Pienoismallit.net

T-34/76

Hobby Bossin lyhytputkinen Sotka käytännössä suoraan laatikosta. Omana lisäyksenä ainoastaan kitarankielestä tehty antenni. Erityisen hienoa sarjassa on mielestäni täydelliset sisätilat ja tästä huolimatta sangen kohtuullinen hinta. Ilmeisesti malli on jokseenkin suora kopio Trumpeterin isommasta mallista.

Osat menivät hyvin paikoilleen, mitään erityisen mainittavia ongelmia ei tullut vastaan. Eniten huolellisuutta vaati luonnollisesti muovisten palatelojen ja pyörästön kasaus. Mainittakoon että takakannen ritilä tuli suoraan mallin mukana, on etsiosan ja injektio muoviosan yhdistelmä. Yksityiskohtien oikeellisuuteen en ota kantaa kun en ole asiaan riittävästi perehtynyt.

Vaunulla ei ole varsinaista esikuvaa mutta valokuvien mukaista tunnelmaa olen pyrkinyt jäljittelemään. Maalasin torninumeron pensselillä, sopii mielestäni hyvin tällaiseen malliin.

Mallin viimeistelyn kanssa meinasin tehdä enemmänkin pikku säätöjä mutta jossain vaiheessa ajatus katkesi ja homma jäi kesken joten päätin julistaa mallin valmiiksi.

Maalipinnan elävöittämiseen käytetty lähinnä öljyvärejä ja pigmenttijauheita.

Alusta ei ole lopullinen (toivottavasti) eikä mallia ole liimattu kiinni, tämä näkyykin joissain kuvissa kun vaunu leijuu maaston päällä.

Kommentit

Jonne 24.2.2011 17:10 Vastaa lainauksella
Hieno sotka! Vaunun numero oli hyvä idea maalata ja siitäkös plussaa ropisee! Kaikinpuolin hyvä suoritus.
Tämähän on tavattoman hieno malli. Olisko nuo avatut luukut voinut tehdä myös maalilla tarkemmin, eivät ole sitä maalipintaa, mitä muu malli on.
Numeron maalaaminen nostaa arviota.
Olet kertaalleen saanut viikon mallin…Tämä ei ole ihan sitä tavaraa, vaikka hyvä onkin.
Tai sitten tällä sivustolla on tullut muitakin tarkan mallin tekijöitä.
Hieno malli ja mukava lisä tuo alusta. Malli on rakentunut nätisti ja siististi, luukut auki ja kun tuo konehuone näkyy on kyllä hieno oivallus ja tuo mukavasti eloa malliin. numerot sopii tosi hyvin tankkiin. Maalipinta saisi olla hieman elävämpi (sävyvaihteluita vaaleilla ja tummilla vihreillä) Toinen mikä hieman tökkii, on tuo tankin siistikunto. Etuloksut ja takakannen laatikot, ne oisi voinut jättää pois ja hieman vääntymää etuloksuihin pientä metallista kulumaa teloihin ja veto ja johtopyöriin. Tämä siis vain minun mielipide, kaikinpuolin siisti malli:)

Timolle: Sotkassa oli yleensä ruosteenpunaiset sisäosat tai valkoiset.
Kiitokset kommentoinnista.

Luukkujen sisäpuolen värisävyt ovat luullakseni oikein, eri asia on sitten onko maalipinnan elävöittäminen yhteensopivaa ulkopinnan maalauksen kanssa. Moottoritilan luukkujen sisäpuolet olen yrittänyt saada näyttämään siltä että ne ovat kauttaaltaan jonkinlaisen lika/öljykerroksen peitossa. Huomasin vasta kuvien lisäämisen jälkeen että olisihan tuohon moottoritilan takaluukkuun saanut pienellä vaivalla porattu pultinreiätkin. Saa nähdä tuleeko tehtyä joskus.
Pyöriin tein paljasta metallipintaa maalilla ja lyijykynällä mutta en saanut sitä kunnolla näkymään kuvissa. Jätin vaunun kokonaisuudessaan hyväkuntoiseksi lähinnä siksi että olen aiempiin KV vaunuihini tehnyt pari osumajälkeä, rikkoutuneet valonheittimet ja hieman ruttuja lokasuojiin.
Tarkoitus olisi tehdä tälle mallille isompi alusta ja laittaa viereen Gaz kuorma-auto. Joskus tulevaisuudessa sitten…
Näppärä "mikki hiiri" malli sotkasta. Siis saksalaiset kutsuivat tätä torniluukkumallia mikki hiireksi. Tornin luukut kuin hiiren korvat avattuana. Aidon näköiseksi tehty sotka. Oliko se miten korkia se kohtuullinen hinta?
AJ 1.3.2011 16:45 Vastaa lainauksella
Moi Harri, Hieno Mikki Hiiri Sotka! Parhaita Sotkia mitä saitilla on nähty ja piristävässä mittakaavassa 1/48.

Kyllä tuo "Moottoritilan luukkujen sisäpuolet olen yrittänyt saada näyttämään siltä että ne ovat kauttaaltaan jonkinlaisen lika/öljykerroksen peitossa" on onnistunut. Kyllä mä diggaan tätä Sotkaa kokonaisuutena; realistisen näköinen T-34/76 plus alusta sopii hyvin mallille. Parhain terveisin, AJ
Kiitos taas palautteesta.
Sarjan hinta pyörii siinä kahden kympin molemmin puolin hankintapaikasta riippuen, mielestäni saa oikein hyvin vastinetta rahoille.
Tämän skaalan vaunuja on kiva tehdä, näyttävät hyvältä lekomallien vieressä. Harmi kun eivät ilmeisesti ole saavuttaneet kovin laajaa suosiota ainakaan Suomessa.
Todella realistisen näköinen Sotka. Erityis plussaa tulee maalatuista torninumeroista, jotka ovat toteutettu erittäin hyvällä neuvostoliittolaisella käsialalla.