Pienoismallit.net

StuG III Ausf.G/Sd.Kfz.142/1

Frühe Version

Aiheesta:
Innostuin tästä keskustelusta sen verran, että hankin tämän sarjan, (Kiitos Olli Rannalle mallista) tarkoituksena harjoitella rankempaa vanhentamista ja eritoten ruosteen tekoa. Onnistuneiden mallilöytöjen myötä kuitenkin tein ensin tuon Otto-sedän kuorma-auton.
Tämä malli seisoi sitten kaapissa, kunnes innostuin yrittämään tuon keskustelun linkin mukaista mallin tekoa. Huomasin kuitenkin, että tykkimantteli oli erilainen, joten kyseessä oli eri tankki.
Päätin sitten väsätä ikäänkuin oman tulkinnan entisöimättömästä StuG:in romusta ottaen mallia kuitenkin em.hyvistä referensseistä.
Sotilaskalusto ei kuulu varsinaisesti suosikkiaihealueisiini, mutta tämän sivuston upeat tankkimallit innostivat kokeilemaan, mainittakoon eritoten Jari Hemilän työt, joista se Suomi-Sturmi on mielestäni sivuston hienoimpia ellei jopa se hienoin esimerkki vanhennuksesta.

Rakentamisesta:
Sarja oli huippuluokkaa, tarkat detaljit, erittäin laadukkaat osat. En raaskinut aivan järjetöntä mutilaatiota harrastaa, poistin vain niitä tavaroita, jotka ajattelin poiskerätyiksi. Hiukkasen särjin noita lokasuojapeltejä ja vääntelin sivupanssareiden tukirautoja valokuvien mukaisesti.
Tulensammuttimen telineen tein itse foliosta ja muovinsirusta.
Kuten sanottu, ei nämä "rähinäraudat" ole tuttuja, joten jos, (kun), te asiantuntijat löydätte epäloogisuuksia, on ne meikäläisen tietämättömyyttä. :)
Olen lukenut paljon parjauksia noista kumisista letkuteloista, jotka siis tässäkin on, ja onhan ne aika huonot näin ensikertalaisenkin mielestä :).

Maalit Humbrol, Vallejo.
Pigmentit Vallejo, Schmincke
washit Vallejo, sekä öljyväripesut.
Pölyjä lisäksi Tamiyan meikkibokseista.

Että sellaista, ihan hauska oli kasailla tällainenkin kosla. Aika haastava aihe ja sarja näin ensimmäiseksi tankiksi.
Omaa silmää tuo kuitenkin miellyttää, halusin hyllyyni tuollaisen unohdetun sota-ajan reliikin. =)

Kommentit

Tunturi 12.2.2011 19:37 Vastaa lainauksella
Hyvin tehty malli hylätystä vaunusta. Tällaisen tekemisessä on vaaransa, mutta hyvin olet saanut pidettyä lopputuloksen tasapainossa. Letkutelat ovat ylivoimaisesti heikoin lenkki tässä vaunussa, oikein harmittaa nähdä ne muuten niin hyvässä kokonaisuudessa.
Kiitos paljon Tunturi. Samaa mieltä noista teloista, olisi melkein kannattanut satsata tarviketeloihin, lähtökohtaisesti kuitenkin ajattelin, että eiköhän sitä lootasta löytyvillä osilla mennä.
Tuosta vaarallisuudesta olen myös samaa mieltä. Tutkin paljon kuvia aiheesta, jotta välttyisi noilta monotonisuuden sudenkuopilta ym. virheiltä
Mallikaan näköinen sturmi! Taitaa nää ruostuneet/tuhotut panssarit olla "muodissa" nykyään, on tupsahdellut aika hyvään tahtiin monillle eri sivustoille.
Ainoa mikä mallissa häiritsee on tykin asekilpi, joka on ylösalaisin. Muuten ei valittamista, maalausjälki kadehdittavaa ja ei ne letkut nyt pahalta näytä. :)
Kiitos Otso huomiosta. Käänsin tuon tykin kilven nyt oikeinpäin. =) Ei onneksi aivan järjetöntä purkua vaatinut.
Piristävä malli. Johtajankupolin lasit on maalattu umpeen, siinä hieman miinusta. Tuliputki on maalattu harmaaksi, mutta ei sitä takimmaista osaa. Pienistä mokista huolimatta uutta ruostevaunua tekemään. Tästä on hyvä jatkaa.
Kiitos Mika kommenteista. Siinä sen näkee, kun aihealue ei ole hanskassa, niin kämmejä tulee. :)
Harva tässä on mestari ja mestarit tekevät välillä huonoja malleja. Aina oppii uutta.
On ruosteet ja muukin käytyön jälki ja käyttämättömyys varsin hyvin tehty. Minä tykkään. Hienosti olet onnistunut.
Makee paketti Jaska!

Olet onnistunut mainiosti ruosteen mallintamisessa, parhaita kohtia on mun mielestä erityisesti taistelutilan vasen kylki ja oikea alarunko,niissä on mukavasti kontrastia haalistuneen dunkkelin ja vanhan ruosteen välillä. Mitä sävyjä olet käyttänyt?

Mukava ja ehkä jopa näyttävin efekti on erivärisiksi maalaamasi vanteet, se tuo pirusti eloa malliin. Letkutelatkaan ei häiritse, onnistuneella maalauksella kumikin muuttuu metalliksi.

Seuraavassa mallissa kannattaa poistaa johtajan prismat/periskoopit, irrotta loputkin "irto-osat"(esim savun heittimet ja porata kiinnikeille reiät)ja ehkä maalata renkaat vaaleammalla harmaalla?

Mukava nähdä "reissussa rähjääntyneitä" vaunuja, toivottavasti innostaa tekee toisenkin ruosteisen vaunumallin. Tuosta on ainakin pirun hyvä jatkaa!

Mallailuterveisin,
Jari
Kiitos palautteesta Jari. Tuo haalistunut dunkelgelb on Vallejon beigestä ja dark sandista, ruosteiden pääsävyinä toimi humbrolin matt 85, jota sekoitin eri vahvuuksiin schmincken burnt sienna, vallejon dark red ochre ja brown iron oxide pigmentteihin.
Itse asiassa tutkailin ankarasti tuota sinun Suomi-Sturmia, kun vanteita tein, joten kiitos/kumarrus sinne päin. :)
Tuo tankin rakenne ei minulle ole tuttu, joten nuo prismat ym. laitteisto ja niiden käyttäytyminen kaluston eri "elämänvaiheissa" tuottavat vielä hieman hämmennystä. =)
Sen verran mukava kasailu tämä oli, että palajan aiheeseen toistekin.
Tunturi 13.2.2011 22:01 Vastaa lainauksella
Jari Hemilä kirjoitti:
Letkutelatkaan ei häiritse, onnistuneella maalauksella kumikin muuttuu metalliksi.
Maalaus niissä onkin oikein hyvä, niiden letkumaisuus vain häiritsee. Sivukuvassa(vitoskuva) näkyy niiden "painottomuus" hyvin ja sitten vetopyörän ympäri mennessä letkutelalle ominainen pyöreys.
Tuo painottomuus vaivasi minuakin siinä määrin, että kuvaussession jälkeen hieman trimmailin teloja raskaamman oloisiksi. Tuolle pyöreydelle en oikein mitään mahda, palateloista tulee siihen verrattuna juuri aidomman näköiset.
Hienoa työtä, ruosteet ja kauhtunut/ säiden armoilla toteutettu maalipinta aidonnäköistä. Ainut asia mikä pistää silmään on alustan puute, muuten taidokas työ. Ei muuta ku uutta panssaria työn alle:)