Pienoismallit.net

Messerscmitt bf 109 g-2

MT-213

Hobby bossin ja inscalen g-2 arkin yhdistelmänä helpoimman kautta rakenneltu "Suomi mersu" ..

Töihin kuului vain pari umpeen kitattua pommiripustimen ja suuntima antennin reikää. Lisäyk-
sinä pari antennia ja balanssitangot siivekkeisiin. Siirtokuvina käytin In.scalen g-2 arkkia. Nuukuuttani käytin arkista vain kansallisuus ja konekohtaiset numerotunnukset. Ajatuksena ehkä palata aiheeseen saman koneyksilön aikaisempaan suomitunnus asuun.
Mukaelman aiheena Luutnanntti E. Riihikallion paljon lentämästä mt-213. Riihikallio tunnettiin myös"Suulajärven nuorempana rannanhoitajana" johtuen hänen metsä-alan opiskeluistaan.

Mielestäni Hobby boss sangen edullinen ja helppo tapa saada Suomi g-2. Vaihtoehtoja kun tällä hetkellä kai lähinnä fine modelsin 30€ kustantava paketti. Tosin näiden erokin lienee kyllä sitten sangen konkreettinen.
Seuraavaksi koetettava vähentää aikoja sitten aloitettujen ja hylätyksi jääneiden mallien läjää..

Kommentit

Kas vain.Patler Brittoni on rakentanut saman mersun samasta sarjasta samoilla siirtokuvilla kuin meikäläinenkin.Malliin tehdyt pikku muunnokset ja lisäyksetkin tuntuvat olevan juuri samat.Käykö niin että Suomi aiheiden maailma alkaa kutistumaan kun aiemmin esitelty Moranekin oli sama yksilö samasta sarjasta kuin allekirjoittaneella?
Malli on mielestäni mukavasti onnistunut.Ainut asia joka äkkiseltään pistää "silmään" on nokan alla olevan keltaisen värin raja.Minun ymmärtääkseni se ulottui ala puolella ainoastaan ensimmäisen pakoputken tasalle eikä koko nokan alueelle.Vai olenko erehtynyt?Siivekkeiden massa vastapainot eivät valitettavasti erotu kuvista.Miten lienevät toteutettu?Itse rakentelen ne yleensä näissä pienissä malleissa erittäin paksusta siimasta ja P:V:A/pikaliima tipasta.Hyvää työtä Patlerilta.
Opa Laitinen kirjoitti:
Ainut asia joka äkkiseltään pistää "silmään" on nokan alla olevan keltaisen värin raja.Minun ymmärtääkseni se ulottui ala puolella ainoastaan ensimmäisen pakoputken tasalle eikä koko nokan alueelle. Siivekkeiden massa vastapainot eivät valitettavasti erotu kuvista.Miten lienevät toteutettu?
Kehveli.. nyt osu ja uppos.. Kaivoin samantien in scalen ohjeen esiin.. Mitä lienenkään ajatellut mutta tuo nokka tosiaan pitäisi olla niinkuin sanoit.
Nuo vastapainot katoavat totaalisesti tuohon alapinnan keltaiseen, sielläkin meni mitoitus painojen sijainti/värit jako hivenen hakuseen.. Ohutta messinkilankaa ja tippa pva liimaaa oli metodi.
PhantomII 26.1.2011 16:10 Vastaa lainauksella
Hyvännäköinen Mersu. Ja millä hinnalla. Jotkut sarjat kun maksavat neljä kertaa enemmän, mutta eivät silti näytä neljää kertaa paremmilta? Vähän detaljointia sinne sun tänne…

Nokan keltainen kun korjataan, niin siinä se. Viimeistely näyttää hyvältä ja Mersuille ominaiset vahvahkot pakokaasuvanat kyljissä kuuluvat koneen olemukseen. On se Mersu vaan nätti Suomi-kaaviossa.
Esko Rusi 26.1.2011 17:22 Vastaa lainauksella
Hyvältä näyttää, skaalaan nähden erittäin hyvältä. Jos korjaat tuon nokan alapuolen värityksen niin samalla hentoja öljyvalumien jälkiä. Muistaakseni Mersut aina vähän vuotivat moottoriöljyä. Anteenilanka vaatisi jotain käsittelyä,maalaamalla siihen tulee paksuutta turhaan lisää,olisiko tussi (huopakynä).
Saas nähdä miten onnistaa. Väri-opin mukaan kun keltasen päälle pistää sinistä pitäisi vihertämään…
Mielenkiintoista, pitänee korjata tuo nokkapellityksen alapuoli jonain päivänä.
Ilkka K. 2.2.2012 14:08 Vastaa lainauksella
Siistiä työtä näin pienessä mittakaavassa, mun mielestä toi nokkaväri näyttää hyvältä. Ainoa miinus aavistuksen suttuisesta kuomusta.