Pienoismallit.net

P-51D Mustang "Lou IV"

Tamiyan Mustang P-51D. Malli on ensimmäinen ruiskulla koskaan maalamani pienoismalli. Malli on valmistunut syksyllä 2010. Malli on rakennettu taas suoraan laatikosta. Kokonaisuutena malli oli taattua Tamiyan laatua, tosin osa siirtokuvista oli todella hankalia pistää paikoilleen. Näin jälkikäteen ajatellen en ole oikein tyytyväinen malliin, tein muutaman todella pahan mokan maalatessa ja jälki ei ollut niin hyvää kuin mitä nykyään osaisin (esim. "vanhennukset", maalirajojen häivytykset, pakokaasuvanat…). Mutta kuten sanottu _ensimmäinen_ koskaan tekemäni ruiskutyö, joten kaipa sitä voi ihan suht tyytyväinen olla… Tästäkin otettiin opiksi.

Kommentit

No perhana, kun onkin komea kone. Hiukan tummat kuvat, mutta näkee noistakin, että on upeasti onnistunut.
Kosander 12.2.2011 21:18 Vastaa lainauksella
Komea Mustang. Laipat ovat alhaalla kuten kuuluukin, koska myös päälaskutelineen luukut ovat. Yleisilme siisti.

Alapuolen runkosauma aavistuksen häämöttää ja paikoin värirajat hieman karkeat. Suosittelisin reseptiä ohut maali + pieni paine. Tällä tavalla saa aikaan oikeinkin hentoja pakokaasuvanoja ja värirajoja.

Kiinnostaisi tietää mitä maaleja olet käyttänyt, koska itse tappelen tällä hetkellä Vallejon kanssa vapaalla kädellä maalauksessa. Ja myös etsiskelen itselle sopivaa metallisävyä.
Esko P. 12.2.2011 21:21 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommenteista. Kosander unohdinkin mainita esittelytekstissä, että kone on maalattu Tamiyan omilla maaleilla.
Nämä 361:n lentueen koneet on ollut ikuinen vääntö, että millä sävyllä kone on maalattu. Joku on sitä mieltä, että se on sininen ja joku, että se on vihreä. No itse en tähän vääntöön lähde vaan totean, että hieno kone. Seuraavaksi kannattaa panostaa tuohon värirajaan ettei se ole noin hajasumuinen.

Tässä lisää tuosta värien "taistelusta": www.ipmsstockholm.org/magazine/1998/05/stuff_eng_ww2incolor_louiv.htm
PhantomII 12.2.2011 22:25 Vastaa lainauksella
Tervetuloa ruiskumaalajien yhä kasvavaan joukkoon! Ei se niin vaikeata oikeasti ole. Tosin suttaamista on vähän enemmän kuin siveltimellä maalatessa.

Mallissa laipat tosiaan ovat "oikeaoppisesti" alhaalla luukkujen kanssa. Tämä otettakoon huomioon aina kun mahdollista. Useissa 1/72 Musseissa se on työläämpi toteuttaa, joten niissä se annettakoon anteeksi? Värirajat on makukysymys ja tuskin niitä kiireessä valttämättä kerittiin kentällä miettiä, joten…

Hiukan voisi suttailla tuota alapuolta; pastelliliitupöly on lähes riskitön ja halpa tapa joka kuitenkin lisää hiukan katu-uskottavuutta. Samoin laippojen, siivekkeiden ym. liikuvien osien saumojen korostus.

Kaikenkaikkiaan mainio malli Mustangista, tuosta ikuisesta inspiraation lähteestä.
^^Itseasiassa sisemmät laskutelineluukut olivat hyvin yleisesti kiinni kentälläkin ollessa. Syy tähän oli luukkujen valuminen alas hydrauliikkavikojen takia joten nähtiin, että on parempi pitää ne kiinni kentällä.
Komeasti rakentunut kone ei siinä mitään, mut tuo maalaus ei ole ihan samaa tasoa. Seuraavalla kerralla tee ihan kunnon maalausmaskit että saat terävämmät rajat. Tuon esikuvassakin on aika terävät rajat. Ja esikuvansa on kuvissa ihan puhdas kone. Mutta siitä se lähtee. Tuo on aika mielenkiintoista ettei siitä ole muka tarkkaa tietoa noiden väristä. Luulis et historiaa vaalivat jenkit kyllä asian tietäs:)
Ota Esko uudet kuvat. Pääsee hieno malli oikeuksiinsa.
Esko P. 13.2.2011 00:02 Vastaa lainauksella
Suuret kiitokset kaikista kommenteista. Paitsi että mitä vikaa Mika kuvissa on? Pohjasta otettu voisi olla parempikin, mutta mielestäni muut on ihan ok (ainakaan omalla koneellani tummuuskaan ei ole ongelma)??? Pitänee koittaa tuota Phantomin mainitsemaa pastelliliitupölyttelyä seuraavissa lekomalleissani.
Sen verran hämäriä, etteivät yksityskohdat erotu. Kuudes kuva on hyvä.
Häkellyttävän hieno.
Mikan kanssa samaa mieltä,hieman tummia kuvia,viimeinen on ok.Hieno Mustang ja tämä yksilö ainakin "vaatii" ruiskulla maalaamisen jos ei ole pensselin mestari.Itselläni on 2 Airfixin D mallin Mustangia ja jos vertaa Tamiyan vastaavaan,niin tuon ohjaamon kuvun maalaaminen on ratkaistu todella fiksusti Tamiyalla.Alaosa on erillään lasista,kun taas Airfixin on yhtä ja samaa osaa ja kaartuvan "pellin" teippaaminen onkin tuskaa.Komea on tämä Mustang,mukavasti vanhennettukkin.
Esko P. 13.2.2011 14:01 Vastaa lainauksella
No niin.

