Pienoismallit.net

Sd.Kfz.232 Schwerer Panzerspähwagen 8-Rad

Afrika Korpsin Mad Max

Sorry, otsikon piti olla suomeksi. Siis vakavampi tiedustelupanssari tai jotakin…

Viime vuoden lopulla valmistui tällainen, joka olisi sopinut vaikka ryhmärakenteluun, jos olisin tiennyt sellaisen olevan tulossa. Toisaalta, eipä vielä ole rakennusblogin pitäjän statustakaan.

Malli valikoitui hankintaan kansikuvan perusteella. Tässä on sellaista mad max –meininkiä, että pakko mikä pakko. Kahdeksanpyöräveto ja –ohjaus, kahdeksanpyttyinen bensakone sekä kolme vaihdetta eteen ja kolme taakse. Huiput 85 km/h. Antennihäkkyrä on vähintäänkin härski.

Tamiyan malli rakentui helposti. Esikuva on ennen Afrikka-väritystä ollut harmaa, joten alimmaiseksi tuli Life Colorin panzergrau ja sitten saman valmistajan dunkelgelb ohuelti, niin että harmaatakin piti jäädä pilkottamaan vähän sieltä täältä eli että keltainen on kulahtanut.

Vaunun nimen pohjavärin maskaus meni oikealla etukyljellä pieleen, kun en ymmärtänyt kääntää sitä peilikuvaksi. Huomasin mokan vasta siirtokuvia laitellessani.

Ensimmäistä kertaa tutustuin Migin filttereihin, joita on nyt pakissani keltaiselle tarkoitettuja kolmea eri laatua. Tuli sutaistua ne kaikki. Päällimmäiseksi vielä Revellin mattalakka saman valmistajan ohenteella, jonka sekaan pistin ihan häviävän pienen nokareen Vallejon ruostepigmenttiä. Sitten Tamiyan meikkejä renkaisiin ja vähän muualle. Makrokuvat ovat vähän julmat, ei se noin rosoinen ole luonnossa paljaalla silmällä.

Kirkkaan lakan jätin välistä kokonaan pois. Kokeilin siirtokuvien kohdalla Mikroscalen satiinilakkaa siveltimellä, ja ainakin tällä kokemuksella voin suositella.

Revelliä saa ihan lähikaupasta, ja muita aineita netistä kotiovelle toimitettuna, jos joku ihmetteli.

Noita litkuja meni ehkä enemmän kuin olisi kerralla kannattanut samaan malliin holvata, mutta lähelle paketin kansikuvaa lopputulos kuitenkin nassahti.

Figuurit jäivät näillä taidoilla vielä odottamaan. Muuten tämä olikin suoraan laatikosta, ja laatikossa oli siis mukana mm. tuo aluputki. Ja jäi sinne lotaan muutakin kilkettä, kun tämä oli paranneltu julkaisu Euroopan rintamalla toimineesta mallista.

Muuttelin pää- ja ala-otsikon toisinpäin.

Kommentit

makke 3.1.2011 20:03 Vastaa lainauksella
hieno
Omalla tavallaan hieno
Siisiti kun sika pienenä! Hiano.
AJ 5.1.2011 17:18 Vastaa lainauksella
Moi Petri,

komppaan edellä olevia - siisti ja hieno malli!

AJ
Oskari K 10.1.2011 21:58 Vastaa lainauksella
Turhan siisti, enempi kuraa ja maalipinnan kulumia yms niin olisi sellainen joka vastaa minun mielikuvaa Mad Maxista. Tähän tyyliin: gallery.kitmaker.net/data/500/1774SdKfz232_R1.jpg
Oskari K kirjoitti:
Turhan siisti, enempi kuraa ja maalipinnan kulumia yms niin olisi sellainen joka vastaa minun mielikuvaa Mad Maxista. Tähän tyyliin: gallery.kitmaker.net/data/500/1774SdKfz232_R1.jpg
Näistä voisi vääntää kättä loputtomiin. Mielestäni tämä linkin malli näyttää seisseen jonkin museon pihalla 50 vuotta ilman huolenpitoa.. :)
Mielestäni käytin ihan harkintaa tuossa säistämisessä. Referenssikuvien perusteella Afrikan aavikoilla näyttäisi olevan hyvin hyvin kuivaa.

Kun ei ole vettä muualla kuin kanisterissa, ei ole kuraakaan (paitsi ehkä jos räppää hulluna keitaassa, mitä epäilen).

Arvioin, että aavikolla käy kuitenkin lähes jatkuva hiekkapuhallus eli tomua on liikenteessä.
Heia Heia Safari!! ;)