Pienoismallit.net

Bad Santa

Ho Ho Ho !

Ho Ho Ho !

;-D

Hyvää Joulua PM.netin käyttäjille!

Kommentit

HOU HOU itsellesi!! Hienosti toteutettu erikoinen figu. Hahmon lisäksi miellyttää tuo lumi ja varsinkin jääpuikot!! Tidolla otetut kuvat korostavat kohdetta taustaa unohtamati! Great!
Enpä haluaisi olla se "tuhma lapsi" tänä jouluna. Hieno malli aina alustan yksityiskohtia myöten, tuo tausta tosiaan antaa hahmolle todella jäätävän tunnelman. UPEA!
Hyvää Joulua Jaakko!

Tämä työsi on viime aikojen mieliinpainuvimpia pienoismallitöitä. Lopullinen kolahtaminen tapahtui Nordic:ssa, kun työn koko realisoitui itselleni. Loistava idea, toteutus ja tunnelma!

Rauhaisaa Joulua ja Mallailullista Uutta Vuotta 2011 PM.netin väelle!

t. Purtsi
Hyvää Joulua vaan!

Tosi hyvä malli ja aidon näköinen. Ei voi muuta sanoa
Hyvää Joulua.Ainakin lämmintä glögiä tuo pukki on juonut,kun nenä noin punottaa, ompas upeesti tehty pukki.Hieno pienoismalli näin jouluna.
Todella vaikuttava työ, uskomattoman hienoa ja vaikuttavaa työjälkeä.
Nordicissa tätä ihailin kovasti! Huikeaa maalaustyötä ja "jäätävä" tunnelma,äreänpuoleinen Pukki kyllä… ;)
Hyvää Joulua!
AJ 24.12.2010 11:16 Vastaa lainauksella
Ho, Ho, Ho & Hyvää ja Rauhallista Joulua kaikille PM.netin käyttäjille!

Moi Jaakko, aivan mieletön Santa; erittäin vaikuttavaa työtä - täysien pojojen malli! Äreänpuoleinen pukki, johon ei näin jouluna haluaisi törmätä. Kaikinpuolin loistava malli ja kerrassaan mainio tapa/keskustelualue toivottaa hyvän joulun tervehdykset mallareille.

Jouluterveisin,

AJ
Erinomaista Joulua kaikille mallareille! Todella mainiosti maalattu figu!!!
Jouni Koski 24.12.2010 12:00 Vastaa lainauksella
Mielestäni paras figuurisi alustoineen kaikkineen. Paha tuosta on enää parantaa.

Nostaa kyllä rimaa ottaa oma santa ulos paketista…:)

Ja jouluja kaikille! Olkaa kiltisti.
Tämä ei huonommaksi muutu vaikka kuinka pitkään katselisi. Lahjasäkin sisältö on aika pelottava, ei ole tainnut olla kilttejä lapsia. Myös jää on onnistunut loistavasti, tuosta vedenalaisesta osuudestakin saa sopivasti kylmänväreitä.
Jonne 24.12.2010 12:55 Vastaa lainauksella
On kylläl todella hieno! Jään alla ja säkissä on kyllä raaka näkymä. Tästä huolimatta hyvää joulua…
Raimo Leino 24.12.2010 13:21 Vastaa lainauksella
Ai ai kun on upea! Jotakin tästä kuitenkin mielestäni puuttuu - nimittäin tuon vasemmassa kädessä olevan kepin tilalle sopisi moottorisaha. Tuskin tämä sälli savupiipusta kulkee sisälle - eikä myöskään harrasta mitään oviin koputtelemisia :-)
Tommi Tuuri 24.12.2010 13:49 Vastaa lainauksella
Tämähän tulee meille tossa viiden pintaan. Joulua kaikille mallareille!!!!!!!!!!!
MRB 24.12.2010 16:26 Vastaa lainauksella
On tämä vain hyvä, yksi harvoista täydet 5 pojoa ansainneista malleista. Täydellinen figuuri niin upean värimaailman kuin kaikkien pienten detaljien kuten uponneiden luurankojen osalta.

Hy.. siis pahat joulut kaikille ;)
Paras mallisi jossa yksityiskohdat on hiottu viimeisen päälle. Maalauksessa on ihailtavaa tarkkuutta ja punainen oikein hehkuu. Jää ja lumi on ensiluokkaisesti toteutettu.
Mikko A 25.12.2010 21:42 Vastaa lainauksella
Tämä on hieno.
Hieno :o
Raimo Leino kirjoitti:
Tuskin tämä sälli savupiipusta kulkee sisälle
Hemmo Paskiainen- sarjakuvassa joskus pukilta tiedusteltiin, miksei hän kulje piipusta, ja vastaus oli: "v+&tu en kai minä mikään apina ole". Saattoi olla juuri tämä kaveri.
Näenkö tuolla jään alla rumihia?
Komee! Mistä olet ostanut/tehnyt tuon veden ja jään? Ihan uteliaisuuden vuoksi kysyn. Mutta hieno tuo on!:-)
jaakko peltoniemi kirjoitti:
Komee! Mistä olet ostanut/tehnyt tuon veden ja jään? Ihan uteliaisuuden vuoksi kysyn. Mutta hieno tuo on!:-)
On ollut jonkin verran kyselyitä täällä sekä maailmalla siitä miten jää/vesi tai ylipäätään koko maasto on rakennettu tässä mallissa. Eikä ihme, onhan se hyvin dominoiva elementti koko työssä. Ehkä liiankin omasta mielestäni.

Pohjana toimii kipsivalettu kallionpala, jonka reunustin ohuella muovilevyllä. Koska kallionpala oli hieman liian pieni figuurille muotoilin milliputista kallionmuotoja uusiksi. Maalausvaiheen hoidin ruiskulla ja Tamiyan sävyillä, paljon harmaata, mustaa ja sinistä sekaan joka sävyyn. Clear blue on kova juttu ! !

Vesi ja jää on molemmat Deluxe Materialsin solid water nimisellä tuotteella tehtyjä. Muokkasin ensiksi pohjaan, lisäsin kalloja, risuja jne. Seuraavaksi valoin 1,5cm-2cm vettä käyttäen apuna muovilevystä ja läpinäkyvästä teipistä tehtyä sabluunaa> annetaan veden asettua vähintään 24h. Jää tehdään samalla tavaralla, mutta joukkoon sekoitetaan ainakin valkoista akryylimaalia, pieniä määriä. Itse jouduin tekemään jään pariin kertaa uudelleen kun ensimmäisistä sekoituksista tuli liian valkoista, epärealistisen näköistä. Itse sekoitin vielä valkoisen akryylimaalin lisäksi microballoonseja ja lumisirotetta, jotta jää näyttäisi mielenkiintoisemmalta sekä realistisemmalta.

Lumen tein Woodland scenicsin sirotteella. Erilaista lunta saat sekoittamalla kiiltävää lakka ja vettä siroitteen sekaan. Jos haluat esim. loskaa sekoita vain enemmän vettä ja lakkaa siroitteen joukkoon. Viimeistelyt Deluxe Materialsin icy sparkles siroitteella, joka saa lumen kimaltelemaan. Tähän voi myös käyttää lasimurskaa.

Bad Santa oli ehdottomasti yksi vuoden 2010 kohokohta itselleni. Aloitin rakentamaan alustaa toukokuun lopussa ja figuurin maalaustyöt aloitin heinäkuun tappohelteillä ;-D