Pienoismallit.net

Lancia Stratos HF

"Stradale" 1972

Njahas, minäkin oikein sain pitkästä aikaa (mielestäni) jotain esittelemisen valmiiksi. Kysessä siis Lancian vanha ralliauto, Stratos. Tämä auto on mielestäni yksi hienoimmista Italialaisista nelipyöräisisitä. Malli on rakennettu Hasegawan mainiosta sarjasta. Maalus ihan Revellin ja Humbrolin emaleilla. Rakennus itsessään oli varsin helppoa, joskin ripustukset olivat hiukan hankalahkot. Mielestäni lopputulos on varsin siisti.

Kommentit

Nätti kuin karkki. Rakentelujälki hienoa, samoin maalipinta. Ehkä nuo luukkujen saumat olis voinut litkuttaa ja jonkinlainen alusta kruunaisi koko komeuden. Hienoa työtä,
Kiitti! Monesti olen yrittänyt luukkujen saumoja litkuttaa, Mutta siitä on yleensä vain seurannut itkua ja hammasten kiristystä. Jotenkin se minulta aina menee pieleen. Mitenkäs se onnistuisi lyijykynällä, onko kellään kokemusta?
Raimo Leino 30.12.2010 15:05 Vastaa lainauksella
Pauli Pippola kirjoitti:
Mitenkäs se onnistuisi lyijykynällä, onko kellään kokemusta?
Onnistuu - mutta maalinpinnan on oltava matta. Joten luukkujen saumoihin varovaisesti mattalakkaa ohutkärkisellä siveltimellä - lakan varmasti kuivuttua lyijykynä mukaan peliin. Ja jos sitä mattalakkaa lipsui sieltä luukkujen saumoista, niin koko mallin päällehän voi varmuuden vuoksi vetäistä vielä yhden kirkaslakkakerroksen - ei pitäisi sen jälkeen mattalipsumisten näkyä.

Ai niin, tuo kaikki koskee vain Humbrolin emalimaaleja/lakkoja - muusta ei ainakaan minulla ole kokemusta.
Alex 30.12.2010 19:07 Vastaa lainauksella
upea auto yksi lempi autoistani :)
-en huomaa mitään virheitä :)
+hienosti rakennettu maalaus aika yksinkertainen :)
paavo p. 31.12.2010 20:28 Vastaa lainauksella
Oikein hienosti tehty Lancia :-D Tosta sinisestä väristä en kyllä jostain syystä yhtään tykkää.