Pienoismallit.net

DAK Kübelwagen

Aavikko-ryhmärakentelun innoittamana, päätin lisätä tänne oman mallini aiheesta. Itse malli oli helppo ja rentouttava koota, ainoastaan tuulilasinkehyksen ja korin sovitus tuotti ongelmia. Joko kehys oli liian kapea tai runko leveä. Lisäksi tuo pirulainen päätti irrota liimauksistaan parikin kertaa erilaisten mokien vuoksi.
Värinä HU93, lisäksi chippaukset tummanharmaalla. Washit tummanruskealla Humbrolilla. Mattalakan päälle lisätty Migin desert dust pigmenttiä. Tässä mallissa kokeilin ensimmäistä kertaa Migin pigmenttejä, joten tämä malli oli yksi porras uusien tekniikoiden opiskelun tiellä.

Tästä inspiraatiota ja potkua ryhmärakenteluun osallistuville.

Kommentit

Oikein hieno Kubelwagen!
Mielestäni chippaukset&washit onnistuneet loistavasti,myös pölyefekti toimii hyvin! Rättikaton maalaus efekteineen ok.
KimmoR 14.1.2011 23:22 Vastaa lainauksella
Kiitos. Kunpa kaikki muukin olisi onnistunut niin hyvin.. 8/
Katselin kuvat läpi useaan kertaan enkä oikein mitään nipottamista tästä löytänyt. Oikeastaan ainoa mikä tuli mieleen, että kuski voisi tähän sopia kun tavaraakin löytyy takapenkiltä. Pintakäsittelyt on hyvin onnistunu, kuten Petri jo sanoi.
KimmoR 15.1.2011 01:00 Vastaa lainauksella
Mallissa tulee figu mukana, tosin seisovassa asennossa. Omasta miljoonalaatikosta ei löydy sopivaa figua ja muutenkaan ei figujen maalaus innosta, joten tällä mennään.
Kiva jeeppi,jopa vararengas on mukana! Ja "katto" on aidosti ryppyinen.=)
Ihan hyvä maalipinta ja kattokin on hieno.
Siististi rakentunut kuupeli, pintakäsittely siistiä ja sopivan pölyinen. Ainut napina mikä särähtää hieman silmään on alustan puute. Se kruunaisi tämän mallin.
AJ 18.1.2011 18:10 Vastaa lainauksella
Moi Kimmo,

Lyhyesti ja ytimekkäästi: Hieno, huippu ja viiden staran pienoismalli ehdottomasti - ei erota kuvista onko pienoismalli vaiko oikea; Loistavaa työtä kaikin puolin ja jälleen kova jatko aavikkoteemaan - 'nuff said! Parhain terveisin, AJ
Hienosti toteutettu kyypeli! Kun hoidat vielä tuulilasiisn pyyhkimien jäljet ni vot!
KimmoR 18.1.2011 23:00 Vastaa lainauksella
Kiitos yllättävän positiivisista kommenteista. Itse olen aina arvioinut tämän Kübelin vähän alakanttiin, kastiin "ihan kiva, mutta..". Alusta on ollut suunnitelmissa, Jarno, mutta kun en ole aikaisemmin tehnyt minkäänlaista alustaa, niin se jäi myöhempään. Varsinkin kun rakennuskampanja, johon tällä osallistuin toisella foorumilla, tuli taas deadlinensa kanssa vastaan nopeammin kuin halusin.

Pyyhkimien jäljet jäi myös pois em. kiireen vuoksi ja jäivät sitten pois lopulta kokonaan, kun ei ollut tarkoitus laittaa tätä tänne näytille. Lisäksi mokoma irtosi liimauksistaan pariinkiin kertaan maalailun aikana onnettoman ohuen kiinnityspinnan vuoksi, joten siksi ei enää huvittanut "urheilla" tuulilasin kanssa. Se on kyllä pölyinen mutta ei näy kuvissa kunnolla.
Lisäksi näin eräässä Afrika Korps-kirjan kannessa kuvan Kübelista, jonka tuulilasi oli pölyinen vain lähinnä alareunastaan, eikä siten kuten malleissa tavataan esittää. Senkin vuoksi en tehnyt pyyhkimien jälkiä tuulilasiin niin rajuiksi, sillä kai se tuulilasi aavikollakin joskus pestiin?? ;)
…aavikollakin on suotavaa nähdä eteensä! ;)
Huvikseen selailin satunaisesti arvioitavia malleja.tulipa sitten tämä nätti pienokainen vastaan. loisto työtä.
mitään naputettvaa ei löytynyt, kun kuva 2 vasemman puolen siirtokuva vähän hopeoi.
Mutta muuten nappi suoritus.
KimmoR 12.1.2012 15:02 Vastaa lainauksella
Kiitos. Joo Tamiyan siirtis hopeoi tietyssä valossa ja tietystä kulmasta katsoessa.. Ei auttanut, vaikka laitoin Micro Solia useampaan kertaan. Varsinkin nää macrokuvat on armottomia. Muuten voin suositella mallia mukavana rakennettavana.