Pienoismallit.net

KV-9

Protovaiheessa nimi oli Object 229

Kesämökin lasiterassilla olutta nauttien joskus kesäkuussa 2010 aloitettu Eastern Expressin KV-9 malli tuli kuin tulikin valmiiksi…
Mallin laatu ei ainakaan minun mielestä täytä laadukkaan mallin kriteerejä, Easternista ei ole aikaisempaa kokemusta. Todella paljon epäsopivia osia lisättynä loistavilla hymykuopilla.
Hyvä asia on se että siitä jäi ihan saat…ti ylimääräisiä osia telapyöriä, säiliöitä, laatikoita, yms…

Pieni taustatieto pläjäys KV-9:stä kun on ensimmäinen näillä sivuilla:
Syksyllä 1941 heräsi kysymys tarvitaanko uusi versio KV vaunusta isommalla tykillä, josta yritettäisiin tehdä tykistön (hyökkäys) tankki.
«Object 229» oli raskas tankki jossa oli tehokkaampi asejärjestelmä, tässä tapauksessa 122 mm U-11 Tank Howitzer. Tätä ajoneuvoa aloitettiin kehittää marraskuussa 1941, ja jatkui huhtikuuhun saakka 1942. «Object 229:n» otettiin testikäyttöön nimityksellä KV-9.
Perusajatuksena KV-9:ssä oli yritys luoda monikäyttöinen raskas vaunu jolla voidaan tuhota paitsi vihollisen linnoituksia, mutta myös vihollisten raskaita tankkeja.
KV-9:n paino oli 47 tonnia, ja se oli miehistö neljä miestä: kaksi tornissa ja kaksi rungon sisällä.
Mukaan mahtui 48 kpl ammuksia.
Vaunuja valmistettiin ainoastaan 10kpl, miksei enempää niin sitä en tiedä.

Malli on muuten suoraan laatikosta mutta Friulit halusin asentaa…todella onnettomien letkutelojen tilalle.
Mallista oli alunperin tulossa ensiksi perus vihreä mutta katsottuani mallivitriiniin niin kaikki siellä köllöttävät tankit oli pelkkiä vihreitä. Lopulta löysin silmääni miellytävän KV-1 kaavion jostain netin syövereistä, se on melko varmaa että yksikään KV-9 ei ole omistanut tälläistä naamiokuviota.
Maalaus on suoritettu humbrollin maaleilla.

Kommentit

Kokonaisuutena kohtuu hyvä KV. Teräs-sävyä teloihin jäin tässäkin kaipaamaan. Puuttuuko johtopyörästä keskiö?
Pertsaaaa 24.2.2011 20:37 Vastaa lainauksella
Hienolta näyttää, itselläni tuolla kaapissa makaa yksi Eastern expressin KV-85 ja sanoisin ettei laatu todellakaan päätä huimaa, mitat ovat kuitenkin enemmän oikeat kuin Zvezdan KV:ssa.
Nuo tarviketelat tuovat mukavsti ilmettä malliin jos alkuperäiset telat olivat samanlaiset kuin omassa yksilössäni. Mukavan näköinen klimi.
Hieno tankki, erityisesti maalaus pukee mukavasti. Rakennusjälki siistiä säistys sopivan maltillinen. Erikoinen tankki josta en ollut kuullutkaan ennen tätä. Friulit tuo mukavasti aitoutta ja raskautta teloihin, pientä metallista kulumaa telat ja johto ja vetopyörät vaatisi. Muuten siistiä työtä kautta linjan.
MJE 25.2.2011 18:03 Vastaa lainauksella
Mika Haalahti kirjoitti:
Puuttuuko johtopyörästä keskiö?
Totta turiset Mika, olihan nuo hävinneet jossain matkan varrella mutta onneksi laatikkosta löytyy vielä 3 ylimääräistä "varaosaa"
Ja näköjään lampun lasikin on jäänyt valkoiseksi…
Ilme paranis jos konekiväärit ois maalattu muulla kuin rungon värillä.

Kiva nähdä näitä harvinaisempia.
UUPPPEEEEAAAAA!!!