Pienoismallit.net

T-28 m1938,vaunu 48

Ps.P.,kesä 1941

Sarja (Alangerin mukaan) T-28 m1936,tehty muutoksia vastaamaan mallia 1938.

Alunperin ICM:n muotti joka kaikesta päätellen on nykyään hyvin kulunut. Sarjan osissa oli huikea määrä eriasteisia hymykuoppia ja kaikki vähänkään isommat osat olivat kieroja/vääntyneitä joten pääkomponenttien liittäminen toisiinsa oli melkoista muotoon pakottamista…

Torniin tehty kaikki niitin/pultin kannat uusiksi,kehäantennin jalat vaihdettu oikeanmallisiksi kyseiseen vaunuyksilöön,periskoopit muutettu oikean mallisiksi ja asekilven muotoa korjattu,pk-tornien niitit uusittu myös.

Rungon keulaan lisätty niitinkannat ja muutamia puuttuvia muuallekin runkoon,lokasuojien päällä olevat laatikot korjattu vastaamaan mallin -38 laatikoita,kaikki kahvat tehty kuparilangasta,vasemman lokasuojan "risuaita" tehty scratchina sekä rungon päällä olevat kaarevat ilmanottojen suojukset tehty niinikään itse. Sarjan kyseiset osat olivat vaatimattomat 9mm liian lyhyet ja muutenkin aneemisen oloiset.

Telat Friulin.

Vaunu maalattu ruiskulla Tamiyan akryyleilla esivarjostustekniikkaa käyttäen jonka jälkeen "paneelien" keskustat ruiskutettu hieman vaaleammalla vihreän sävyllä. Detaljit maalattu Lifecolorin ja Vallejon akryyleilla. Migin filtterit ja washit sekä joitakin ruoste ym valumajälkiä AK Interactiven aineilla,Migin pigmenteillä käsittelin kevyesti pääasiassa alarunkoa ja telapyörästöä.

Referensseinä käytetty:
-IPMS Mallari 121
-Militaria #160 "T-28"
-Muikku/Purhonen "Suomalaiset panssarivaunut 1918-1997"
-Parolan Panssarimuseo

(Pahoittelen kuvien laatua valaistusolosuhteiden takia,heti kun mahdollista kuvaan uusiksi paremmassa valossa.)

Kommentit

Erittäin hyvältä näyttää minun silmiini! Rakennusjälki on moitteetonta, Friulit istuvat hienosti ja tekstissä mainitusta esivarjostelusta on selvästi etua näin monipintaisessa yksilössä. Itseasiassa nuo kuvat ovat ainakin minusta oikein "dramatiikkaa" luovia, teräviä ja hyviä. Ei kai kaikkien tarvitse olla vaaleita, kun kuvaus on muuten onnistunut! Mainiota!!!
Paljon näitä malleja on Suomeen myyty, mutta vähemmän on näkynyt rakennettuna. Hieno malli! :)
Olli Ranta 16.12.2010 13:23 Vastaa lainauksella
Hieno malli. Miten teit nuo teräspyörät moottoritilan alle (7. - 10. pyöräparit)? ICM/Alangerin mallissahan kaikki pyörät ovat samanlaisia ts. kumi ympärillä.
Kiitokset rohkaisevasta palautteesta! :)
Alunperin oli tarkoitus hankkia valkometallinen telapyöräsetti vaunuun,mutta sitä ei ilmeisesti ollut enää saatavilla tms joten jouduin turvautumaan miljoonalaatikon antiin ja viilaan. Teräspyörät ovat ilmeisesti AER:in pyöriä,keskiö on valitettavasti erilainen kuin kumireunaisissa pyörissä mutta päätin että pystyn elämään sen tosiseikan kanssa,olisi mennyt yli kykyjen alkaa tehdä uusia keskiöitä! ;)
KimmoR 16.12.2010 13:53 Vastaa lainauksella
Kun näki sen työnmäärän, mitä Petri laittoi tähän tankkiin projektin aikana, niin täytyy sanoa, että hieno tuli. Sitä iänikuista pölyä ja kuraa joku varmaan ehdottaisi lisää mutta eihän suomalaisten tankit sodan aikana olleet sen näköisiä, kuin olisi suonsilmään dipattu. Ei muuta kuin rakennat toisen talviväriin. ;)
AKK 16.12.2010 13:59 Vastaa lainauksella
Varsin mainiosti onnistunut postijuna! Pidän hillitystä säistämisestäkin.
:)
…itseasiassa nyt oon jo toipunut tämän prosessin jäljiltä siinä määrin että kun vain saan jostain toisen T-28-sarjan käpäliini niin sitten on vuorossa T-28 E!
KimmoR 16.12.2010 14:08 Vastaa lainauksella
Eikun teet siltaversion.
…eli kolmas sarja "tilaukseen"…
Komia siitä tuli. Sopivan hillitysti liattu, telat näyttää tosi hyviltä.
Hienosti nikkaroitu kolossi, vielä kun teet figuurin tuohon vierelle niin näkyy vaunun massiivisuus.
Laitatko vielä kuvia työvaiheista kun ei ole suoraan laatikosta koottu.
Sori Petri, en keksi mitään negaa tästä lopputuloksesta. Ei voi kun onnitella todella hienosta postijunasta. Säistystä on minunkin mielestä sopivasti ja telat näyttävät eritoten hyviltä.
Toivottavasti pääsee pian zoomailemaan livenä :)
Todella tyylikkäästi rakennettu vaunu, näitä lisää.
Kiitokset,hyvä jos miellyttää! Jep,figu tulee kun sopiva aihio löytyy!
Taas alkaa kuola valumaan, kun tällaista katselee. Aivan huippujälkeä. Eikä ole lialla pilattu, vaikka olenkin monesti kirjoittanut, että kuraa lisää…
Malli on todella realistisen näköinen. Työ tekijäänsä kiittää. Paljon olet väkertänyt ja lopputulos on huikea.
Jonne 16.12.2010 17:48 Vastaa lainauksella
Todella hieno!
Postivaunuja näkee harvemmin, mutta tämä malli on kyllä ilo silmälle. No bad Petri.
Komea malli Petri! Maalaus on hyvä ja Friulit antaa lisää "oikeaa" fiilistä. Itse kaipaisin telakoneistoon hiukan lisää pölyä/kuraa, mutta hieno näinkin. :)
Näin tyylikkään mallin näkeminen saa lentokonemallarinkin miettimään telaketjullista projektia. Pidän erityisen paljon mallin luonnollisen oloisesta yleisilmeestä. Ei turhia kuria, liiasta ruosteesta puhumattakaan. Tyylitaju ja maltti ovat yhdessä kova sana!
Valmistuuhan nuo pitemmätkin projektit. Tuossa ei kyllä ne lukuisat työtunnit ole menneet hukkaan, todella näyttävän näköinen vaunu. Ei ole liikaa kurattu eikä säistetty miellyttää kovasti silmääni. Näitä toivoisi näkevänsä useamminkin.
Hieno hillitysti säistetty maalipinta. Yksityiskohdat niitit jne. korostuu mukavasti.

