Pienoismallit.net

Warrior MCV

Bosnia 1995

Brittiläisten miehistövaunu joka on nähnyt toimintaa monella rintamalla mm. Bosniassa rauhanturvajoukoilla ja Irakissa sotatantereella. Malli tuli rakennettua välipalaksi kun Academyn Merkava 4 sai aikaan pahan AMS ihottuman.

Malliin on käytetty lisukkeena Eduardin etsisarja ja Friulin irtotelat. Valokuvien perusteella lisäsin muutamia pikkudetaljeja ja parantelin joitain osia. Esim. sarjan mukana tulleet lampunsuojakaaret oli kiinnikkeiden osalta pielessä, ja paranteluprosessissa alkuperäiset tuhoutuivat joten tein kokonaan uudet muovitangosta.

Mallin maalasin Academyn emaleilla, hiuslakkasin ja maalasin uudestaan Vallejon väreillä. Hiuslakkatekniikka oli ensimmäinen kokeilu ja loppuviimein ei niin näkyvä. Merkinnät on ihan paketin mukaan vedetty, paitsi kyljen lisäpanssareissa jotka maalasin teippisapluunalla, en luottanut pehmentimiin näin isojen pulttien kohdalla.

Yritin tuoda esille kuvista selkeästi näkyvää toistuvaa päällemaalausta mutta vain paikoin siinä onnistuin. Hyvä kun ei sentään mennyt maalinpoistoon. Jatkossa täytyy rajata hiuslakan käyttö paikallisempiin juttuihin.

Naamio maalauksen perään hieman washia ja filtteriä ja chippingiä etc. nykytrendien mukaan. Lopuksi suihkuttelin ruiskulla reilut kurat alarunkoon, Bosnia valokuvissa näytti olleen aika kurjat kelit.

Toinen uusi juttu oli nettiniksin mukaan tehty "lainapeite". Ohjeessa käytettiin perinteisen ohennetun erikeeperin sijasta ohennettua vesiliukoista silikonimassaa ja tällä seoksella kyllästettiin nenäliina. Perään tietenkin maalausta ja naruja ym.

Heti kun hiffasin että eihän semmoista vesiliukoista silikonia suomesta saa, käytin rautakaupasta saatavaa akryylimassaa ohjeen mukaan 1:1 ohennettuna ja toimii kuin kiskokulkuvälineen latriini.
Nenäliinasta tulee kuivuttuaan kumimaisen nihkeä ja sitä voi taitella ja muokata mielin määrin ilman hajoamisen pelkoa. Suosittelen lämpimästi!

Summa summarum, tulipahan tehtyä ja taas kokeiltua pari uutta juttua ja harjoiteltua vanhoja.

Comments wellcome

Kommentit

Komea Soturi. Jonkin asteinen litkutus tai öljyvärikäsittely olisi tuonnut yksityskohtia esille, mutta ihan hyvä näinkin.
Todella hieno Warrior. Tasapainoinen ja miellyttävä kokonaisuus!
Teemu Lax 14.2.2011 06:58 Vastaa lainauksella
Kyllähän tuota tuossa on litkuja ja öljyvärejä mutta kurapölykerros hieman pehmensi niitä. Valaistuksen kanssa oli isoja ongelmia en saanut mieleistä kuvaa aikaiseksi. Pitäisi varmaan pienentää kuvia jotta saisi useamman esille…
Mielestäni säistetty sopivasti. Toivoisin, että kuville olisi niin paljon tilaa, ettei niitä tarvitsisi pienentää. Kuva etuvinkkelistä olisi ollut kiva.
Teemu Lax 15.2.2011 20:08 Vastaa lainauksella
Kuvia otin n. 96 kpl järkkärin minimi asetuksilla. Nyt asentelen Gimppiä että sais pienennettyä muutaman lisää.

Kappas nythän se meni sinne?? Ilmeisesti sunnuntaina ollut jokin syntax terror. Nyt sain kuvia lisää. Olkaapa hyvät
upea. vaikka nämä nyky härvelit ei hen.koh iske niin loisto soturi.