Pienoismallit.net

JSU-152

Likaista itärautaa

Mikäpä olisi kauniimpaa kuin kunnolla rähjäinen neuvostoliittolainen panssarivaunu. Malli on Tamiyan uutta tuotantoa, joka näkyi sarjan laadussa ja rakennettavuudessakaan ei ollut moitteita. Höystin mallin vielä aluputkella ja friuleilla. Pintakäsittelyn saralla tulikin sitten harjoiteltua uusia tekniikoita ja kerrattua vanhoja ja lopputulos on mielestäni erittäin onnistunut. Modulaation ja öljyväritekniikoiden käyttöön tuli mukavasti varmuutta ja pelisilmää.

Lokasuojat tein pullon sinetistä, joka on sopivan ohutta ja helppoa muokattavaa. Päätin tehdä toisesta lokasuojasta vielä revenneen, jotta rähjäinen yleisilme korostuisi ja onhan se hyvä yksityiskohta.

Tietääkö joku muuten miten tuota kyljessä olevaa miehen mittaista hakkua on ollut tarkoitus käyttää? Ymmärtäisin jos vaunuun sisältyisi julmetun kokoiset sirppi ja vasara propagandakäyttöön, mutta tuollainen epäkäytännöllisen kokoinen hakku.

Kommentit

Mukavan "elävä" maalipinta,hienoa työtä!
…liekö isoa hakkua käytetty horjuvan puolueuskon palauttamiseen? ;)
tai sen esiin hakkaamiseen? :)
Pintakäsittely on loistavaa, valittamista ei löydy. Juuri tuollaisessa asussa pitää minun mielestäni rumankauniin venäläisen tankin olla.
Juuri näin, todella komeasti rakennettu ja säistetty neuvostokuljin. Pintakäsittelyssä oot saanut hienosti tuotua tuommoista raskasta rautaa esille, alustaa tämä kaipaisi lisäkseen. Oisiko hakku sitä varten et tän saa kaivettua tuliasemaan? Tiedä sitten, loistokas työ kaikinpuolin.
Jonne 28.12.2010 16:25 Vastaa lainauksella
Hieno on! Maalausjälki erittäin onnistunutta samoin valumat yms.. Hakku on tarkoitus lyödä sille selkään joka pieraisee vaunussa sisällä:)
Aivan upea! Modulaatiolla olet saanut maalipinnasta todella elävän näköisen!
Jouni Koski 28.12.2010 18:38 Vastaa lainauksella
Pintakäsittely oikein hyvin onnistunut, eikä mallin kasauksessakaan mitään kriittistä sanomista. Kannatti kokeilla uusia tekniikoita:)
AKK 28.12.2010 19:13 Vastaa lainauksella
Todella komea Isä aurinkoinen Jukka! Maaluas on todella hyvin onnistunut ja säistäminen sopivan hillittyä, vaikka kuraista peltiä esittääkin. Miehekkäästä hakusta en osaa sanoa, mutta olen lukenut hauskan artikkelin varhaisten KV-vaunujen varustuksesta. Jutussa kerrottiin että vaunuissa kuului sisätilan varustukseen leka, jolla oli tarkoitus lyödä vaihdekeppiä, jotta saatiin pakki päälle. Mene ja tiedä sit onko kyseessä torani vai totta:D
Kyllä miellyttää silmää niin kuin neuvostorauta vain voi - ahkera puurtaminen on palkittu. Hakkuhan saattaa olla ohjesäännön takia lisätty ilman sen kummempaa tarkoitusta, tai ehkä sillä voi (yrittää) pehmittää routaista maata.
Eräs harvoista malleista, jossa modulaatio on tehty taidolla ja maltilla. Telojen sisäpintoihin kaipaisin metallia näkyviin. Komia malli.
Kaikin puolin mahtavaa jälkeä.Vaikuttavan näköinen vaunu.Jukasta on kehkeytynyt varsinainen panssari mestari.Jos ympärille sijoittaisi vielä jonkinmoisen maasto alustan sai kokonaisuus lisää "potkua".Lisää näitä.Well done Jukka.
Kasimir K 29.12.2010 16:36 Vastaa lainauksella
Asiallinen JSU! Venäläisen vaunun kuulukin olla tälläinen reissusssa rähjääntynyt, kannatti muuten kokeilla öljyjä tuo paljon lisää "eloa" malliin.
Kiitoksia kommenteista. Alunperin mallin piti sijoittua dioon, mutta idea ei toiminutkaan käytännössä joten ainakin toistaiseksi malli on ilman alustaa. Kiinnostuneet ja kynnellekykenevät voivat sitten tutkia mallia livenä tikkakoskella..
Niin on neukku, että…vaikea lisätä superlatiivejä edellisten lisäksi. ERITTÄIN HIENO, ELLEI TÄYDELLINEN!!
NT 31.12.2010 14:14 Vastaa lainauksella
Tässä on sitä jotain! Todella hyvin onnistunut kaikin puolin,modulaatiokin on sopivan hillitty eikä ammu yli. Jatka samaa rataa!