Pienoismallit.net

T-65 X-Wing Fighter

Terve,

No niin, tästä se lähtee! Vuoden 1990 jälkeen palasin harrastuksen pariin. Reilun vuoden olen seuraillut tätä sivustoa oppimismielellä.

Malli esittää ensimmäisen Star Wars elokuvan Red 2:sta, puikoissa Wedge Antilles. Käytin referenssinä lähinnä elokuvaa, jossa huomasin pian hävittäjäyksilöiden ulkonäön muuttuvan jatkuvasti. Detaljoin ohjaamon ja pilotin leffan mukaan, mutta nyt valokuvia katsoessani huomasin, ettei sieltä paljon mitään näy ulos asti. Taittelin sinne tina- ja kuparilangoista putkia ja johtoja yms. Kypärän maalasin leffan mallin mukaan. Maaleina olen käyttänyt Revellin ja Humbrollin emalimaaleja. Isojen pintojen maalaaminen pensselillä osoittautui aivan järkyttäväksi sotkemiseksi ja maali on irrotettu 1-2 kertaa riippuen kohdasta. Värin sekoittelin itse, koska ohjeiden maali ei mielestäni muistuttanut vähääkään leffassa olevaa. Siirryin rakentamisen aikana käyttämään kynäruiskua, jolla on suihkutettu pintaan satiinilakkaa.

Pahin turaaminen tapahtui alunperin hyvälaatuisen ikkunan kanssa. Sitä on naarmutettu kynäveitsellä teippaamisen yhteydessä ja maalaaminen meni totaalisesti päin mäntyä. Tykit vain natisivat, kun yritin korjata virheitä. Valitsemani rakennus"järjestys" olisi voinut olla fiksumpikin.

Kommentit

Todella hieno. Ja kyllä niitä detaljeja hieman näkyy. hyvin tehty.
Tuukka O. 18.12.2010 17:09 Vastaa lainauksella
Erinomainen comeback! Näyttää kaikkinensa hyvältä, erityisesti takaosan vanhennus hivelee silmää. Ainoa asia, joka pistää silmään, on tuo mainitsemasi kuomun maalaus. Tästä on hyvä jatkaa.
Erinomaista! Ihan esikuvansa näköinen, vanhennukset ei liialliset mutta kuitenkin reippaat, sehän X-Wingiin tunnetusti kuuluu.

Kuvassa ylhäältä päin näyttäisi olevan ainaki puolet Tamiyan logosta moottoreissa. Näinköhän oikein?
Legendaarista "70-luvun muotoilua", jossa tulevaisuus on kulmikkaampaa ja retromman näköistä, kuin Episode 1-3 "vanhoissa" aerodynaamisemmissa aluksissa =) …mystistä

Mutta nostalgiasta pisteet! Star Warsit olivat ihan ykkösleffoja pikkupoikana (ja vieläkin…)

Jonkin verran lentolaitteita opiskelleena ja harrastaneena mahtaa olla melko mukava lentää ilmakehässä noilla värkeillä XD
,mutta tarina on tärkeämpi, kuin realismin hivenet!
Kyllä heti tulee mieleen Star Wars leffat.Mukavasti säistetty,ei liikaa,hyvän näköinen malli ja värisekoitukset onnistuneet.
Tiedä aeromystiikasta, mutta eiköhän se ole ratkaistu samalla kuin muutkin tuon aluksen "mahdottomuudet". Oli miten oli, niin mielestäni tuo on hyvän näköinen alus, ja pidän enemmän tuosta muotoilusta kuin niiden uudempien osien versioista. Tuossa on sotakoneen näköä. Ei sikäli, TIE-hävittäjä on silti enemmän avaruushävittäjän näköinen, mutta mihin se tarvitsee niitä kennoja sivuillaan?

Komeasti tehty malli, ja ilahduttaa Wedgen punaisen kakkosen valinta, niitä Luken vitosia kun on maailma täynnä.
Kiitos kommenteista!

t:J