Pienoismallit.net

Dassault Mirage IIICJ

Sisuskalut kuntoon

Tästä se aina lähtee. Koneen runko pitää saada kasaan mutta sitä ennen tietysti äheltää kaikki tarvittavat sisukset myös sinne puoliskojen väliin.
Eduardin sarja on fiksusti suunniteltu ja runkopuoliskojen sisään tarvitsee sovittaa vain kaksi osakokonaisuutta: Ohjaamo/etupyöräkuiluhärdelli ja suihkumoottorin poistopuoli.
Eli taktiikka on peruskauraa: Sisään tulevat osakokonaisuudet mahdollisimman valmiiksi ja sitten runkopuoliskot yhteen.
Hommiin…

Kommentit

PhantomII 25.1.2011 19:16 Vastaa lainauksella
Jään mielenkiinnolla odottelemaan jatkoa. Kone tosiaan on kaunis ja legendaarinen. Legendaariseksi sen tietysti tekee israelilaisten saavutukset tyypillä. Oletko miettinyt viimeistelyvaihtoehtoja: metallipinta vai suojamaalattu?
Ajattelin vetäistä sen tuohon 1973-1974 aavikkocamoon kaikilla mausteilla (keltamustat omakonetunnukset ym…).
farm1.static.flickr.com/199/468968546_b1227ca54c.jpg
Ripustettavaa kuormaa vielä mietiskelen. Ainakin sidewinderit uloimpiin siipiripustimiin ja nuo sutjakammat 500L lisäpolttoainesäiliöt sisempiin.
Tietääkö muuten kukaan noista lisäpolttoainesäiliöistä tarkempaa faktaa. Sarjan ohjeessa lisätankit tulee sisempiin siipiripustimiin ja Matra ilmasta-ilmaan ohjus mahan alle. Kuitenkin olen nähnyt myös museokoneesta kuvan jossa on lisätankki mahan alla. Näyttää jotenkin linjakkaammalta kun tuo tankki on keskellä alla, mutta tehtiinkö näin käytännössä, vai pelkästään museokoneessa.
MarkoT 26.1.2011 23:11 Vastaa lainauksella
www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?42799-Mirage-IIIc-In-IAF

Terve Pasi

Linkissä vähän tietoa, jos et ole jo löytänyt. Metallin värisissä oli hyökkäyksissä historian mukaan kaksi 500kg pommia ja "full fuel". Kuvien mukaan tuo tarkoittaa kolmea tankkia. Myöhemmissä maastokuvioiduissa IIICJ ja V mirageissa näyttää olevan suosittu yhtä keskitankkia ja kahta Shafrir-, Python- tai Sidewinder ohjusta. Toivottavasti auttoi ja onnea projektiin. Omasta mielestäni Mirage näyttää hyvältä sileänä ja miksei tankeillakin … toisaalta se näyttää hyvältä ihan millä configilla tahansa ;)

t: Make

edit: Varmaankin vitosissa on käytetty yhtä tankkia, koska siihen on mahtunut enemmän bensaa sisälle kuin peruskolmoseen. Toisaalta Israelilaiset muokkasivat kolmos miraget heti, kun ne saivat. Muokatessa saatiin turhat rojut pois ja siirreltyä paremmille paikoille = enemmän petroolia mukaan.
Kiitos, MarkoT, hyvästä linkistä. Taas tuli lisää tiedonmuruja. Olen vain vilkaissut muutamaa sekalaista nettireferenssiä ja Porvoon kirjastosta on lainassa mainio kirja Jyrisevä taivas.
Olen samaa mieltä, miragen linjakkuus pääsee parhaiten esiin ilman siipikuormaa. Kuitenkin sotakone on ehkä enemmän "Businesslike" kuormattuna ja minun silmääni miellytti eniten konfiguraatio "Keskitankki ja kaksi sidewinderia". Hyvä tietää että se on myös käytössä ollut yhdistelmä.
No, saa nähdä mikä on lopputulos.
Tero Tyni 27.1.2011 13:49 Vastaa lainauksella
Hyvin vaikuttunut olen näkemästäni. Nuo vyöt esimerkiksi ovat upeat. Mielenkiintoista nähdä toisen työtapoja. Vaikka itse käytänkin paljon ruiskua, harvoin maalaan sisäpintoja. Käytännössä laiskuuttani. Siitähän se on aika paljon kiinni, kuinka helposti siihen pystyy työpöydällään tarttumaan. Itsellä ruiskupaikka on talon varastotiloissa.

Aikalainen on tulossa minulta ryhmärakenteluun, eli varhainen israelilainen Douglas A-4H Skyhawk sijoittuen vuosiin 1967-1973. Yksilöstä ei vielä tietoa. Mielenkiintoista on seurata rakenteluasi samantyyppisessa aihepiirissä. Täytyypä perustaakin oma ketju tässä piakkoin.
PhantomII 30.1.2011 12:36 Vastaa lainauksella
Katselin omista kirjoistani kuvia IAF:n Mirageista ja yhdessäkään ei ollut kuvaa koneesta, jossa olisi pommit ripustettuina. Joissain esittelykuvissa mahdollista asearsenaalia tietysti esiteltiin. Toki konetta käytettiin myös rynnäköintiin, mutta pääasiallinen tehtävähän oli tuo hävittäjärooli, Ouraganien, Super Mystereiden, Skyhawkien ja Phantomien hoitaessa rynnäköintiä.

Kuvissa useammin on tankki mahan alla, kuin siivissä ja aika useissa kuvissa koneisiin on asennettu nuo kaikki kolme tankkia. Kuitenkin kuvat ovat vain kuvia ja kun Miragea palveli IAF:ssa 20 vuotta, on noista eri vaihtoehdoista varmasti kaikki yhtä oikein tai yhtä yleisiä.

Sen sijaan kannatta huomata moottorityypin vaihto eri yksilöissä, kun lopullista ulkoasua - siis maalausta ja merkintöjä - suunnitellaan.
Eduardin sarjassa ei tullut pommeja mukaan. On vain kahdentyypisiä polttoainesäiliöitä, rakettipodit sekä Matra ja Sidewinder ohjukset. Eli soveltuu podeja lukuunottamatta paremmin tuohon hävittäjärooliin, missä se etupäässä kunnostautuikin. Miragehan ei pienenä koneena pystynyt kantamaan samanlaisia kuormia kuin esim. Skyhawk.
Moottorityyppiä eduardin sarjassa taitaa olla vain yksi. Huomasin eroavaisuuksia erään museokoneen peräpuoleen verrattuna. Mallisarjan moottorin poistopuolen lamellit (tai mitkä ne sitten lieneekään) ovat sisempänä rungossa ja erimuotoiset. Sarjan eri maalaus-ja merkintävaihtoehdot ovat aikajaksolle 1967-1974, kaksi varhaisempaa ilman camoa metallipinnalla ja loput maalattuja.
Sen enempää noitten moottorityypeistä en tiedä, boksin sisällöllä ajattelin kuitenkin pärjätä.