Pienoismallit.net

Oberrittersgrun

Pienoisrautatien laajennusosa / dioraama

Erillinen pienoisrautatiehen liitetty lisäosa joka toimi myös diona. Kuitenkin liitettynä "päärataan" kaikki raiteet ja vaihteet ja valot toimivat. Tällä on oma ohjauspöytä joten periaatteessa toimii itsenäisenä pienoisratana mutta näin ollen hieman olis vaatimatonta liikennöinti.

Tämä kuvaa pienenpientä Oberrittersgrun -nimistä saksalaista sivuraiteen pääteasemaa, löytyy asema jossa pieni makasiini, 3 läpiajettavaa raidetta ja veturitalli oheistarpeineen kuten vesiviskurilla ja dieselpumpulla. Lisäksi on yksi vaunujen säilytysraide ja isompi varastomakasiini jonka jatkeena on vielä pieni paikallinen olutpanimo joka myös käyttää hieman rautatiekuljetuksia.

Mallin koko 2900x600

Kommentit

Eero Eero 10.1.2011 19:22 Vastaa lainauksella
Todella vaikuttavaa työn jälkeä. Kauanko meni aikaa näpertää tätä? Eihän tälle voi antaa muuta, kuin täydet pisteet o.O
Eihän tuolle jokaista sekuntiani raaskinut antaa, menihän siinä vuoden päivät.
Hieno tunnelmaltaan mukavasti vanhaa aikaa henkivä. Kenties muutama figu toisi eloa tähän.
No juu kieltämättä, ja tulihan sinne niitä muutamia laitettuakin, varikolle henkilökuntaa ja asemalle sakkia. On tuossa ekassa kuvassa nähtävissä muutama henkilö asemalla, osa vaan on piilossa tuola takana.
Ihan mukavan näköinen ja kokoinen saksalaistyyppinen rata. Se mikä useasti näissä radoissa pistää vähän häiritsevästi silmään on taustojen puute. Edes yksivärinen taivaansininen nopeasti ja helposti tehtävä taustapahvi tekisi ihmeitä kokonaisvaikutelmaan , saatikka sitten asiallinen taustamaisema.
Tuo on kiva idea yhdistää päärataan pieni "dioraamaosio". Semmoisenhan voisi tosiaan tehdä vaikka toiseen huoneeseen seinässä olevan "tunnelireiän" kautta. Täytyy pistää tämäkin idea muhimaan omaa rataa varten…
Pienoisrautatiet eivät ole alaani ja näin suuresta mallista on vaikea saada käsitystä näiden kuvien perusteella, mutta mitä rataan, juniin ja rakennuksiin tulee niin näyttää hyvältä. Se mikä kaipaa sen sijaan parantelua on kasvillisuus. Erittäin suuressa pienoisrautatiessä yksittäisiin puihin ei välttämättä kiinnittäisi niin huomiota, mutta tässä suurin osa niistä ei näytä luonnollisilta ja nurmikko on kuin biljardipöydän kangasta. Kasvillisuus on siis minusta se tärkein kehityskohde. Ja tuo mitä Pasi sanoi taustasta on ehdottomasti totta.