Pienoismallit.net

Röökitauko itärintamalla

Tiikerin miehistö viettämässä pientä hengähdyshetkeä itärintamalla kesällä 1944.

Mallina Tamiyan Tiger I (Late version) ja samassa laatikossa oli sekä tankki että figuurit. En tiedä kuuluuko dioraamat osastoon, mutta kaipa osastoa voi sitten vaihtaa jos ei sinne kuulu. (Sori, olen vähän aloittelija sivuilla…)

Malli on koottu melkein suoraan laatikosta. Maalit on Tamiyan omia ja maalaukset kuuluu kesällä 1944 NL:n (tai Venäjän) keskussektorilla (sPzAbt 505) olleelle Tikrulle. Maalasin figuurit pensselillä ja vaunun ruiskulla. Ylimääräisinä osina on Eduardin zimmeritit. En ole ennen tätä mallia värkkäillyt zimmeritien kanssa ja seuraukset on nähtävissä: zimmeritien päällä olevat siirtokuvat hopeoivat ikävästi. No tästä otettiin toivottavasti opiksi. Lisäksi lisäilin tupakat figujen käsiin, kuskin piippu oli valmiina. Malli oli taattua Tamiyan laatua, joten voin suositella kaikille aihepiiristä kiinnostuneille.

Kommentit

En osaa sanoo muuta kuin kertakaikkisen hienosti tehty. Figut varsinkin on hienoja.
Figut siististi ja huolella maalattu, kasvot todella mukavasti onnistuneet. Mikähän miehistöä naurattaa? onko ajaja kertonut hyvän vitsin :) tankkiin kaipaisi pientä käytönjälkeä ja kulumaa. Muuten ei napisemista.
Komppaan Paavoa ja lisäksi kuvakulmat on komiat!! Niin muuttuu Eskon laatu vaan paremmaks!! Niin, voisi ehken olla tuossa alarungossa vähän rojua. Toisaalta, miehistöä varmaan naurattaa, kun vaunu on otettu juuri junan kyydistä ja se on aivan tuliterä!!
Esko P. 1.2.2011 22:55 Vastaa lainauksella
Kiitokset kaikille, ehkä vähän liiankin hyvistä, arvioista ja kommenteista! Pitänee harjoitella kulumia ja kurailuja. Mutkun jotenkin ite tykkään vähemmän elämää nähneistä malleista :(
Todella komea malli, hatunnosto kavereiden univormuista!!
AJ 10.2.2011 10:05 Vastaa lainauksella
Moi Esko,
Komppaan edellä olevia komea malli + upeat figut ja hauska idis.

Tikrut saa aina lisäpojoja, ei tuo Tikrusi nro 312 s.Pz.Abt.505 paljon kulumia ja likaa kaipaa; korkeintaan hieman maltillisesti - koska ko. uusi Tikru; toimitettiin pataljoonaan joko huhti- tai toukokuussa 1944. Tuolloin kesällä 1944 tämän vaunun esikuva ja muutkin s.Pz.Abt.505 vaunut operoivat jo Puolassa, ei enää entisen NL:n alueella.

Nuo 505:n Tikrut on siitä kivoja, että niissä on rynnäköivä hevosella ratsastava ritari maalattuna vaunun tornin molemmille puolille, joka on aika siisti maalaus. Tikru nro 312:n maalauksesta vielä sen verran, että tiettävästi nykyhistorian tulkinnan mukaan nuo ruskeat camo-viivat pitäisi olla oliivinvihreitä eli vaunun nro 312 camomaalus pitäisi olla Dunkelgelb (RAL 7028) ja Olivegrün (RAL 6003) raitoja. Toki jotkut s.Pz.Abt.505:n Tikrut olivat Dunkelgelb ja Rotbraun (RAL 8017) raidoituksella ja toisaalta esim. 3. komppanian päällikön Luutnantti Röderin vaunu oli pelkästään Dunkelgelbin värinen, tosin aika jännästi sävytettynä (Röderin vaunu on malliesimerkki sävytetystä yksivärisestä vaunusta eri vivahteineen). 505:n vaunuissa oli näin ollen melko yksilöllinen maalaus/väritys, joko yksivärinen "sävytetty" tummankeltainen, tai punaisenruskea/tummankeltainen kaksiväricamo tai sitten oliivinvihreä/tummankeltainen kaksiväricamo eli vaihtoehtoja kyllä piisaa.

Figut ovat kerrassaan loistavia ja upeita sekä niiden asetelma on iskevä ja realistisen oloinen - kuvastaa hyvin dion teemaa - erittäin onnistuneita figuja - ihailin niiden teemaan sopivia ilmeitä. Jäin ainoastaan kaipaamaan viidettä miehistön jäsentä, ilmeisesti ampuja, sillä vaikuttaisi, että breikkiä pitää vaununjohtaja, -lataaja, -radisti ja -ajaja. Figu-asetelma olisi täydellinen, jos diossa olisi vielä se viideskin miehistön jäsen - nyt jäin väkisinkin kaipaamaan sitä onnetonta ampujaa, jolle ei suoda edes pientä lepohetkeä.

Jokatapauksessa mielestäni hieno kokonaisuus, loistava idis, onnistunut Tikru (ei se Tamiyan virheellinen maalausohje haittaa - tuskin kukaan sitä huomaa) ja erinomaiset figut - kerrassaan upea dio - diggaan! Parhain terveisin, AJ
Esko P. 10.2.2011 10:39 Vastaa lainauksella
Kiitos AJ oikein asiantuntevista kommenteista. Olen itse vähän puolivillainen mallailija, kun en asioista noin paljoa tiedä tai jaksa/ehdi ottaa selvää. Luotan ehkä vähän liikaakin laatikoiden ohjeisiin. Mut toisaalta ainakin tässä vaiheessa (=aloittelijan ja amatöörin välimaasto) alkaisi jo vähän ahdistaa jos kaikki pikkuasiat pitäisi aina selvittää… Aina voi toki parantaa ja suuret kiitokset siis ehdotuksista!
AJ 10.2.2011 16:43 Vastaa lainauksella
Moi Esko, eihän se ole mallarin vika, kun valmistajan ohjeet virheelliset, etenkin kun suoraan boxista tehdään - virhehän on Tamiya-sanin. Tikrusi on jokatapauksessa hienosti rakennettu ja maalattu, eikä juurikaan kulumia tai likaa kaipaa, muuten kun maltillisesti; kuten jo edellä sanoin. Ja nuo figut ovat todella loistavia + dioidis hieno! Parhain terveisin, AJ