Pienoismallit.net

Molch

Molch oli ensimmäinen saksalaisten toisessa maailmansodassa rakentamista pienoissukellusveneistä. Se suunniteltiin 1944 rannikko operaatioihin. Veneen etuosassa sijatsivat akut. Akkujen takana oli ohjaajan paikka ja ohjaajan takana oli sähkömoottori. Molch oli varustettu kahdella G7e torbeedolla.
Ensimmäiseksi "salamantereita" käytettiin välimerellä ja myöhemmin Hollannin rannikolla. Molch sukellusveneet kärsivät suuria tappioita huonon käsiteltävyytensä vuoksi.

Verlindenin mallista en sano muuta kuin että, en suosittele.

Kommentit

komia suikula on, vaik itte en tosin näist yhtää mittää ymmärrä:)
Aidon näköinen ulkoasu. Siisti maalaus ja hillitty, mutta hieno säistys. Kelpaa katsella. Minä tykkään kovin.
Kiinnostaisi perverssisti tietää, mikä mallista teki ankean kokemuksen?
Näillä oli ilmeisesti taipumus epävakautensa ansiosta keikata ympäri pienessäkin merenkäynnissä, trimmaaminen oli hankalaa.
Purtilo joko pulpahti pinnalle kuin ongenkoho keula tai perä edellä tai meni pohjaan kuin kivi. Oli siinä yhdellä ukolla tekemistä kun olisi pitänyt vielä räknätä torpedolle ampumaratkaisuja.
Nämä saksalaisten pienoissukellusveneet eivät olleet mikään "success story", toisin kuin isommat veljensä. Parhaiten pienoissukellusveneillä taisivat pärjätä britit X-crafteillaan, niilläkin rimaa hipoen. Kaikenkaikkiaan pienoissuklarit yleensäkin olivat todellisia rauta-arkkuja.

-edit- Oho, ai juu siis. Kysymys kuului mikä teki mallista ankean kokemuksen :)
pertti jarla kirjoitti:
Kiinnostaisi perverssisti tietää, mikä mallista teki ankean kokemuksen?
No… kyllä se suurin ankeus liittyy yleensä näihin Verlindenin 1:35 sukellusveneisiin joihin olen sekaantunut. Tähän mennessä olen rakentanut Biberin, Hechtin ja Molchin. Kaikissa on vähän turhan suuria virheitä.
Biberissä molemmin puolin rungossa olevat syvennykset ovat liian suuret, mistä johtuen torbedoja ei saanut tarpeeksi taakse. Hechtin virheistä taisin marmattaa kuvakansiossa. Sekä Biberin että Hechtin mukana tulevat torbedot olivat 11mm liian pitkät. Olin jo melkein sahaamassa myös Molchin torbedoja, kun ajattelin kuitenkin mitata ne. Kas kummaa nämä olivatkin sitten oikean mittaiset, mutta kierot (kuten aikaisemmatkin).
Vielä on Seehund ja Neger kaapissa… Perversionsa kullakin.