Pienoismallit.net

Friedrichshafen FF33E

Suomen vastaperustetut Ilmavoimat saivat v.1918 hankittua saksalaisilta 3 kpl Friedrichshafen FF33E- tyyppistä kellukekonetta. Yksi tuhoutui jo 1918, toinen poistettiin loppuunlennettynä 1919 ja viimeinen oli kirjoilla 1923 asti, joskin senkin lennot olivat todennäköisesti loppuneet jo aikaisemmin.
Mallini kuvaa yksilöä, joka tuli laivalla Suomeen 20.4, kasattiin Tampereella, oli alkukesästä käytössä Lappeenrannassa ja kesäkuun puolesta välistä eteenpäin Turussa, missä se tuhoutui 11.8 lennolla surmaten ohjaajansa ja matkustajan, molemmat saksalaisia.
Koneelle on ilmoitettu suomalaiset tunnusnumerot F 16 ja S.58/18, mutta ainakin kahdessa valokuvassa näkyy saksalainen numero 1999 senkin jälkeen, kun koneessa jo oli hakaristitunnukset maalattu. On jopa varsin todennäköistä, että koneeseen ei koskaan ehdittykään laittaa suomalaista tunnusnumeroa ennen tuhoutumistaan. Siipien hakaristitunnuksista on todettava, että ei ole löytynyt valokuvaa, missä ne olisivat selvästi näkyvissä. Menikö valkoinen pohja siiven etureunasta takareunaan asti vai ei, kukapa tietää ja voi asian todistaa. Mallissa esittämäni tunnusmaalaus on siis yhtä oikea tai väärä. Tässä koneessa ei ollut ns. Lozenge-suojakuviointia, vaan kone oli pääpiirteissään pellavan värinen kangasosiltaan.

Malli on puolalaisen Choroszy Modelbudin resiinituote. Pikaliimalla se oli siis kasattava ja pitkää pinnaa taas tarvittiin kun yläsiipi oli saatava 14 pisteestä paikalleen liimatuksi. Lisäksi piti porata 0,30mm käsiporalla 130 läpivientireikää ja virittää pilkkisiimasta tehdyt "vaijerit" 136 pisteen välille. Aikaa kului nelisen kuukautta ja malli valmistui juuri v.2010 loppuun. Tuli tosin tehtyä paria muovimalliakin siinä sivussa.
Päämaalina jälleen Humbrol 103 ja sitä liaten tärpätti/taiteijaväri litkulla. Ponttoonien väri on kieltämättä
puhdas arvaus, mutta jos joku arvaa paremmin, niin kertoo sitten minullekin.

Erityiset kiitokset mallin valmistumisesta Antti Lappalaiselle, jonka avustuksella sain teetätetyksi oikeanlaiset dekaalit, sillä millään valmistajalla ei ollut suomidekaaleja tähän koneeseen. Minulla on nyt yhdet ylimääräiset, jos joku haluaa yrittää tätä mallia.

Kommentit

Onnittelut hienon ja vaikean mallin valmistumisen johdosta. Kerrassaan upeaa jälkeä olet saanut aikaan. Resiinisarja tuo aina omat hankaluutensa mutta olet selvinnyt siitä hyvin.
Ensinnäkin, purin kolme kertaa kieleeni, kun yritin lausua ääneen tämän sarjan valmistajan nimeä - kiitos siitä ;-)

Ei vaan, hieno on lopputulos vaikeasta rakennusoperaatiosta.
Esko Rusi 14.1.2011 17:30 Vastaa lainauksella
Onneksi olkoon hienosta mallista. Tämä on vaatinut pitkäjännitteisyyttä joka kyllä nyt palkitaan. Tämän ajan koneissa värityksien kanssa saa hieman vapautta kun aivan varmaa tietoa ei ole.
Itselläni ollut Omegan FF 49C pari vuotta yläkomerossa kun yritin käsin maalata Lozenge kuviota ilman onnistumista. Odottelen jos jostain saisi siirtokuvat tai sitten tehdään helpompi maalauskaavio.
Kauko taas räväyttää. Ihmettelin jo Kuopion näyttelyssä siellä ollutta malliasi. Tämä ihailuttaa myös.
Ennenkaikkea työn haastavuus. Ei riittäisi mulla pinnaa. Upea.
Kuvat ei nyt kyllä kerro kaikkea. Parempia olisin vailla.
Onpas pikkuisia lankoja ja hienosti laitettu.Komea malli.Tuollaista valmistajaakaan en ole ikinä nähnyt ennen.
Uudet lisätyt valokuvat lisäävät ihmetystä - olet sinä varsinainen takilointiguru.
Tosin tuo dioraaman vesiefekti on minun mielestäni aivan kauhea ;-)
Voi nyyhky. Minä kun luulin makuuhuoneen vanhojen verhojen sopivan meriefektiksi. No, aina ei voi onnistua… Dioramasta ei suinkaan ole kysymys, niitä saavat toistaiseksi tehdä taitavammat visiönäärit. Kunhan pöydälle verhon levitin…
Kaunis malli, josta ei kyllä parhaalla tahdollaankaan löydä moitteen sijaa. Kun vielä huomioidaan mallin vaikeusaste, on jälki lähes yliluonnollisen hyvännäköistä (ilmeisesti ei kuitenkaan ihan yliluonnollista, kun olet mallin valmiiksi saanut). Tavoilleni uskollisesti en anna pisteitä, mutta puhukoon kommenttini puolestaan.
Tero Tyni 17.1.2011 21:21 Vastaa lainauksella
Siis näistä resiinikaksitasomalleistakin voi saada jotain aikaiseksi. Olen jo vuosia tuskaillut Ardpolin DFW:n kanssa ja hitaasti, hitaasti edistyy. Vähän aina jotain saa tehtyä ja sitten menee maku. Tässä todistus siitä, että näitä tehdään valmiiksikin, ja rohkaisua mullekin, että resiinikin taipuu rakentajansa tahtoon.

Aivan käsittämättömän hieno. Tuo moottori jäähdyttimineen, pellitykset, potkuri…
Taitavan, ahkeran ja peräänantamattoman mallarin taidonnäyte!! Jouduin tosin ottamaan puolikkaan pisteen poies kun vanttien kiristysruuvit puuttui ja toi "Suomenlahti" sucks! Vitsi, vitsi!
Annan täydet pisteet jo pelkälle aihevalinnalle.Friedrichshafen FF33 on hieno kone ja hienon mallin oot väsännyt vielä kaikenlisäksi. Nythän tästä samasta aiheessta on tullut 1/48 painevalusarjakin.
Chorozyn mallit eivät ole halpoja eikä mitään laatinkonravistusmalleja.Omistan D.H CirrusMothin ja en ole
vielä uskaltautunut rakennuspuuhiin.Chorozyt ovat ehkä parhaita resiinisarjoja mitä olen toistaiseksi nähnyt.
Nyt tähän vielä kaveriksi se isompi Friedrichshafen ja Vot! 5/5