Pienoismallit.net

Typ VIIC/41

Moi,

Tässä toisen maailmansodan loppupuolelta snorkkelilla varustettu VIIC. Malli ei kuvaa mitään tiettyä yksilöä, vaan halusin esittää snorkkeliveneiden erityispiirteitä, kuten tutkan, tutkanpaljastimen ja "talvipuutarhan" eli tornin takaosan ilmatorjunnalle suunnitellut tasot ja aseet. Etukannen 88-millinen tykki poistettiin "talvipuutarhan" takia. Veneessä säilyi tyypilliset 4 torpedoputkea eteen ja yksi taakse. Tornista löytyy lisäksi ainakin hyökkäys- ja havaintoperiskooppi sekä suuntima-antenni. Näistä VIIC/41:stä oli tarjolla paljon huonommin tietoa, kuin aiemmista malleista. Kertonee sukellusveneaseen tarinan saalistajasta saalistetuksi.

Tein veneeseen seuraavia muutoksia: Snorkkelin nostokoneisto kuvasi mielestäni nostetun snorkkelin asentoa, joten tein villin arvauksen oikeasta muodosta lasketulle snorkkelille. Kaikki kaiteet olivat mittakaavaan nähden n. 3 kertaa liian paksuja. poistin siis purseet ja muutenkin yritin hinkata putkia sievemmän näköisiksi. Nyt ne ovat varmaan enää 2,5 kertaa liian paksuja..;)! Tykin putkia ja 37mm tykin suojakilpeä ohentelin aika paljon. Alkuperäinen Revellin näkemys kilvestä olisi vastannut n. 15cm panssarikilpeä oikean ollessa kuvista päätellen 1-2cm! Suuntima-antennin ja tutkan sisuksen tein kokonaan itse. Köyditet ovat 0,1mm siimaa, joka on luultavasti hieman liian ohutta mittakaavaan nähden. Veneen maalaus yrittää jäljitellä 1944 Norjasta operoineen veneen ulkoasua. Pakoputkea mustasin ja ruostetta sun muuta sotkua levitin kylkiin. Monet toivottavasti huomaavat kuvista "polun" tapaiset urat kannella. Kansihan oli maalattua puuta, joka homehtui pian vihertäväksi. Kannella tallustaneet merimiehet kuluttivat sekä maalipintaa, että hometta. Huomasin asian kuvista ja lukemastani aineistosta. Puuttuvan hakaristin ongelman poistin jättämällä pois kuvitellun tuulen;)!!! Maaleina olen käyttänyt Vallejon Model Air-maaleja. Yksityiskohdat ja ruoste ovat maalattu emalimaaleilla, litkut Vallejon Black shade:a.

Mallin rakentamisen avuksi luin seuraavat opukset, joita voin myös suositella kaikille:

L. Paterson: Saksan sukellusveneet: takaa-ajetuista takaa-ajetuiksi
L. Paterson: U-564, 70 päivää Atlantilla
H.Werner: Rauta-arkut
H.Schaeffer: U-977

PS:Olen jälleen harmissani siitä, että lukuisat ja korkearesoluutioiset kuvat jäävät makaan tietokoneeseeni!

Kommentit

Kaunis laite. Tuo lippu on roikkuvana huomattavasti uskottavampi esitys, kuin yksikään liehuvana malleissa esitetty on ollut. Hyvä ratkaisu.
Huomasitko muuten sivukuvasta, kuinka tuolla veneellä on keulassa selvästi hain piirteet. Ankkuri silmänä jne. ;o)
Oikein hieno. Mielestäni hyvin maalattu.
Aika hyvä kaiken lisäksi se on hyvin maalattu. =)
Ei tästä mittakaavasta varmaan paljoa hienompaa paattia saa.Millä nuo pitkät vaijerit teit ?
Joo, nuo kaiteet hiersi ensimmäisenä, ja ainoana epäkohtana meikäläisenkin silmiin. Niistä ei mallaajaa kuitenkaan sakoteta. =) Hienon hieno dasbootti.
Ei voi muuta sanoa kuin TYYLIKÄSTÄ ! Tykkään.
PhantomII 29.12.2010 14:21 Vastaa lainauksella
Venhe näyttää just niin ilkeältä kuin ne olivatkin. Siis meinaan niiden käyttötarkoitusta. Malli on sellainen, että en oikein huomautettavaa keksi. Takilointi - kuten aina - kruunaa hienon kokonaisuuden.
Hieno ja hyvin rakennettu rauta arkku. Maalaus ja pintakäsittely sopivan hillittyä, kannen polut hieno yksityiskohta.
Kiitos kommenteista! Harmillista, että ilmeisesti pienimpien tähtien jättäjät eivät koe tarpeelliseksi kommentoida mallia. Juuri näitä kommenttejahan rakentaja tarvitsee korjatakseen tulevia virheitä.

t:J
AJ 31.1.2011 15:49 Vastaa lainauksella
Moi Jarkko,

Komppaan yllä olevia; tyylikäs upea kokonaisuus, eipä tuon mittakaavan VIIC/41:stä varmaan hienompaa rauta-arkkua saa tehtyä - kerrassaan loistava vedenalainen! Tykkäsin myös tuosta taustaselostuksestasi rakennus/maalauskertomuksineen + opukset - Bueno! Suositusopuksistasi diggasin ehkä eniten tuota U-564, 70 päivää Atlantilla; muutkin ovat toki hyviä.

Lisään listaasi pari hyvää sukellusveneopusta:

Terence Robertsonin: The Golden Horseshoe (Kultainen Hevosenkenkä) vuodelta 1957 - kirja kertoo Otto Kretschmerin tarinan.
Edward Beach: Run Silent, Run Deep (Aja hiljaa, aja syvällä) vuodelta 1955 - "fiktiivinen" klassikko sukellusvenekirja, joka itse asiassa perustuu useisiin tositapahtumiin; hlönimet, alustennimet ja paikkojen nimet yms…lähinnä muutettu. Parhain terveisin, AJ
Todella tyylikäs ;)