Pienoismallit.net

SU-122

Su-122 oli neuvostoloiittolainen rynäkkötykki, joka perustui T-34:n runkoon. Taistelutilaan asetettiin 122 mm m1938 kenttätykki, joka kääntyi minun tietääkseni vain ylöspäin ja ampui suorasuuntauksella. Vaunun suunnittelu oli nopeaa, kuten arvata saataa. Tuotanto alkoi juolukuussa 1942 ja päättyi vuoden 1944 kesällä. tänä aikana ehdittiin tuottaa 1 150 vaunua.

Sarja oli tyypillistä 70-luvun tamiaa, osat sopivat toisiinsa, eikä muuta valittamista kuin telat löydy. vaunu on umpikommunistisen Pjotr Aleksandovitsin komennossa, mistä johtuu takapanssarin punalippu. Referenssiä tälle ei ole, tuotakin joku kysyi nordic challengessa. Voisiko tämän laskea veteraaniksi, kun on kahdessa kilpailussa jo ollut, tarkkasilmäisimmät ehkä huomanneet.
Maalauksen hoidin ruiskulla ja penssalillä, vallajeon ja revellin maaleilla,figu on zvezdan venäläisestä tankkimiehistöstä. Vaijeri on vaihdettu metalliseen, muita muutoksia en tehnyt. Vaunu kuvaa myöhään keväällä käyttöön otettua vaunua, jolloin kura lensi ja lunta oli maassa.

Kommentteja saa, ja pitää antaa, valitusta ynnä muutakin saa tulla. Kysymyksiäkin saa esittää.

:)

Kommentit

Jos en väärin nähnyt tämä oli esillä Nordic Challenge kilpailussa Hämeenlinnassa?
Oikein näit, siellähän tämä oli.
oliko oikeasti niisä punaset perät ?