Pienoismallit.net

Panther G Early

Italia 1944

Dragonin valmiiksi zimmeröity pantteri lähes suoraan askista ravisteltuna, höystettynä muovilevystä tehdyillä lokareilla ja kattopanssareilla sekä Friukkarin teloilla.

Maalasin vekottimen Tamiyan akryyleillä, litkutuksiin käytin AK:n ja MIG:in litkuja.

Mallailuterveisin,

Jari

Kommentit

Tunturi 28.1.2011 05:57 Vastaa lainauksella
Rakennusjälki on moitteettoman hyvää. Lisäpanssarointina olevien telakenkien ruosteisuus särähtää kokonaisuudesta, vaikka antaakin pakettiin eloa. Kattopanssarissa se on ok.
Hieno pantteri, maalaus ja pintakäsittely upeaa katseltavaa. Lisäpanssarit hieno yksityiskohta ja todellakin näyttävät panssarilevyiltä. Hillitty säistys kruunaa koko komeuden, ainoa asia mitä tämä kaipaa on alusta. Ja pari pitsamaakaria ympärille:)
Eipä tästä voi olla tykkäämättä, erittäin asiallinen kissa.
No kyllä nyt pukka hienoja panssareita oikein urakalla. Telaketjuthan näyttää olevan vast'ikään uusittu, joten ruostetta ei ole vielä ehtinyt kertyä, eikä likaa. Eturungon KK:n aukon edessä on vissiin pruiskautettu laatta miehistön jäsen Hans-Peter Hyynenkakkelin toimesta, kun hän otti KK:n irti huoltoa varten. Tä?
Moi

kiitos kommenteista. Testailin vanhoja ja uusia tekniikoita sekaisin, lopputulos…noh kaikkien itse arvioitavissa. Yritän saada tänne uudet, paremmat kuvat pikaisesti.
Laattalitkua on muuten toi kirkas ja sit semmonen punaviini versio;-)

Palaillaan,

Jari
KimmoR 28.1.2011 14:47 Vastaa lainauksella
Kuvissa on kyllä jotain vikaa, kun värit näkyy niin valjuina. On kuin katselis melkein mustavalkokuvia?
Morjens

Otin uusia kuvia, ainakin omalla koneella näyttää jopa samalta kuin tuo malli…ainakin omaan silmään parempia kuin aiemmat otokset? Kiitos ja anteeksi.

Jari
Todella hieno on tuo sinun Pantteri. Hyvin tehty.
AJ 28.1.2011 16:37 Vastaa lainauksella
Moi Jari,

upeasti toteutettu Pantteri - rakennusjälki on todella moitteettoman hienoa ja pintakäsittely upeaa. Kuten Tunturi tuolla edellä jo totesi irtotelojen ruosteisuus särähtää, irrallisessa kattopanssarissa se on ok tietyin varauksin, sillä nyt vaikuttaisi, ettei vaunua ole juuri käytetty. Onneksi telat eivät ole ruosteen raiskaamat, siitä plussaa.

Kokonaisuus muuten upeaa jälkeä! Parhain terveisin, AJ

PS Eri referenssikirjoista ja tietysti netistäkin nykyisin löytyy suhteellisen harvinaisia (verrattuna mustavalkokuviin) värikuvia eri Pantteri-versioista, joista näkyy etteivät telat, eivätkä irtotelat olleet ruosteisia aktiivikäytössä; mutaisia, likaisia yms…kyllä, muttei ruosteisia(irtotelojen/irtotelakengien kierrätys). Ruosteisilla teloilla kun vaunu ei tee yhtään mitään.
Jonne 28.1.2011 17:37 Vastaa lainauksella
Ja jälleen kerran hienoa työtä! Maalaus ja pintakäsittelyt hivelee silmää. Ei kait siinä muuta…
Huh!

Ekat kuvat olivat kyllä oikeasti huonot, koska vasta näistä uusista näkee mistä tässä on KYSE. Mulle kolahtaa erityisesti ruosteiset kattopanssarit, varatelat jne jne..

Mutta.. jos mä olisin SÄ niin lisäisin washeja lisää, jotta jokaikinen detaili tulisi kunnolla esiin. Etenkin zimmerit kaipailee kipeästi filtteriä, chippausta tms.

