Pienoismallit.net

Ferrari 365 Daytona Spyder

Vihdoinkin valmista, täällä on näitä ilmeisesti kaksi julkaistu jo aiemmin. Sarja on tosiaan "haasteellinen" tiettyjen yhteensopivuus (sopimattomuus) ongelmien vuoksi mm. eturipustukset vaativat hiukan virittelyä. Autoon lisäsin osia Daytona Spyderin etsiarkilta. Sisustaan laitoin turvavyöt Scale Modelsin seat beltistä sekä lattiamatot flokkasin. Värin kanssa oli kans vähän murheita piti mm. liottaa puhtaaksi pineline kylvyssä kertaalleen kun jostain syystä kiehahti. Käytin sitten värinä tuttua Humbrolin mustaa ruiskutettuna. Mielestäni tämä on Se Kaunein Ferrari…

Kommentit

Melko siististi olet saanut nippuun. Konepeltikin on suora, toisin kuin tuossa omassani oli. Etu ripustus on hyvässä asennossa, itselläni oli myös sen kanssa ongelmia. Pinnavanteet tuovat varsinkin takarenkaat liian ulos, se on myös sarjan ongelma ja se selviää vasta kun korin asettaa paikolleen, mutta kori napsahtaa niin tukevasti paikalleen että ainakin itse vältin sen kanssa pelaamista. Muistaakseni virranjakajat menevät niin ahtaasti että se teki hommasta vaikean. Etupuskurin kumiosa on unohtunut maalata, sen ehtisi vielä korjata. Ajovaloluukut olet ilmeisesti liimannut kiinni ja hyvä niin, niiden asettelu on todella hankala operaatio, itselläni ei hermot kestäneet loppuun asti. Kaunis malli jota kelpaa esitellä. Kuvissa tosin olisi saanut olla hieman enemmän valoa, jotta "koko totuus" näkyisi.
Samoilla linjoilla Petrin kanssa, kohtuullisen vaikea malli, ja ihan siedettävästi onnistunut! Flokkaus ja sisusta muutenkin näyttää ihan hyvältä, noi ovien foilauksetkin maltettu tehdä.
Urmellusta lähinnä pölyisyydestä, etenkin tuulilasin osalta, toi musta on melkein toivoton saada kuvaukseen ihan puhtaaksi. Samoin muuten siistissä konehuoneessa paistaa noi pyöräkotelon ejektorin jäljet pahasti silmään. Tuulilasin yläkehys on myös vähän "epämääräinen", onko toi foilattu kokonaan? Siinähän pitäisi olla jonkinlainen tumma tiiviste tuota rättikattoa varten. Ja tietysti jenkkikilvet ilman jenkeille tyypillisiä takasivuvaloja (tosin näitä on paljon viety jenkkeihin Euroopasta, eli voivat myös puuttua. Euromallissa vaan taisi vilkkujen etuosa olla väritön, parkeille varattu.
Todella siisti Ferrari! Ja ihan hieno auto kanssa, sijoittuu kyllä ferrareidenkärkipäähän. Maalipinta näyttää oikeinkin mallikkaalta ja mun mielestä aivan mahtava malli. Sisustuskin näyttää todella hienolle, eipä siitä mitään moitittavaa löydy, paitsi nuo takarenkaat ovat vähän ulkona mutta muuten aivan mahtava lopputulos. Mihinkään seikkoihin, joissa käsitellään auton realistisuutta verrattuna oikeaan, en aijo puuttua koska niistä en mitään ymmärrä niin voin hyvin mielin sanoa että todella hieno malli ja eipä kyllä juuri parannettavaa kamalasti jäänyt.
paavo p. 30.1.2011 20:10 Vastaa lainauksella
Hieno Miami Vice-malli :-)
paavo p. kirjoitti:
Hieno Miami Vice-malli :-)
Paitsi että ei ;-) Miami Vicessä käytettiin ala-arvoista GM:n alustalle rakennettua replikaa! Löytyy Monogramin mallina.
Kiitoksia vaan kommenteista! Noita äärivaloja en laittanut koska olivat mielestäni aika kolhon näköiset. Kyllä tuo etulasin karmi on foilattu listojen osalta. Nuo ejektorijäljet sisälokarissa harmittaa kyllä näin jälkikäteen, ei juohtunut tehdessä mieleen siistiä niitä, huomasin vasta kun oli ns. liian myöhäistä. Luukut liimasin tosiaan kiinni koska en kertakaikkiaan saanut nitä istumaan jos ne olisi jättänyt nostettavaksi.

Miami Vicessä oli tosiaan kahdella ekalla tuotantokaudella käytössä replika, sarjan noustessa "hitiksi" Ferrari käsittääkseni ilmoitti että alle pitää saada valmistajan oikea tuote joten sinkoa replikaan ja Testarossa silkkipuvun housujen alle ;-)
paavo p. 31.1.2011 16:58 Vastaa lainauksella
Tervo Salminen kirjoitti:
paavo p. kirjoitti:
Hieno Miami Vice-malli :-)
Paitsi että ei ;-) Miami Vicessä käytettiin ala-arvoista GM:n alustalle rakennettua replikaa! Löytyy Monogramin mallina.
tsori! en tiennyt :-)
Juu upea työnjälki vaikken niin pidä näistä tämän aikakauden ferrareista. Ennemmin vielä vanhemmat. Ehkä joskus osaan tykätä näistäkin:)
tomi t 4.5.2011 20:07 Vastaa lainauksella
Hieno Verrari, tää on niitä hienoimpia Verrareita. Oot kasannu hyvin ei oo mitään sotkuja liimasta tai maalista. Ja maali on tasasta. Sisustan oot tehny kyllä todella hyvin. On tää vaan paljo hienompi kun nykyverrarit
Mielestäni hienoin Fefe malli on juuri tämä 365 Daytona ja mustana erityisesti. Malli myös onnistunut erinomaisesti.