Pienoismallit.net

M4 Sherman

Joskus viimevuoden syksyllä valmistunut malli melko uudesta Dragonin Smart kitistä.Täytyy sanoa, että nämä Smart kitit ovat mukavimpia rakennetavuudelta mihin olen tähänasti törmännyt. Simppeleitä ja selkeitä. Jopa DS-telatkin olivat ihan kelvolliset.
Lisäsin malliin erilaista tavaraa Tamiyan roinasetistä ja hiekkasäkin tein Darwi-massasta. Muuten ihan suoraan laatikosta. Maalaus ihan peruskamaa, hu 155:ä koko malli vaan.
Filtteröinnit öljyillä(onnistu muuten ehkä parhaiten tähän mennessä), washit Vallejon litkuttimilla. Chippailin mallia hiukan normaalia enemmän, koska mallin esikuva toimi Tyynellämerellä ja sinne chipit mielestäni sopii. Ylärunkoon kuivapensselöin vaalean vihreän sävyjä valupntoihin saadakseni niihin lisää eloa. Alarungon pölytin tuollaiseksi mielestäni Tyynellemerelle sopivalla sävyllä ja kumipinnoilta pyyhin pölyt pois.
Itse olen vaihteeksi oikein tyytyväinen malliin, johtuen lähinnä filtteröinnin oniistumisesta. Palautetta vaan tulemaan! :)

Kommentit

Asiallinen teepannu. Merkinnät ovat ehkä liian puhtaita verraten vaunun olemukseen. Muuten ei valittamista.
Kiitos Mika! Enpä tullut tuota ajatelleeksi rakentelun aikana. Täytyy muistaa korjata jossain vaiheessa.
Hienosti rakentunut sermanni, tuo teepannu nimitys on kyllä osuva. Maalaus ja pintakäsittely siistiä, tavarat sopii hyvin tuohon tankkiin ja antaa mukavasti eloa. Roinien kiinnitys narut hyvä oivallus, komea peli ruman kauniista tankista:)
Kiitokset kommentista Jarno! Mielestäni Shermannissa kuuluu olla jotain tavaraa kyydissä, ilman niitä näyttää hiukan "orvolta". ;)
Näin on, kuvista kun katselee niin aika paljon nuissa sermanneissa on kulkenut tavaraa vaununkannella.
Komea Sherman Otson tehtaalta! Kyydissä olevat tavarat antaa mukavasti lisäpotkua mallille!
Kiitos Petri!
Tuli tavaroista mieleen, että kun takakannellahan on ilmeiseti omille lentäjille tarkoitettu iso tähti tunnistamisen helpottamiseksi, niin oliko siinä mitään järkeä maalata sitä juuri siihen kohtaan, koska sehän on paras paikka kasata miehistön tavarat kyytiin? Ja esim. tässä vaunussa tuo tornin katolla oleva pikkutähti tuskin näkyy satojen metrien korkeuteen. ;)
Ihan villiä arvausta, mutta luultavasti se takakannen tähti oli tärkein silloin kun oli taistelutilanne ja kaivattiin omilta rynnäkkökoneilta tulitukea. Kyseisessä tilanteessa ylimääräiset roinat lienevät pois kannelta ja niinpä tähti näkyy.
Tornin tähti on toki pieni, mutta jos siinä oli se ajatus, että se näkyy siltä etäisyydeltä mistä kone ampuisi. Tuohan on ollut todellinen ongelma siihen(kin) aikaan: Miten merkitä vaunu siten, ettei omat ilmavoimat vahingossa tulita sitä, mutta kuitenkin niin, ettei vihulaisen ilmavoimat liikaa kiinnitä huomiota.
Itse mallista: Pidän melkoisen paljon. Vaunun vahnennus on onnistunut hyvin, eikä ole lyönnyt yli, kuten herkästi voisi käydä. Etukannella on ilmeisesti lankku pitämässä tavaroita paikallaan? Jos se sellainen on, niin on kyllä todella näköinen. Jos ei ole, niin ei haittaa, koska lankuksi sen miellän ja sellaisenakin se toimii. Vain kaksi asiaa kävi silmiin: Telaketjujen kumiosien monotoonisuus (vaikka varmaan onkin oikein) ja sitten nuo pressut joita roikkuu kyljellä ja takakannella. Ne eivät oikein näytä pressuilta, vaan ovat hiukan jäykkiä. Muuten kaikki pelaa.
Kuulostaisi ihan järkevältä teorialta, Timo.
Tosiaan, lankkua tuo esittää tuossa etupanssarilla, ensimmäisiä omasta mielestä onnistununeita puupinnan mallintamisia meikäläiseltä. Pressut ovat ehkä hiukan "muovisia", mutta tällaisenaankin ne on kolme kertaa parempia, kuin mitä itse olisin ikinä saanut tehtyä.
Kappas,nyt kun tuo lankku tuli puheeksi niin kerrotko hiukan miten toteutit? On oikein hyvin onnistunut!
Muistaakseni materiaali on 1mm muovilevyä, jonka leikkasin sen pituiseksi, että mahtuu tuohon väliin. Sen jälkeen kaiversin askarteluveistellä syvimpiä syitä ja lohjenneiden tikkujen koloja. Lopuksi kevyt hionta hyvin karkealla hiomapaperilla syiden suuntaisesti ja päälle erisävyisiä humbrolin "puuvärejä". Taivuttelin vielä lankun hiukan notkolleen, koska oikeakin taipuu kun painoa on päällä tarpeeksi kuten tässä mallissa hiekkasäkki.
Asiallisen näköinen Sherman. Torniin ja runkoon olet saanut mallinnettua hyvin valetun teräksen tuntua.
Kiitokset Veli-Matti! Dragon oli mallintanut valupinnan mielestäni todella hyvin malliin, joten siihen oli kohtuu helppoa vain kuivapesselöinneillä ja chipeillä saada aikaan teräksistä fiilistä.
AJ 22.1.2011 12:29 Vastaa lainauksella
Moi Otso, hieno M4 Sherman, komppaan yllä olevia. Rakennus, maalaus ja pintakäsittely ovat siistejä ja telat ovat aidon näköisiä - mutaisia, kuten Tyynenvaltameren alueella kuuluukin olla ja muutenkin ok. Näppärästi tehty ja toteutettu lankku plus muut roinat tankin päällä. Jenkit tosiaan laittoivat paljon tavaraa panssareiden päälle - jokapuolelle missä tilaa vain oli.

