Pienoismallit.net

Tarkka-ampujat

Hahmottelua

Dioraaman pohja on tehty kirpputorilta ostetusta vanhasta valokuvakehyksestä. Kehyksen oma pohja oli haperaa pahvia, joten vaihdoin sen lastulevyyn johon muotoilin maastoa ja pinnoitin levyn sementillä.

Ajatuksena oli luoda maisema, jossa tarkka-ampuja taistelijapari on asemissa polttopuu "työmaalla". Tunnelman pitäisi olla rennohko. Ampuja lepuuttaa asettaan ja tarkkailijakin vain seurailee edessä avautuvaa maastoa.

Tässä hahmot ovat tulevilla paikoillaan ja mahdollista ympäristöä on koitettu hahmottaa alustalle. Polttopuiden tekeminen alkoi pienen harjoittelun ja parin haavan jälkeen sujumaan. Mikään ei ole vielä lopullista ja maisema tulee varmasti muuttumaan, mutta näistä lähtökohdista aletaan hommaa rakentemaan…

Kommentit

Hyvännäköinen asetelma, tykkään erityisesti kirveestä jä halkomapöllistä.
Polttopuiden tekoon vinkki, jolla itse tein pienen kasan…

Sain melko hyvännäköistä klapia, kun otin tuollaista 4-7 mm paksua koivunoksaa ja annoin sen kuivua sisällä pari päivää. Sen jälkeen sopivan pituisiksi pätkiksi ja halkaisee klapeiksi. Saa todella aidon oloista puutavaraa ja tokihan kuoren voi viimeistellä valkoisella ja mustalla, jos haluaa kunnon tuohipinnan. =)
Kiitoksia, tuo kuulostaa kokeilemisen arvoiselta vinkiltä.
Ei muuta kuin hankeen kahlaamaan…
AJ 10.2.2011 08:36 Vastaa lainauksella
Moi Jarno, alusta on yes ja polttopuut/polttopuutyömaaidis on hyvä dioraamalle, mutta todellisuudessa ta-teami ei menisi edes rentoon asemaan ko. paikkaan. Polttopuutyömaaidis polttopuineen sopisi paremmin vaikka hetken hengändystaukopaikaksi etenevälle ryhmälle, jos tuota polttopuutyömaaidistä haluaa käyttää. Parhain terveisin, AJ
Puhut varmasti asiaa. Taukopaikkana ympäristö olisi oikein mainio, kahvit porisemassa notskilla ja kaverit kessuilla. Valitettavasti käsillä vaan ei satu olemaan sopivia figuureja ja taidot eivät riitä niin mittavaan modifiointiin. Tällä kertaa tällä mennään, hyvää harjoitusta kuitenkin ja täytyy laittaa tuo tauko idea korvan taakse.
Klapit näyttää hyvältä, mutta katse kiinnittyy aina uudelleen kirveen varteen. Suoravartinen kirves ei vain näytä silmään oikealta.

Mikko