putket ym. tuovat jo roimasti eloa malliin kuin malliin.

Alustassa, jos sitä nyt arvostellaan vaikka se ei pienoismalli olekaan, voisi nuo puuraamit olla tummemmat? Sopisi fiilikseen paremmin? Renkaanjäljet ovat myös makuasia, aavikko ei oikeasti ole kokoajan "isoa hiekkalaatikkoa", mutta mikä ettei niitä sinne voi laittaa. Ihan OK näinkin.
Oskari K 26.2.2011 11:49 Vastaa lainauksella
Vähän häiritsee kun kaikki kuvat ovat lintuperspektiivistä mutta ehkä mittakaava selittää sen. Ja alustaankin olisit voinut paneutua enemmän mutta toisaalta harva edes jaksaa väsätä alustaa joten hyvä näinkin.
Jos jotain positiivistä tästä tekeleestä yritän kaivaa niin autot ja figut ovat aivan mahtavia ;)
Hienoja yksityiskohtia, esim Jerryt näyttää olevan vähän eri sarjaa kaikki ja puulaatikoissakin sävyeroja.
Oskari K kirjoitti:
Jos jotain positiivistä tästä tekeleestä yritän kaivaa niin autot ja figut ovat aivan mahtavia ;)
Mielestäni asia menee niinpäin, että jos jotain negatiivistä tästä tekeleestä yritän kaivaa…jne..ja siinäkin on vääriä sanoja "tekele", "yritän kaivaa"..Sori Oskari, mutta sain vaan negatiivisen kuvan, vai oliko se tarkoituskin. Lopussa kyllä kehut mallia.

Onhan tämä aivan huikea esitys ajoneuvojen ja figuurien osalta. Tosiaan aavikkotunnelma imaisee kurkun kuivaksi. (onneksi on lauantai ja saunailta).
Kaikki yksityiskohdatkin saatu aavikkomaiseen väriin. Lisäykset aina plussaa. Litkutukset onnistuneet tai miten ne oletkaan tehnyt, mutta tarkkaa on työ tuonkokoisiin osiin.
Hienoa. Luoditkin maalattu. Tai onko ne nyt ammuksia tässä vaiheessa.

Koska tämä ei kuulu kategoriaan "dioraamat", niin en ota huomioon ollenkaan lopullista sijoituspaikkaa.
Tai sen verran sanon, että koska se ei ole dioraama, niin olisit antanut olla komeuden niissä puukehyksissä.
Tässä pojot:
Aivan mahtavaa työtä! Sanoisin jopa, että varsinkin figut ovat hyvin pitkälti Mestari Tomi Mynttisen tasoa!
Miten ihmeessä olet saanut aikaiseksi noin ilmeikkäitä naamoja - kun ottaa huomioon, että nuo naamat ovat suunnilleen nuppineulan pään kokoisia?
Hyvin onnistunut malli. Itselläkin sama sarja työn alla, ja nyt tietää mihin pitäisi pyrkiä:)
Varsinkin oletuskuvassa kokonaisuus näyttää erittäin hyvältä.
Olisi ensimmäisestä kuvasta voinut kuvitella 48 mittakaavaiseksi.
Tommi M 28.2.2011 15:54 Vastaa lainauksella
Mahtavaa työtä!
Figut ovat samaa sarjaa kun joku sitä mietti, ne on mahtavasti tehty! Hienoa, arvostelen nämä malleina enkä diona, koska mielestäni nopeasti? tehtyä alustaa on turha arvioida
Tommi M kirjoitti:
Hienoa, arvostelen nämä malleina enkä diona, koska mielestäni nopeasti? tehtyä alustaa on turha arvioida
Ehdottomasti tämä oli tarkoitus… Alustassa ei ole nähty tässä tapauksessa minkäänlaista "efforttia" :)
AJ 6.3.2011 10:19 Vastaa lainauksella
Moi Antti, näin myöhäsyntyiset kommentit; figut on Raimo L:n sanojen mukaan erinomaista tasoa, etenkin pikkuskaala huomioiden.

Alustasta sinänsä viis, kun Tommi M:n tavoin arvostelen malleina enkä diona; jokatapauksessa nuo molemmat alustat ovat toimivia sekä kallio, että paljas tasainen hiekka aavikolla jopa sellaisenaankin ilman minkäänlaista (extra) eforttia, mutta hiekka kaivannee niitä renkaanjälkiä.

Puiolestaan Petrin sanoja lainaten ko. klassikkosarja, joten extrapojoja siitä. Molemmat autot Jeep & Chevy 30 CWT ovat, kuten jo edellä on useasti todettu, hienosti rakennettu, maalattu ja viimeistelty yksityiskohtineen - ja jälleen pitää huomioda pikkuskaalan asettama vaikeusaste.

Kuvien lintuperspektiivi ei häiritse minua, päinvastoin juuri se mahdollistaa molempien mallien fuguineen näkymisen - hienot ja onnistuneet mallit kokonaisuudessaan! Parhain terveisin, AJ