Otin nyt sitten vähän valoisampia kuvia. Mitä mieltä olette? En oikein parempaan pysty näillä tiedoilla, taidoilla ja kalustoilla. Mutta ovatko mielestänne parempia?

Lisäilin myös muutaman kuvan mallin inspiraation lähteistä, jotka olen vuosien varrella nähnyt livenä, jälkimmäisessä Mustang FW:n taka-alalla (ks. myös kuvapankkini)…
PhantomII 13.2.2011 21:01 Vastaa lainauksella
No juu, kyllä kuvista paremmin näkee. Tosin ekoistakin kuvista näki jo mikä on homman nimi? Täytyy muistaa, että tämä ei kuitenkaan ole kameraseuran sivusto vaan pienoismallisivusto.

Itselläni on myös aika heikot valaistusmahdollisuudet mallien kuvaamiseen, enkä aio spotteja sitä varten ostaakaan. Toki kameran säädöilläkin jotain parannusta saa aikaa. Mutta näillä eväillä mennään ja uutta mallia pukkaa.
Nyt on kuvat kohdallaan ja malli vieläkin komeampi.
Uudet kuvat tuovat mallisi paremmin esille.Itse kuvaan usein kirkkaassa päivänvalossa ja vaikkapa ikkunan vieressä,pahvia taakse jne,kokeileppa sitäkin.
AJ 14.2.2011 13:58 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Hieno Group Commanding Officer Ltc. Thomas Christian Jr.:n Lou IV (P-51D-5-NA, 44-13410, 375 FS/361 FG, E2-C) 'Stang. Se kuuluisa kuva neljästä 'Stangista lentämässä oli propagandakuva, joka tunnetaan ns. "The Bottisham Four" valokuvana, jota varten ko. lekot erityisesti puunattiin ja kiillotettiin.

Pian kuvan ottamisen jälkeen Christian ammuttiin alas rynnäköinnissä maamaaleja vastaan ja hän menehtyi. Muut lentäjät ja koneet ko. kuvassa Christianin Lou IV:n kanssa ovat Lt. Urban L Drew 44-13926 E2-S (Lt. Abe P. Rosenbergerin nimikkokone), Capt. Bruce W. Rowlett 44-13568 E2-A "Sky Bouncer" ja Capt. Francis T Glanker 42-106811 E2-H "Suzy G" (ainoa P-51B kuvassa). Kaikilla ko. kuvan lekoilla oli huono onni, kolme muuta lekoa tuhoutuivat onnettomuuksissa.

Mitä tulee iänikuiseen kiistaa 361 FG:n lekojen maalauksesta/värityksestä, olen samaa mieltä kuin lekojen päämekaanikot eli Crew Chiefit eli maalaus/väritys oli vihreä aivan kuten Eskon pienoismallissa. Suora lainaus Crew Chiefien kommenteista maalaukseen/väritykseen: "we never had any blue painted a/c in the 361st". Myöskin Lt. Urban L Drew vielä elossa ollessaan vahvisti Crew Chiefien kommentit.

'Stangit ovat hienoja lekoja ja olet onnistunut hyvin Lou IV pienoismallissasi Esko, bueno! Parhain terveisin, AJ
^^Hyvä että tuli selvyyttä tuohon maastokuvioasiaan. Nyt voin huoletta kans joskus tulevaisuudessa rakentaa tämän Lou IV:n sen erikoisen camon takia.
jukka fw 2.9.2013 13:42 Vastaa lainauksella
Mitä keltaista käytit nokassa?
Esko P. 4.9.2013 22:18 Vastaa lainauksella
En muista enää, on sen verran vanha malli. Taisi olla joku sekoitus kahta Tamiyaa.