Pienoismallit.net

Mig 15 bis

Vaihteeksi tälläinen rentoutusmalli jossa en alkanut anteenin pituutta ja kallistuskulmaa miettimään useampaa kuukautta vaan tarkoitus oli rakentaa "koottava" paketista löytyvistä osista ja käyttää enempi aikaa kasaamiseen ja maalaamiseen kuin referenssin tutkimiseen.
Täytyy todeta että ainakin tämä Tamiyan malli oli "helppo nakki", loppuvaiheessa unohtui että osia pitäisi koesovittaa ennen liimausta koska kaikki napsahtivat saletisti paikalleen. Rentoutusmalli pitääkin olla tällainen laatupaketti eikä mikään itä-euroopan ihme joita on tullut tähän asti kasailtua.
Samalla tuli tehtyä alusta jota uuden vuoden lupauksissa löyhästi lupailin tänä vuonna valmistuville malleille.
Pitää viellä lisätä juttu 70 luvun alusta jolloin tein PE-2 koneen muistaakseni Airfixin sarjasta ja laitoin siihen punatähti tunnukset. Ei mennyt kuin pari päivää kun isäni huomautti niistä ja pyysi poistamaan kun tuovat ikävän ja painostavan tunteen. Näin PE-2 koneesta tuli tsekkiläinen ja kaikki oli taas kunnossa.

Kommentit

Rakentaminen ja peruspintakäsittely on rakentajalla hallussa. Kevyt öljyvärikäsittely olisi tuonnut uraviivat jne kauniisti näkyville. Malli on karkki.
Öljyvärikäsittely kävi kyllä mielessä mutta ajattelin jättää tällaiseksi perumalliksi. Pintaväreinä on käytetty Humbrolin 11ja 56 sävyjä, kumpaankin lisättynä muutama tippa 127 sävyä.
Nyt kun katselee kuvia niin nokan punaista rengasta olisi voinut semi lakalla hieman himmentää.
Nätti kokonaisuus, alusta kruunaa kaiken.
Hienon "lasi-ikkunamallin" olet tehnyt. Työn jälki siistiä, ehkä liiankin puhdas, mutta sopii tällaiseen esittelymalliin. Punatähdistä huolimatta Mig-15 on ilmailuhistorian "yksi suurista".
Nyt kun olen mallia vuorokauden verran katsellut niin teen kevyen öljyväri käsittelyn sekä semi lakkauksen.
AJ 10.2.2011 08:54 Vastaa lainauksella
Moi Esko, hieno MiG-15! Kuten Kauko tuolla edellä jo hyvin totesi, että MiG-15 on ehdottomasti yksi ilmailuhistorian suurista lekoista - olen täysin samaa mieltä. Tykkään mallistasi jo ihan tuollaisenakin, mutta kuten edellä on sanottu, ehkä joku käsittely (vesiväri/öljy + lakkaus) korostaisi uria ja tummentaisi mallia hieman. No joo, kyllä se tuollaisenakin upea on. Myöskin piristävä aihealue - eipä juuri MiG-15:sta ole näkynyt - plus alusta toimii hyvin mallin kanssa. Lisäbonus on vielä siinä, että olet tyylikkäästi toteuttanut tuon "läpinäkyvän" mallin maalauksen - kyllä diggaan, bueno! Parhain terveisin, AJ
Esko Rusi 10.2.2011 22:02 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista. Koneen runkoa ei voinut kokonaisuudessaan jättää läpinäkyväksi,oli niin näkyviä ejektorinjälkiä ja koneen etuosassa ei ollut paljon muuta kuin tyhjää tilaa. Mahdollisuuksia olisi ollut itse rakentaa koneen nokkaan radiolaitteet ja happipullo sekä alapuolelle asejärjestelmään liittyvät systeemit mutta sitten olisi vaadittu useampi kuukausi rakentelua eikä tämä olisi enään ollut "rentoutusmalli".