Huomenna tämän näkee livenä ja puhutaan sitten lisää ;-D

ps. AJ, ootsä koskaan kelannu, että toiset diggailee ruosteesta, koska sitä nyt vaan on KIVA tehdä? ;-D
AJ 28.1.2011 18:03 Vastaa lainauksella
Moi Jaakko,

OTT "ps. AJ, ootsä koskaan kelannu, että toiset diggailee ruosteesta, koska sitä nyt vaan on KIVA tehdä? ;-D" Totta, hyvä pointti! ;-D Parhain terveisin, AJ
Jotenkin näyttäs noi telat olevan "ilmassa", kolmannesta ulommaisesta telapyörästä lukien. Ei kai pantterissakaan ketjut ollu näin tiukalla??
Tunturi 28.1.2011 19:43 Vastaa lainauksella
Tommi Tuuri kirjoitti:
Ei kai pantterissakaan ketjut ollu näin tiukalla??
Kyllä olivat. Telaketjut ovat tässä mallissa hienosti esikuvanmukaiset.
Teemu Lax 28.1.2011 21:59 Vastaa lainauksella
Oikein hieno, nämä kattolisäpanssari pantherit on aina ilo silmälle, joku kiero mieltymys noihin. Takakannella tosin nähtävissä lievää ylimodulointia minun silmään. Muuten oikein mainio.
Tunturi kirjoitti:
Tommi Tuuri kirjoitti:
Ei kai pantterissakaan ketjut ollu näin tiukalla??
Kyllä olivat. Telaketjut ovat tässä mallissa hienosti esikuvanmukaiset.
No, taas opittiin jotain uutta.
Onpa taas todella upea panssari Jarilta. Todella realistisen oloinen ja elävä maalaus&pintakäsittely.
Jarilta komea malli jälleen. Tumman keltainen ei ainakaan ole liian tumma. Hieman varatelakengät pistävät silmään vahvasti ruosteen värisenä.
Minkäslaista sodankäyntiä varten tuollaisia kattolisäpanssareita yleensä asennettiin? Ei kai pelkästään "ilmavaaran" takia? Nimittäin jos esim. brittiläinen Typhoon/Tempest otti Pantherin rakettiensa tähtäimeen, niin siinä vaiheessa ei minkään näköiset lisäpanssaroinnit enää auttaneet. Toisaalta taas tuskin lentokoneet edes liiemmin pyrkivät tämän luokan tankkeja sarjatuliaseillaan pippuroimaankaan, koska sehän oli melko hyödytöntä hommaa - siinä sai aikaiseksi vain helvetillisen metelin. Joten mikä lie kattopanssarin tarkoitus?

Ai niin, tuosta varatelakenkien ruosteesta vielä sen verran, että olen itse omin silmin nähnyt miten rajusti erään telaketjuilla varustetun sorakuormaajan telat ruostuivat, kun kyseinen laite seisoi YHDEN vuorokauden (24 tuntia) vesisateessa käyttämättömänä. Joten täältä ääni ruosteelle :-)
Raimo Leino kirjoitti:
Joten mikä lie kattopanssarin tarkoitus?
Vahvistaa kattoa ainakin konetykin ja kraanatinheittimen ammuksia vastaan.
Hienoa jälkeä! Uusista kuvista vaunu erottuukin paljon paremmin. Zimmerittiä ehkä olisi voinut tuoda enemmän esiin pienellä värihuuhtelulla (feikkivarjot) mutta silti mulla on matkaa vielä tuohon tasoon! Kuraus on onnistunut erittäin hienosti. Jatkossa kannattaa kokeilla tummempia taustapahveja, esim. tummansininen tai musta.
Moi

ja kiitos kaikille kommenteista.

Tässä yksilössä kattopanssaroinnin tarkoitus on elävöittää mallin yksioikoista värimaailmaa ja siten pyrkii tarjoamaan suojaa lähinnä tylsyyttä vastaan ;-)

Mukavaa mallailua kaikille,

Jari
Kertakaikkiaan hieno malli. Ja ehdottomasti meikältä ääni ruosteisille telakengille ja kattopanssarille. Justiinsa niinko Jari ja Raimo sanoivat, täysin mahdollinen tuo ruostuminen ja tuo hienosti vaihtelua värikenttään. Malli osoittaa että vanhennuksissa yms. less is more. :)
toivonen 9.2.2011 11:12 Vastaa lainauksella
Jari Hemilä kirjoitti:
Tässä yksilössä kattopanssaroinnin tarkoitus on elävöittää mallin yksioikoista värimaailmaa ja siten pyrkii tarjoamaan suojaa lähinnä tylsyyttä vastaan ;-)
Iso hymiö!

t. P
huh huh, että on namu vekotin. Ei kyllä keksi moitteen sanaa.