Pienoismallit.net

The man who would be king

Ensi askeleeni figuurien maailmaan, kohteeksi päätyi hahmo yhdestä suosikkileffastani. ( www.imdb.com/title/tt0073341/ ) Figu oli oikein siistiä valua, muutaman pienen rosoisuuden sai hioa pois ja luonnollisesti torsoon liitettävien osien liitokset kaipasi kittiä.
Yritin tästä ensimmäisestäni tehdä hillittyä hahmoa ja jätin suosiolla voimakkaampien kontrastien kanssa kokeilun myöhemmäksi odottamaan taitojen kasvamista.

Maalattu Andrea coloursin, Tamiyan ja Valleon maaleilla. Lakkana Revell. Maalit purkista pintaan siirsi sivellin.

Taisinpa menettää useammankin sormen näille pikku-ukoille ja uskompa että tästä alkaa leffafriikille jälleen uusi keräräilykohde :)

Kommentit

jari 30.1.2011 19:08 Vastaa lainauksella
hyvän näkönen figuuri ja otsikko loistava ;) up the irons
Mallarina, joka ei figuja harrasta, ainakaan vielä, niin sanoisin, että hyvältä näyttää.
Kiitos kommenteista, syrjähyppy tämä figu oli minullekkin, mutta vaihtelu virkistää :)
Taidot näyttäisivät olevan jo siinä tasolla, että kontrastit mukaan seuraavaan figuuriin:) Oletuskuvan taustaan figu istuu hyvin yksinkertaisine sävyineen. Muissa kuvissa kaipaisi hieman eloa värisävyihin.
Pikku-ukot vie peukalon mennessään ;)
Onneksi ei mennyt sentään kirjaimellisesti :) Kiitos palautteesta, kun figua livenä katselee se on vähän eloisampi kuin kuvissa, mutta en saanut toistettua värejä ihan niin hyviä kuin olisin halunnut (seli, seli). Mutta tulipahan keksittyä kameran käytöstäkin monta uutta juttua ja uskalsin lähteä automaatti säätöjen turvasta pois. Ensi kerralla sitten rohkeammin valojen ja varjojen leikkiin mukaan.
Hienosti maalattu figuuri yhdestä kaikkien aikojen parhaasta seikkailuleffasta :) Tuon taustakuvan kanssa todella näyttävä kokonaisuus.
tosi nätti figu ei voi muuta sanoo :)
Kiitoksia kannustuksesta, ehkä sittenkin uskallan avata seuraavaksi tuon erästä arkeologia kuvaavan figun pakkauksen.
Kannattava sekä kannatettava harha-askel oikeaan suuntaan. Hyvän näköinen figuuri. Kontrasteja lisää seuraaviin projekteihin ja sitten vaan mukaan kisoihin. Figuuripöydällä on Suomessa yleensä liian paljon tilaa. Ihan kuin meidän, pikku-ukoille sormensa menettäneiden joukko, olisi kohisten kasvamassa.
Kiitos kommentoinnista, seuraava kohde on jo kasattu ja kitattu, pitää siinä kokeilla olla rohkeampi maalauksen kanssa. Tipattoman tammikuun jälkeen alkaa pikku-ukot hyppiä mallareiden pöydille…
Hieno aloitus figumallailun loputtomassa suossa. Perusasiat ovat maalauksen osalta hallussa. Maalausjälki on tarkkaa ja kaipaa vain lisää rohkeutta (kontrastia). Tästä on hyvä jatkaa…

Lienee makuasia, mutta minusta Tamiyan maalit soveltuvat huonosti (siveltimellä tehtyyn) figuurimaalaukseen.
Pysyisin Andreassa ja Vallejossa…
Kiitos kommentista, olen huomannut ihan muovimallienkin kanssa että tamiyan maalien kanssa saa siveltimen kanssa olla tarkkana. Tämän figun kanssa käytinkin vain tamiyaa lähinnä punaisen maalin taittamiseen. Pakko myöntää, että olen mielissäni saamastani hyvästä ja kannustavasta palautteesta, kokeilen voimakkaampaa maalausta seuraavassa figussani ja katsotaan miten äijän käy :)
Komppaan Petriä ja kehotan siirtämään katseen Andrean, Vallejon ja GW:n maalien suuntaan. Tämä siis, jos haluaa akryyleillä maalata
Hieno malli! Kumpa itselläkin kasvaisi noin komea poskiparta=)

Sellaisen ohjeen voisin antaa, että figumaalauksessa ei välttämättä ole mitään tarvetta käyttää lakkaa viimeistelyssä, Varsinkaan tällaisessa Showcase- tyylisessä maalaamisessa, jossa ukoilla ei pelailla.

Omat silmäni ovat erottavinaan hieman ei toivottua kiiltoa maalipinnassa. Lakka kun harvoin on täysin mattaa, epäilenkin revellin lakkaa syylliseksi mallin satiiniseen kiiltoon.

Mitä itse olen netin välityksellä alan huippujen työskentelyä, erilaisten rakennusblogien kautta seuraillut, niin harvoin lakkaavat figujaan.
Huomasin kanssa tuon erheen lakkauksessa kun rupesin ottamaan mallista kuvia, oli melkoista taiteilua, että sain kiiltoa edes vähän karsittua. Mielelläni kyllä suojaisin figut lakalla, eli jos joku osaa kertoa jonkun oikein hyvän ja figuihin sopivan lakan niin vinkkejä otetaan vastaan :)