Pienoismallit.net

Dassault Mirage 2000 C

Italerin valmistama malli Ranskalaisesta monitoimihävittäjästä "tipahti" Iibei-huutokaupasta käpäliin, usean muun mallin paketissa jolloin hinnat eivät päätä huimanneet.

En ollut koskaan aiemmin rakentanut ranskatarta, paitsi auto ja helikuupperin muodossa joten viikonloppu-rojektina tein sen lähes suoraan puketista, ainoastaan lisäsin resiinisen penkin pilotille.

Mallina Italeri on ihan oiva, tosin esimerkiksi ohjaamon detaljointi jättää toivomisen varaa. Mm. sarjan oma heittoistuin on liian suuri jolloin kuomu ei sovi kiinni. Sikäli mikäli se jonkun silmissä edes etäisesti muistuttaa lisenssillä valmistettua MB 10.-tyypin istuinta. Revell on pakannut samaa mallia Tigermeet-siirtokuvilla. Valitettavasti aftermarket-tilpehöörien tarjonta ainakin tässä mittakaavassa on kohtalaisen kehnoa. Tosin suunnitelmissa on rakentaa Räväkämmässä Tigermeet-kaaviossa tämä uudelleen jahka aikaa ja kiinnostusta löytyy… Pojan opittua kiipeilyn taito, on "tilanteita" tiheässä, ilman etsien ja kalliiden aftermarket siirtokuvien kanssa työskentelyäkin. ;)

Humbrolleilla pensselöity, Johnssonia ja Microscalea lakkoina. Muodostelmavalot eli "slime-lightit" maalattu.

Kommentit

Mestarillista maalausta ja säistämistä.Tuo mainitsemasi Tigermeet kone itselläni on jemmassa.Tuo perus maalauskaavio taitaa olla aika samantapainenkin.Tästä mallista Mirage ei paljoa enää parane,ainakaan tähän mittakaavaan.
Hillityn kaunis ranskatar!
Erittäin siistiä jälkeä on tässä mallissa havaittavissa.
Siistiä ja taidokasta työtä,jälleen.
PhantomII 20.2.2011 12:46 Vastaa lainauksella
Sutjakoita nuo Miraget. Nätti malli ja erityisesti tuo maalaus miellyttää silmää. Hienoa sivellintyöskentelyä.
Tally-ho 20.2.2011 13:17 Vastaa lainauksella
Todella siististi rakennettu Mirage 1/72 mittakaavassa ja vielä siveltimellä maalattu. Onnitteluni!