Pienoismallit.net

Läpimurto

Dioraama Saksalaisten rynnäkköjoukkojen onnistuneesta läpimuurrosta Ranskalaisten linjoja vastaan operaatio Michaelin aikana v. 1918
Saksalaiset ottivat vuoden -17 aikaan käyttöön ns. rynnäkköjääkärit joiden tarkoituksena oli saada nopeilla hyökkäyksillä murtaa vihollisen linjat. Nämä erikoiskoulutetu joukot olivat paremmin varustautuneita ja joukkojen nopeaan liikkumiseen oli kiinnitetty enempi huomiota mm. vaihtamalla aseet lyhempiin karbiineihin.

Kommentit

Hyvä dioraama! Maasto on onnistunut ja etenkin tykkään tuosta taisteluhaudasta. Pajua tais mennä aika paljon seinien tukemiseen.
Hmm. Dioraamana ihan hyvä, mutta himpun tarkempaa työtä olisin kaipaillut.
Nyt tulee moitteita, sori vaan.
Plussaa ensin:
Maasto on hieno. Ja elävyyttä löytyy.
Sitten miikat.
Juoksuhauta näyttää tosiaan pajuilla tuetuin. Eli oksilta. Olisiko ollut parempi vaikka kuoria nuo oksat ja sit litkuttaa jollain, joka tekis ne muunlaisiksi kuin pajunoksat.
Joissain figuureissa näkyy valusaumoja. Pikku työllä ne saisi pois. Tuonkokoisten ukkojen maalaus ei ole ihan helpoimpia puuhia, mutta jotenkin kasvoihin ja käsiin varjostuksia kaipaisin.

Mutta työtä olet tämän eteen tehnyt ja hyvä niin. Ei hassumpi.
MJE 17.12.2010 21:46 Vastaa lainauksella
Hyvin pitkälle samaa mieltä Timon kanssa…
1 miinus lisää, silmien maalaus tekee malleista paljon elävämmän näköisiä.
Jani V 18.12.2010 19:24 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommeteista. Teko aikana tulee jotenkin sokeaksi virheille ja ei huomaa niitä ennenkuin on liian myöhäistä ja ei uskalla lähtä korjaamaan enään ettei tuhoa koko työtä.
MRB 18.12.2010 20:39 Vastaa lainauksella
Pidän kovasti näistä 1 ms taisteluhauta dioraamoista, jotenkin näissä on rähjäisyyden ja mutaisuuden kautta hienoa fiilistä. Ylhäällä tulikin jo hyviä pointteja eli figuurien maalaukseen kun kiinnittää hieman lisää huomiota ja kokeilee rohkeasti varjostuksia / valokohtien tekemistä niin saa niihin hieman parempaa ilmettä, nyt ne näyttävät hieman muovisilta.

Maasto on kyllä tämän mallin parhainta antia, tosin sitä voisi ehkä vielä hieman liata ja käyttää esim pigmenttejä vieläkin rähjäisemmän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Kaiken kaikkiaan siis hyvä lopputulos, jossa on figuurien sijoittelun kautta hyvää fiilistä. Plussaa vielä loppuun historiikkiosuudesta, mukava aina katsoa malleja jotka perustuvat johonkin oikeisiin historiatapahtumiin.
Sotilas on todella hieno. Kalliot tekevät pienoismallista paljon hienomman.
Pistää silmään figuurien kasvot ja juoksuhaudan tukipuut
kypärän maalaus hieno