Pienoismallit.net

1/72 Fokker Dr.I

503/17 , Hans Körner Jasta 19

Eduardin 1/72 Fokker Dr.I dual combon toinen puolikas. Käytetty Pheon Modelsin JG II arkin dekaaleja, vaikka Edu itsekkin tarjoaa Körnerin konetta vaihtoehdoissaan. Phonin dekaalit ovat vaan huomattavasti laadukkaampia kuin eduardin tarjoamat. Aika lailla soraan boksista. Ainoastaan ohjaamoon jtn pientä säätöä ,oigee tähtäin kaukoputki(tehty injektio neulasta ja venytetystä valurangasta) kk:den päälle sekä leukatuki aseiden taakse tähtäämisen helpottamiseksi. Maalattu akryyleillä fokker tehtaan raitamaalausta myöten. Ihan mukava pikku lisä kasvavaan kangaspuu kokoelmaan.

Kommentit

Mielestäni oikein hyvin onnistuneen näköinen Fokkeri. Maalaus on erittäin asiallinen. Tuo alusta sattuu tuohon myös hyvin. Itelläkin on pari kpl. noita rakennettuna ei tosin noin hienoja. Pirun pieni se on ja aikamoista nysväystä niiden etsien laitto ohjaamoon.
Kyllä on erityisen taidokasta työskentelyä kun tietää miten pienestä mallista todella on kysymys. Nakkisormilla tämä ei synny. En yksinkertaisesti keksi moitetta. Se mikä tässä kolmitasossa vähän helpottaa, niin kuin Fokker D.VII- koneessakin, on se että takilointisiimojen määrässä pääsee aika vähällä. Joskin taitoa se vaatii saada nuo lyhyet siivekkeiden ohjausvaijerit siististi paikoilleen, kuten tässä on saatu. Fokker Dr.I on mielestäni must-juttu kaikille lentokonemallareille, sillä se on synonyymi I MS:n ilmailulle.
Pienen mittakaavan koneeksi on tosiaan hyvin onnistunut,maalaus ei ole varmaan sieltä helpoimmasta päästä.
Tiesinhän minä tämän pieneksi malliksi, mutta tuo tulitikkukuva kyllä kertoi vasta koko totuuden :-) Respektiä erityisesti siveltimellä tehtystä siipimaalauksesta.

Siipien ristitunnukset ovat ehkä aavistuksen puhtoisen kirkkaat..
Kiitoksia kommentaista.:) 3-taso Fokker tosiaan on must tehdä. Itse revellin ja eduardin mallit nyt tehneenä suosittelen revelliä. Varsinkin jos ei kaipaa etsejä eikä muovin punainen väri hirvitä.;) Mielestäni revell vaan on miellyttävämpi kasata, tässä eduardissa tahto olla vähän liikaakin muovia korvattu etsillä ohjaamon osalta. Eduardist myös puuttuu rungon sisältä ne vanerikolmiot jotma pitää itse tehdä. Seuraava 3-taso fokker tuleekin itsellä olemaan revellin versio partin etseillä höystettynä.:)

Petri olet ihan oikeassa siipiristien suhteen, mietin sitä pitkään et teenkö niille jtn mutta päätin sit laiskana jättää sikseen. Tämän kun olisi hoksannut tehdä siiven vielä irtonaisena ollessa niin ei olisi ollut niin iso homma, nyt rikkoontumisen vaara maskatessa olisi ollut turhan suuri. No näillä nyt mennään:)
Akryyleillä noin hieno Fokker-suojamaalaus tässä mittakaavassa!? Vau! Ei ole helppo homma, eikä löydy esim. täältäkään montaa vastaavaa:

World war 1 modeling page - Fokker Dr.I Models

Mikko
Kiitos kaima.:) Eihän tuo täydellinen ole vieläkään, mutta edistystä akryylien käytöstä fokker kaaviossa tähän www.pienoismallit.net/galleria/malli_6096/ verrattuna.:) Tykkään näissä pikkuskaalaisissa tehdä raidotuksen mielummin akryyleillä ja isommissa taas öljyillä. Kaiken avain on et sekottaa värin lattiavahaan eikä vedä montaa siveltimenvetoa samasta kohtaa peräkkäin. Ja tietty et väri on tarpeeksi ohutta, aina voi lisätä lisää.:) Muistin jopa maalata saumanauhan siipien etureunaan, se kun taisi edellisestä jäädä pois.:) Opetellaan,opetellaan..
veikka 5.4.2011 16:33 Vastaa lainauksella
Mistä langasta teit takiloinnin?
0,1mm siimasta.
Hieno pikkuskaalan fokkeri, itellä on työn alla dragonin 1:48, menikö pahasti metsään kun laitoin pohjalle vaalennetun tummankeltaisen ja sit olive drapilla tuo raitamaalaus. Vaikea mutta näyttävä pinta. Julmetun hienolta näyttää tuo maalaus.
PhantomII 28.9.2012 10:35 Vastaa lainauksella
Taisi jo joku sanoakin, mutta kolmitaso-Fokker kuuluu sarjaan "Pakolliset Mallit". Niin se taitaa olla. Hyllyssä pieni punainen kolmitaso kiinnittää asiaanvihkiytymättömänkin huomion ja monet tietävätkin mistä ja kenestä on kysymys.

Punaisen Paronin kone ei suinkaan mallarin näkökulmasta liene tyylikkäin vaihtoehto, vaan juuri tällaiset muunlaiset kaaviot ovat paljon näyttävämpiä. Sen lisäksi ne ovat paljon vaikeampia tai työläänpiä toteuttaa. Lisäksi mallissa on paneuduttu myös ohjaamoon ja aseistuksen paranteluun, siitä plussaa. Hieno malli.

Katsoin pari paivää sitten elokuvan Punainen Paroni ja kyllä se hiukan innostaa näiden vanhempien koneiden pariin, vaikka melko köykäinen elokuva olikin, mahtavista puitteistaan huolimatta.
Kappas vaan, tämä hieno malli on mennyt minulta aikoinaan tyystin ohi silmien. Tästä voi todella sanoa, että pieni on kaunista.

Asiaan vihkiytymätön voi tosin nähdä tämän mallin siten, että "onpas huolimattomasti ja huonosti maalattu, kun pensselinvetojen jäljet näkyvät noin pahasti" - ja näinhän asia ei tietenkään ole - sutien jäljet näkyivät niissä oikeissakin Fokkereissa silloin kauan sitten.
Kiitoksia kovasti kehuista!:) Mukavaa, että näitä vanhempiakin malleja huomataan.