Pienoismallit.net

7th Cavalry Trooper

1876

Andrea miniaturesin vuonna 2010 julkaisema valkometallifiguuri esittää seitsemännen ratsuväen sotilasta vuonna 1876 ts. Little Big Hornin taistelun aikaista ratsumiestä. Figuurin yksityiskohdat sopivat hyvin uudemman tutkimustiedon mukaiseen käsitykseen.

Custerin miehillä ei ollut mukanaan sapeleita, se puuttuu myös figuurilta. Housuissa ei ole keltaita "Hollywood-nauhaa". Aseena miehellä on "Trapdoor" Springfield karbiini sekä revolveri.

Figuuri on maalattu Andrean sekä Vallejon akryyleillä. Päällä Tamiyan mattalakka. Figuuri on korkealaatuinen eikä sen siistimiseen mene kohtuuttomasti aikaa. Yksityiskohtien toisto on tarkkaa ja terävää. Näitä maalaa ilokseen.

Kommentit

T.L. 2.1.2011 18:59 Vastaa lainauksella
Värimaailma tuo mieleen lapsuusajan suosikki sarjakuvan: Luutnantti Blueberryn… ;)
Hieno figu. Näköjään Wanhakin osaa parantaa ja kehittyä… ;)
Taas hyvää työtä. Tuo ilme on mielestäni mainio, ihan kuin mosuri katselisi Custeria ajatellen että "Mihin S…anan sotkuun tuo vanha keltatukan pösilö on meitä taas johtamassa".
Taustalta kuuluu jo pahaenteistä inkkarirummun kuminaa.
Ville T 2.1.2011 20:25 Vastaa lainauksella
Mahtavan hieno figu! Kiväärin tukki miellyttää silmää ja soltun tuimahko ilme on aivan mainio, kuten Pasikin jo totesi. Kiilteleekö piippu vain kuvissa, vai onko se oikeastikin noin kiiltävä?
Jotenkin jää kaksijakoinen fiilis. Hyvin maalattu, mutta värisävyt jotenkin vaisut. Ehkä kaipaisi hieman vahvempia varjoja… Ei pärjää "sokerimunkille" :)
Niin se maku vaihtelee. Itse pidän siitä, ettei tässä ole ylikorostettu varjoja, mikä tuntuu olevan muoti nykypäivänä. Täälläkin näkynyt upeasti tehtyjä figuja joiden tunikat näyttävät varjostusten takia silkkisiltä.

Minä kun en tunne noita US Cavalryn asuja, niin oliko tuollainen kaksivärinen housu tavallinen ratsuväessä? Ilmeisesti ruskea osa oli nahkaa vai? Entä nämä "Hollywood-nauhat"? Nopealla googlauksella sellaisia näkyi lähes kaikissa ratsuväen kuvissa, eli onko se ollut joku paraatiasun koriste, vai aidosti käytetty?
Saappaiden ja asekotelon maalaus on todella onnistunut. Niin aidon näköistä nahkaa kuin olla ja voi. Myös kivääri on onnistunut, samoin kuin tuon aluspaidan (?) hiha joka näkyy (siviili)paidan alta.

Kiinnostava malli, joka sai aikaan halun tietää noista vormuista enemmän.
Käytin kolmea kirjaa referenssinä, tutustuessani Little Big Hornin taisteluun sekä US Cavalryn varusteisiin jne. Kirjat olivat kaikki Ospreyn kustantamia mutta eri sarjoista, sekä hieman eri aikakausilta:

Men-at-Arms: US Cavalry on the plains 1850-90
Warrior: US Cavalryman 1865-90
Campaign: Little Big Horn 1876, Custer's last stand

Näiden pohjalta ratsuväen varusteet ovat olleet todella kirjavat aina 1880-luvulle saakka, Suurin syy on ollut armeijan rahan puute, jonka johdosta suurin osa sotilaista sai ylijäämävarusteita sisällissodan aikaisista varastoista. Sotilaat joutuivat hankkimaan hyvin paljon omia varusteitaan sekä muokkaamaan saatuja, laadullisesti heikkoja, varusteitaan. Keltainen raita housuissa ei todellakaan ole väärin, mutta ei myöskään sen puute. Hollywoodin luoma kuva yhtenäisestä, sekä yhtenäisesti varustetusta joukosta sen sijaan on, siis aikana ennen 1880-lukua.

Nyt jos alkaisin maalaamaan tätä samaa figuuria tai vaikka itse Custeria, niin ostaisin tämän kirjan. Siinä pitäisi olla nyt kaikkein viimeisin asiasta julkaistu tieto.