Pienoismallit.net

F-14A Tomcat "VF-84 Jolly Rogers"

Tämän Fujimin tekemän mallin lähtökohtana oli siirtokuvaton, ja heittoistuimeton kaapissa "möllöttänyt" puketti.

Perusajatuksena oli siis saada jotain aikaiseksi, ilman sen suurempia "stressejä." :)

Avuksi otin Academyn heittoistuimet, ja vanhan 80-luvun Hasegawan siirtokuvat… Paksut sellaiset,… Todella paksut sellaiset. :) MicroSolin avulla ne sitten jotakuinkin istuivat, tosin olen itse, ja mallailu-foorumeilta todennut Hasen vanhojen siirtokuvien joko reagoivan pehmentimiin tai sitten ei :P

Fujimin kissat ovat mittakaavassaan parhaimmistoa, kaiverretuin paneelisaumoin ja irrallisine siiven johtoreunoineen, ja siivekkeineen. Niin ja onhan niissä oikein vaihtoehtoiset kumipyörät :P

Maalina Model Masterit, ja Humbrolit. Lakkana Johnsson ja Micro Scalen Flat.

Kommentit

Upeaa työtä! Hienoa maalaustyötä ja mielestäni paneelisaumat juuri niinkuin pitääkin.
Tosi hieno. Hyvin onnistunut.
No jo on komia Kollikissa.Alta puuttuu vaan tukialuksen kansi ja katapultista nousevat höyryt.Antti voisi muuttaa nimensä M.R. Tomcatiksi.Kuomu kiinnin ja pilotit penkille ja tukialuksen kansi alle.A,vot ja tässä olisi melkein täyden" kympin" malli.
Opa Laitinen kirjoitti:
Antti voisi muuttaa nimensä M.R. Tomcatiksi.
Sai kyllä suuni leviään hymyyn :)
Komppailen edellisiä, vaikka en lentokoneista mitään tiedäkään. Pirun komea kone. Kuomu on jotenkin niin autenttisen näköinen että vot. =)
Ompa hieno hävittäjä, mulla on Academyn katti lootassa odottamas rakentamista,tässäpä kunnon innoittaja,vaikkei näin hienoa saisikaan aikaan.
No jo on taas Antti rymäyttänyt hienon mallin. VOT!
Millä tekniikalla tuon Johnssonin pintaan laitoit,komealta näyttää ?
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Millä tekniikalla tuon Johnssonin pintaan laitoit,komealta näyttää ?
Unohdin mainita, että kone on pensselillä maalattu kuten kaikki koneeni. Johnssonit samaten pensselillä… :)
Pete N 18.12.2010 00:18 Vastaa lainauksella
Todella hieno malli, eika hyva aihe haittaa asiaa, Tomcatissa on sita jotakin; kaksi valtavan tehokasta moottoria joiden ymparille on rakennettu kone!

www.pienoismallit.net/profiilit/2268/kuvat/kuvapankki/kuva_75372/
Antti Järveläinen kirjoitti:
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Millä tekniikalla tuon Johnssonin pintaan laitoit,komealta näyttää ?
Unohdin mainita, että kone on pensselillä maalattu kuten kaikki koneeni. Johnssonit samaten pensselillä… :)
Kiitos vastauksesta, tässä näyte ruiskumaalareille ja vielä 1:72.
PhantomII 19.12.2010 13:54 Vastaa lainauksella
Hieno Kolli! Tämän laivueen tunnukset ovat kyllä tymäkämmästä päästä. Siistiä työtä. Kyllä vain siveltimellä saa komeaa jälkeä aikaan, kun hallitsee tuon sutimisen taidon.

Hyvin vanhennettu ja paneeleita on korosteltu maltillisesti. Tällaisia katselee aina mielikseen.
Siinäpä on todellakin kaunis laivueen 84 kone, en huomannutkaan että skaala on 72 kun kaveri asiasta kertoi, itellä on aloituskoneena Academyn 48 skaalanen katti ja tarkotuksena on toinen myös rakentaa josta tulee sitten detaljoidumpi malli ja VF-84 decaleilla
On tosiaan hieno kone! Harvoin näkee näin realistisia 1/72 koneita. Erityinen hatunnosto siitä, että pensselillä on saatu näin tasaista ja uskottavaa jälkeä. VF-84:n koneissa vaan on sitä jotain ja siivet levitettynä tämä on harvinaisen agressiivisen oloinen lintu. Itsellä Hobby Bossin uunituore 1/48 cat pöydällä ja jo kova pohdinta päällä, että tuleeko kanssa tämän laivueen väreihin sitten kun joskus kaukana tulevaisuudessa ehkä on maalausvaiheessa.

Käytitkö Humbrolin poslihed metal maaleja? Noista siipien takana olevista metallikolmioista vain mietin, että ne voisivat olla vielä pikkuisen kiiltävämmät, vähän samaan tyyliin kuin moottorit.
Kalle kirjoitti:
Käytitkö Humbrolin poslihed metal maaleja? Noista siipien takana olevista metallikolmioista vain mietin, että ne voisivat olla vielä pikkuisen kiiltävämmät, vähän samaan tyyliin kuin moottorit.
Kiitokset kommentista. Maalasin moottorit ensin Testorsin Exhaust-sävyllä, sitten kuivaharjasin teräksellä, ja litkutin mustalla. Joka sävyn välissä lakkasin Johnssonilla pitääkseni pinnan sileänä.

Mitä metallikolmioita tarkoitat? Siipien takana (juuressa) olevat harmaat kolmikulmiota muistuttavat alueet eivät ole metallia, ne ovat ilmatäytteiset pussit jotka pullistuvat tiivistäen siiven ja rungon väliin jäävän raon. Tämä tiiviste parantaa ilmavirtausta, ja vähentää ilmanvastusta. Monissa rakennussarjoissa on tarjolla kahdet osat, riippuen rakennetaanko kone siivet "levällään" vai kiinni.

Mikäli taasen tarkoitit takavakaajia ja niiden etureunassa olevaa aluetta, on niiden väritys ollut useanlainen, "bare-metal", koneen rungon värinen, tai joissain esim. VF-31, VF-33 tai VF-84 koneissa musta. Tässä tapauksessa valitsin koneen runkovärin.
Tosiaan. Jotenkin oletin, että tuo on vain metallipinnoitettu alue kääntyville siiville, mutta nyt kun kaivoi vähän referenssikuvia niin nuohan ovat tosiaan jotain kiiltävää keinokangasta tms. ja malli on sitten nuiltakin osin erittäin onnistunut.