Nuo vaunun merkinnät lienevät hieman liian puhtaisia, verraten vaunun kokonaisolemukseen, kuten Mika H jo totesi, mutta senhän saa helposti fixattua. Kuten Timo R sanoi pressut hiukan muovisia, mutta saahan nekin vaihdettua ja fixattua helposti.

Veli-Matti S sanoi hyvin: "Torniin ja runkoon olet saanut mallinnettua hyvin valetun teräksen tuntua". Näin se juuri on ja vanhennus onnistunut erinomaisesti. Kaikenkaikkiaan hieno Sherman -diggaan! Parhain terveisin AJ

PS ohessa linkki 44.Tank Battalionin kuviin sieltä Manilasta yms…, vaunusi 'Ole Miss':hän kuului B komppaniaan 44.TB.

www.12tharmoredmuseum.com/photoalbum_02.asp?c=44th%20Tank%20Battalion
Kiitokset kommentista AJ! :) Täytyy yrittää fiksata noita siirtokuvia, ehkäpä pölyä hiukan päälle.
Pressuihinkin voisi yrittää vielä tehä jotain parannuksia, en välttämättä viitsi enää vaihtaa niitä parempiin.

Todella mielenkiintoinen tuo linkki, löysin heti ekoilta sivuilta tämän vaunun kuvista ja yhden toisenkin vaunun, mitä Dragon tarjosi vaihtoehdoksi. Täytyy selailla vielä lisää jos sieltä löytyis jotain muutakin jännää. Tässähän iskee himo rakentaa toinenkin tällainen vaunu…