Pienoismallit.net

Hawker Hunter F. Mk.6 "1961"

Revellin paketoiman Britti-klassikon kera toivotan täten Hyvää vuodenvaihdetta kaikille!

Itse mallista on "inteerneetissä" paljoltikin arvioita, omasta mielestäni malli on mukava rakennettava. En ole mikään britti-kaluston suurin fani, mutta mielestäni 50-luvun "klassikot" ovat aina jos ei muuta niin "nostalgisia." Tässä asussa Hunter palveli "Fighter Combat Schoolissa", West Raynhamissa 1961.

Maalauksessa väreinä Humbrol ja Revell, lakkoina Johnsson ja Microscale… Leviteltynä pensselisti :0)

Kommentit

Kaunista :) Oikein hyvin onnistunut maalaus, tähän on hyvä lopettaa tämän vuoden mallailut. Niin tosiaan, hyvää vuodenvaihdetta sinnekkin.
Wow,hienoa työtä Antilta taas! …luulin ensin ison skaalan koneeksi kunnes luin tarkemmin.
Onpas maukas, keltainen koulutusväri tuo mukavasti väriä muuten tylsähköön väritykseen. Paneelirajojen kontrasti sopivan hillittyä. Jos jotain sanomista, niin taustapahvin väri aika silmille hyppäävä :)
Antti Lappalainen kirjoitti:
Jos jotain sanomista, niin taustapahvin väri aika silmille hyppäävä :)
Ajattelin oikein "räväyttää" näin vuoden vaihteen kunniaksi! Tämän hurjempaa ilotulitusta ei tänä uutena vuotena tule :D
Hunter on yksi maailmanhistorian kauneimmista lentokoneista ja tämä malli tekee sille kunniaa. Minusta Hunter on tavattoman nätti normaalissa naamiovärissäkin, mutta keltaiset raidat piristävät sitä kyllä kummasti. Taustakin istuu minusta kokonaisuuteen täydellisesti, tuoden kuvaan lisää pirteyttä. Pitää tuo Hunter rakentaa joku päivä itsekin.
Juha Ahlamo 31.12.2010 03:21 Vastaa lainauksella
tälläseen kauniiseen koneeseen on hyvä vuosi päättää ,mutta muistakaa että tätä vuotta on vielä jaljellä T:juha
Lainaus:
Eikös juuri Hunter MK.6 ollut yksi Suomen ilmavoimien kone ehdokas aikoinaan kun valkatiin suihkuhävitäjää ja oliko se kun L. Pekuri ylitti ekana Suomalaisena äänen nopuden Englannissa tällä MK.6:sella??.
Suomeen oli Gnat-hankinnan yhteydessä ehdolla Mk. 4, mutta koelennon Pekuri lensi tosiaan kutosella.
Juke 31.12.2010 09:37 Vastaa lainauksella
Komea kone varsinkin mittakaava huomioiden! Paneelirajoista erityistä plussaa.. tässä vielä esikuva Alppien yllä näin vaikkapa uuden vuoden kunniaksi www.youtube.com/watch?v=j11mgSH-fPg
Tuukka O. 31.12.2010 10:19 Vastaa lainauksella
Ihailtavaa sivellintyöskentelyä.. ja taustapahvista ehdottomasti plussaa!

Etsiskelen hyvää mattalakkaa, voitko suositella tuota Micro Scalen tuotetta?
Tuukka Oikarinen kirjoitti:
Etsiskelen hyvää mattalakkaa, voitko suositella tuota Micro Scalen tuotetta?
Olen itse ollut samassa tilanteessa tuon lakka-asian kanssa, ja toistaiseksi olen ollut erittäin tyytyväinen tuohon Micro Scalen Flat-lakkaan. Vesiohenteisena se soveltuu mainiosti myös siveltimellä levitettäväksi. Itse ohennan sitä reilusti, jolloin on kuin vettä sivelisi pintaan :) Kuitenkin nopeasti kuivuvana tulos näkyy pian, ja tarvittava lisäkäsittely on helppo tehdä. Suosittelen!
NT 31.12.2010 14:21 Vastaa lainauksella
Onpas hyvin onnistunut malli! Tajusin tuon mittakaavan vasta lukiessani kommentteja. Malli on jotenkin "tasapainossa" ja tuo keltainen väri sopii kuin nenä päähän. Mahtavaa!
Kiitoksia kaikille toistaiseksi mallia kommentoineille! Kuten muutamat ovat maininneet tuo keltainen koulutusväritys tekee koneesta iloisen ilmestyksen. Väreinä käytin siihen Revell mattakeltaista, ja lopullinen väri Humbrol "trainer yellow":ta

