Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf-109G-6

Valmis

Olkoon nyt valmis!
Oishan tuohon väliin vielä jonku merkinnän voinut laittaa, mutta ei oikein kerennyt.

Maalauksen jälkeen paikkamaalasin sitten tuli Humbrolin kirkaslakka, siirtokuvat, kirkaslakka, litkut yms. likaamiset ja lopuksi Humbrolin mattalakka.
Siirtokuvissa kaikki valkoiset alueet oli ihmeen kellertäviä, mutta eipä tuo oikein lopullisesta mallista näy.
Mattalakan jälkeen lisäsin kaikki pienet tilbehöörit kuten antennin ja pitot-putken.
Antennin kanssa meinasi kylä mennä hermot.
Siirtokuvat kiiltelevät joistain kohdin lakoista huolimatta.

Oli oikein mukava malli rakentaa muutamista pienistä sovitusvirheistä huolimatta kittiä ei juurikaan kulunut.

Kommentit

Hieno on! Takapyörää ei varmaan oo maalattu vai näänkö vaan harhoja?
Olli Hurme kirjoitti:
Takapyörää ei varmaan oo maalattu vai näänkö vaan harhoja?
Taisit nähdä harhoja :D, se on maalattu RLM02:sella ja kumiosa tumman harmaalla.
Komea malli. Kunniaksi koneelle ja tekijälleen. Ei ole mennyt työ hukkaan.
Hieno kokonaisuus ja hyvin "mersumainen" lopputulos.

Jos jotain parantaisin niin:
- Huolellisuutta ja tarkkuutta lohkeilleeseen maaliin mootooripellissä yms. Nyt näyttää lähikuvassa siltä että maalitäpliä on lisätty epämääräisesti ja paikoin vaalea maali on peittänyt tumman saumat. Itse suosin 0-1 koon terävää sivellintä jolla metallimaalia tai harmaata lisään sauman toiseen reunaa, siis toisen puolen peltiin. En siis aina samaan kohtaa sauman molemmille puolille. Tosiaelämässä maali ei lohkeile tasaisesti-identtisesti molemmilta puolelta saumaa, ellei sauman kohtaan osu esim voimakas isku. Myös lohjenneen tai kuluneen maalialueen muotoon kannattaa kiinnittää huomiota, jo realistisuutta tavoittelee.
- Nokassa havaittavissa hieman roiskeita ruiskun jäljiltä. tuosta pääsee eroon ohennetulla maalilla ja täplien maalikerrosta hiljalleen kasvattamalla.
Tuo siirtokuvien keltaisuus on ollut Hasegawan kirous kauan, mutta 1-2 vuotta sitten Hasegawa panosti dekaalien valkoisuuteen ja se valkoinen on nykymalleissa oikeasti valkoinen.
voi, voi kyllä tuollainen minunkin huoneen hyllylle sopisi koristeeksi! mahtava on!
Hieno malli, hyvin maalattu, vanhennukset onnistuneet, kokonaisuus komeaa katsottavaa.
Ollakseen G-6 olisi pitänyt leikata koneen oikealta puolelta ohjaamon paineistuksen vaatima "lisäpatti" pois. Nyt kone on lähempänä mallia G-5. Hieno malli sinänsä
Kosander 3.1.2011 20:15 Vastaa lainauksella
Suurena Bf 109:n ystävänä olen sitä mieltä, ettei näitä ole koskaan liikaa. Onnistunut malli. Maalaus näyttää hyvältä, mutta em. seikkojen lisäksi lähikuvissa maalipinta näyttää jotenkin rakeiselta/appelsiinipintaiselta. Yleisvaikutelmaa se ei kuitenkaan häiritse. Hienot pakoputket, näyttävät käyneen lämpöisinä.
Kiitos kehuista ja neuvoista!
Eipä tuosta moitittavaa löydy. Taidolla ja tyylillä toteutettu Mersu. Pakoputket lähikuvassa makean näköiset.
Hyvin tehty kone. Mutta koska Bartelsin koneesta löytyy mm. kuukkelin avulla lukuisia valokuvia - joissa näkyy miten siiven yläpuoliset värirajat menee - olisi ne kannattanut toteuttaa "oikein". Bartelsin konehan oli siitä erikoisessa maalauksessa, että siiven yläpuoliset värirajat olivat terävärajaista sahalaitakuviota. Olet sitä aika hyvin yrittänyt toteuttaa, mutta oikeasti koneesa oli paljon säännöllisempää se värirajojen kuvio.
Samoin kuvista näkyy aika hyvin nuo Taven kaipaamat öljyvanat mitä on moottorista valunut. Ne antaisivat tosiaan lopullisen silauksen mallille.
Näinhän se on että tieto lisää tuskaa. Jos ei niitä kuvia löytyisi netistä ja kirjoista niin montaa, olisi tämä "aivan loistava malli". Koska tietoa kuitenkin on paljon ja kone ei ole tehty "justiinsa oikein", on tämä vain "erittäin hyvä malli"
AJ 5.1.2011 17:16 Vastaa lainauksella
Moi Juho,

Hieno malli, kuten edellä jo todettu "mersumainen" lopputulos. Eipä näitä Bf 109 malleja tosiaan ole koskaan liikaa. Koska en ole mersu-asiantuntija, en oikein osaa kommentoida enempää. Enemmänkin yritän ottaa oppia yllä olevista mersu-asiantuntijoiden kommenteista, jos vaikka itsekin saisi joskus rakennettua mersu-mallin.

Hyviä asiantuntevia kommentteja yllä, kiitokset niistä mersu-asiantuntijoille.

Hyvä mersu-malli jokatapauksessa Juho!

AJ