Pienoismallit.net

Messerschmitt Bf-109G-6

Tarkoituksena olis rakentaa Hasegawan Mersu, Eduardin Big Ed-setillä höystettynä. itse malli ei ole mitenkään "suuritöinen" vain 76 osaa, mutta Big Ed-setillä osia vasta on ja se maksoi itse asiassa enemmän kuin malli Kuivalaisella, josta tämä tilattiin.

Maalausohjeet löytyy kahdelle eri länsirintamalla(?) taistelleelle koneelle: J.GR.50 Oblt. Alfred Grislawski ja 11/J27 Obfw. Heinrich Bartels. Valitsin Heinricihin koneen, koska mielestäni siinä oli hienommat maalaukset:D

Saapa nähdä tuleeko valmiiksi!

merkinnät

Olkoon nyt valmis! Oishan tuohon väliin vielä jonku merkinnän voinut laittaa, mutta ei oikein kerennyt. Maalauksen jälkeen paikkamaalasin sitten tuli Humbrolin kirkaslakka, siirtokuvat, kirkaslakka, litkut yms. likaamiset ja lopuksi Humbrolin mattalakka. Siirtokuvissa kaikki valkoiset alueet oli ihmeen kellertäviä, mutta eipä tuo oikein lopullisesta mallista näy. Mattalakan jälkeen lisäsin kaikki pienet tilbehöörit kuten antennin ja pitot-putken. Antennin kanssa meinasi kylä mennä hermot. Siirtokuvat kiiltelevät joistain kohdin lakoista huolimatta. Oli oikein mukava malli rakentaa muutamista pienistä sovitusvirheistä huolimatta kittiä ei…
Kokoamisen jälkeen vedin mallin päälle valkoisen pohjamaaliksi, jonka jälkeenn paneeliuriin maalasin ronskisti esivarjostuksen. RLM76 maalasin Humbrolin 23:sella, RLM75 Humbrolin 140:llä ja RLM74 saman valmistajan 32:sella. Lisälöpösäiliöön ajattelin kokeilla "suolatekniikkaa", eli maalasin sen ensin alumiinilla, töpöttelin suolaa pintaan ja maalasin RLM76:sen päälle, annoin kuivia ja rapsutin suolan pois. Spinnerin spiraalin maalasin ettei siirtokuvan kanssa mene hermot :D Kyljen täplityksen teko ei muuten ollut mitään helppoa hommaa, mutta saa kelvata! Täplityksen harjoittelua tulossa, koska kaapissa odottaa bf-110.
Nonii, nyt on saatu runko ja siivet rakenneltua. Rungonpuoliskot meni yhteen ihan hyvin vaikka ei mitään "Tamiya-laatua" ollutkaan:D Kittiä ei runkoon mennyt juuri muualle kuin siihen, että rungosta piti täyttää pari luukkua ja nokan alle, kun töpeksin puoliskon irrottamisessa valurangasta :S Siipien ja rungon välinen sauma taas jäi hiukan koholle, mutta se selviää varovaisella hionnalla, siivistä piti myös poistaa muovia etsien tieltä ja kaivertaa pari paneeliuraa. Seuraavaksi oliskin sitten maalaus!
Yllätys yllätys, kokoaminen alkaa ohjaamosta. Hasegawan ohjaamo oli melko pelkistetty, mutta se korjaantui Eduardin etseillä. Koko sivuseinät olivat etsilevyt, johon kiinnitettiin sitten pienempiä osia. Oikeaan seinään olisi käsitykseni mukaan tullut polttoaineletku, mutta en jaksanut sen kanssa alkaa värkkäämään. Maalasin ohjaamon ensin Humbrolin 66:lla ja litkutin kevyesti mustalla, ehkä vähän liiankin kevyesti, kuivaharjasin vaaleanharmaalla ja maalasin detaljit. Vielä pitäisi ehkä litkuttaa hitusen? Vöitä litkutin lisäksi ruskealla.