Tornin siirtokuvat näyttää kokonaisuuten nähden minun silmiini hiukan kirkkailta/puhtailta.

Kova työ palkitsee tekijäänsä… Upea malli vahemmän nähdystä aiheesta.
Kiitokset,en osannut odottaa näin hyvää palautetta!

Petri,olet oikeassa noiden siirtokuvien suhteen,pitää tehdä asialle jotain! :)
Matias O. 18.12.2010 10:35 Vastaa lainauksella
mistäs noita t-28 voi hankkia?
Kysäisepä vaikka Martilta (tmi Kuivalainen) jos sattuisi vielä löytymään tai laita ostoilmoitus vaikkapa tälle sivustolle,näitä sarjoja ei ole kaupoissa hetkeen näkynyt! :)
Harmi, että se oli noin työteliäs kuin kerroit. Upean mallin olet kyllä siitä saanut.
Kiitos! :)
…kyllähän tuon tiesi että töitä tulee olemaan ennenkuin valmis,toisaalta mukavan erilainen projekti kaltaiselleni DragonTamiya-rakentelijalle!
PhantomII 23.12.2010 15:48 Vastaa lainauksella
Oho, melkoinen teräshirviö. Taisi olla perusajatukseltaan yhtä megalomaaninen (= suuruudenhullu) kuin koko systeemi jota se palveli? Siis tarkoitan sovjetteja tietysti.

Hieno malli, vanhennettu hillitysti. Koskapa malli on sijoitettu 1941 kesään, lienee vaunu pölyinen vaan ei kurainen. Kaikenkaikkiaan hieno malli, lisää vaan tällaisia.
Kiitokset!
Jep,tulivoimaa oli mutta niin oli ongelmiakin! Aika äkkiähän nämä -30 luvun ajatusmallin mukaiset monitorniset hirvitykset häipyivät tuoreempien ja käytännöllisempien mallien tieltä pois…
KimmoR 23.12.2010 18:16 Vastaa lainauksella
Tänään kun pääsin näkemään tuon livenä, niin täytyy sanoa, että kuvat ei valitettavasti tee täysin oikeutta mallillesi sen viimeistelyn ja tehdyn työn määrän suhteen. Itse en menisi enää mitään tuohon lisäämään tai muuttamaan, se on hyvä tuollaisenaan. Thumbs up!
Maali on hyvin levitetty. Kuraväritkin ovat hienoja