Itse naamioväritys on omaa sekoitusta, kuten usein mallaillessa käy, ei "juuri oikeita värisävyjä" olekkaan, tai ovat loppuneet kuten minulla. Sekoitin itse referenssikuvien ja "taiteellisen vapauden" kera tuon harmaan itseasiassa Testorsin Dark Gull Gray:stä johon lisäsin hieman Revellin mattasinistä. Samoin toimin tuon vihreän kanssa.. Katsellessani tosiaan kuvia sisätiloissa otetuista Huntereista, olen suhteellisen tyytyväinen lopputulokseen. Ja kun vielä pyrin pastelleilla "elävöittämään" noita värialueita, sain värityksen jotakuinkin "lempeäksi." Tosiaan tuon keltaisen toimiessa säväyttävänä tekijänä. Taustan valitsin tosiaan osaksi vuoden vaihteen vuoksi, ja osaksi siksi, että mielestäni se saa juurikin tuon keltaisen tasaantumaan ja kuitenkin erottumaan enemmän edukseen.
Santeri.P 31.12.2010 15:31 Vastaa lainauksella
Ihan autuaan tietämättömänä minua kiinnostaisi, miten nuo hienot paneelirajat on korostettu?
Santeri.P kirjoitti:
Ihan autuaan tietämättömänä minua kiinnostaisi, miten nuo hienot paneelirajat on korostettu?
Kiiltävän lakkapinnan kuivuttua tärpättiin ohennettua öljyväriä, annettu kuivua ja ylimääräiset pyyhitty pois hitusen tärpätillä kostutetulla tiukaksi väännetyllä paperitupolla.

Lisäkorjailuna vedellä ohennettua akryyli-harmaata, ja lopuksi pastellijauhetta.
Jouni Koski 31.12.2010 17:46 Vastaa lainauksella
Todella näyttävä ja onnistunut malli. Tausta vähän hyppii silmille, mutta "ihan kiva":)
Nättiä pensselimaalausta.Kaikin puolin loistava malli.Ei oo mitään motkottamista ! Tausta ei sovi yleensä lentokoneille,jollain lailla luo kuitenkin piristystä tähän kuvaukseesi,eli ihan ok ja vaihteluakin muuhun totuttuun.
Kateellinen…ei tuommoisia saa tänne laittaa. Tulee paha mieli.
Hieno on. Suoraan loodasta rakennettunakin oikein hyvännäköinen. Väritkin ovat mukavasti käytössä haalistuneet. Myös keltainen, joka ei pomppaa mitenkään negatiivisessa mielessä silmille. Toisaalta, siksihän se juuri koneisiin laitettiin, että se pomppaisi silmille.

Hyvältä näyttää myös sivellintyöskentely ja useinhan englantilaiskoneet maalataan maskeja käyttäen, joten sivellin sopii sellaiseen kaavioon erinomaisesti. Tosin poikkeuksia joka konetyypin kohdalla on, mutta kyllä tämä jyrkkävärirajainen kaavio on se mielestäni "oikea".

Tuo keltaisen levittäminen pensselillä vaatii juuri sitä kuuluisaa malttia, jota mallailussa pitäisi roppakaupalla olla.
Ei ole totta! Siis miten tästä Revellin sarjasta saa näin kauniin lopputuloksen - itse tuskailin tämän saman sarjan kimpussa toissa kesänä - sen piti olla kesämökillä ikäänkuin terapiamallina - se päätyi kuitenkin roskikseen täysin toivottomana tapauksena.

Hienoa työtä!
Raimo Leino kirjoitti:
Ei ole totta! Siis miten tästä Revellin sarjasta saa näin kauniin lopputuloksen - itse tuskailin tämän saman sarjan kimpussa toissa kesänä - sen piti olla kesämökillä ikäänkuin terapiamallina - se päätyi kuitenkin roskikseen täysin toivottomana tapauksena.

Hienoa työtä!
Suurkiitokset! Täytyy sanoa, että pensselimaalauksen mestarilta tällaiset kommentit ovat erityisen mieluisia! :0)
Kosander 2.1.2011 23:31 Vastaa lainauksella
Erittäin tasapainoinen kokonaisuus mielestäni eräästä kaikkein kauneimmista lentokoneista.