Pienoismallit.net

Matilda Mk.III

Queen of the desert, kuten Saksalaiset antoivat tälle Matildan versiolle nimen.

Malli kuvaa 42. kuninkaallisen tankki rykmentin 1. tankki armeijan vaunua Pohjois Afrikassa vuonna 1941.

Tyypillistä Tamiyaa, eli helppo kasata. Lisämausteina käytin pelkästään Eduardin etsisarjaa, Tamiya kun oli ystävällisesti paketoinut kumitelojen lisäksi muotoonvaletut telat jotka olivat riittävän hyvät koska teloja ei oikeastaan juurikaan helmojen alta näy. Sääli myös sinänsä että telakoneisto on kohtuullisen näyttävän näköinen paljaaltaan, mutta sekin jää harmillisesti peittoon…

Kommentit

…hiljaiseksi vetää meikäläisen näin upea ja tasapainoinen työnjälki. Tässä on Brittihuumori puettu hienoon kuosiin. Ei muuta kuin tähtisadetta niskaan:
Jaakko on onnistunut saamaan hyvää jälkeä. Tätä mallia ei voi moittia liiallisesta siisteydestä, vaan on sopivasti kokenut aavikon karuja olosuhteita.
Hopeoikos tuo neloskuvan siirtokuva vai miksi harmaata,kenties jälkikäsittelyä.Nyt on Jaakolta pukannut hieno malli,värimaailma on kyllä komea.Hyvä Jaakko.
Kiitos kiitos…

Ja tietenkin nyt huomasin sitten pari puutetta… Gräääh!!

Figutkin lisäilen jossakin vaiheessa kunhan kasvojen maalaus onnistuu edes jollain tavalla…
Onko tuo tankin etupuolella oikeanpuolimmaisen lokasuojan päällä oleva viritys jonkinlainen kärpäslätkä? Siinä kai kuitenkin pitäisi olla peili josta vaunun kuski näkisi taaksepäin ;-)
Muutenhan tämä on kertakaikkaan hienoa työtä.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Hopeoikos tuo neloskuvan siirtokuva vai miksi harmaata,kenties jälkikäsittelyä.Nyt on Jaakolta pukannut hieno malli,värimaailma on kyllä komea.Hyvä Jaakko.
Ei hopeoi, aavikon tomuahan siinä on…
Matilda kuuluu suosikkeihini sarjassa rumankauniit vaunut ja hienon mallin olet saanut rakenneltua. Nuorena miehenä kasatusta vanhemmasta sarjasta ei ole kovin hyviä muistoja…Saattoi kyllä olla rakentajassakin vika.
No sepäs valmistui nopeasti, minä olen vasta mietintä asteella :). Matilda on yksi suosikki vaunuistani ja mallisi tekee sille kyllä kunniaa, hienosti tehty työ.
Raimo:
Kyllähän se peili taitanee olla. Eri asia sitten oliko siitä käytännössä mitään hyötyä onkin toinen asia.. :)

V-M:
Tämä on se Tamiyan 300. 1/35 malli joten uusittu versio on.

Timo:
No, myönnetään pieni "huijaus". Tämä oli tuossa pöydällä jo pitkään puolivalmiina, mutta tämä aavikko ryhmärakentelu osui niin hyvään saumaan että oli pakko rykästä malli valmiiksi ja avata peli…
Hyvää työtä, Jaakko!

Pienenä, rakentavaksi tarkoitettuna, huomautuksena totean, että siirtokuvat ovat kovin puhtoiset verrattuna muuten pölyiseen vaunuun. Tulee mieleen,että ne on laitettu paikoilleen mallin likaistamisen (olisiko taas uusi termi…) jälkeen. Edelleen joissain paikoin siirtokuvien lakkareunus on näkyvillä…

MUTTA siis: Hyvää työtä!
Jaakko Pihlaja kirjoitti:
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Hopeoikos tuo neloskuvan siirtokuva vai miksi harmaata,kenties jälkikäsittelyä.Nyt on Jaakolta pukannut hieno malli,värimaailma on kyllä komea.Hyvä Jaakko.
Ei hopeoi, aavikon tomuahan siinä on…
No puolivitsinä tuon heitinkin, näinpä arvelin.
AJ 6.1.2011 13:02 Vastaa lainauksella
Moi Jaakko,

Erinomainen pelinavaus Group Buildiin, Matilda II tai tarkemmin brittien Infantry Tank A12 Matilda II Mk.III. Kuten Veli-Matti, pienenä skidinä tuli kyhättyä se eka versio ko. brittitankista - jälki oli mitä oli.

Kyllä on hienö kokonaisuus, komppaan edellä olevia - Petrin sanoin: "Ei muuta kuin tähtisadetta niskaan".

AJ
Todella hieno malli MATILDA tankista. Oma Airfixin vanha 1:76/72 malli on rakennettu joskus" lauantai- iltana koe-eläin puiston aikaan".Taidan hommata tämän Tamiyan mallin ja ryhtyä taas panssarimallariksi .
Ma 7.1.2011 01:04 Vastaa lainauksella
Erittäin hieno malli.
On käynyt mielessä hommata tuo joskus.
Jaakko nosti riman ryhmärakentelussa kertaheitolla aika korkealle:) Toisilla se on taito hyppysissä saada aidon oloisia malleja tehtyä kuten tässä tapauksessa. Itse tankkina tuo ei kuulu suosikkeihini mutta malli on hyvä.
Tuon kun jostain löytäisi 1:72 koossa…

Upeaa jälkeä!
Oikein mukavaa jälkeä! Hienosti tehty aavikolla operoinnista tullutta kulumaa ja pölyä hienovaraisesti, ilman että näyttää siltä että mukaan on tarttunut puoli Saharaa (ei sillä etteikö semmoisetkin hienoja olisi).
Jussi Mänttäri kirjoitti:
Tuon kun jostain löytäisi 1:72 koossa…
Italerilta löytyy Matilda (ex-Esci) 1:72-skaalassa: --it clicks here or else it gets the hose again--
Joissain paketoinneissa näkyy olevan styreenitelat: --klik--.
Airfixilta löytyy kanssa pikkuskaalan Matilda, mutta on valmistajalle tavalliseen tapaan 1:76-skaalainen.