Pienoismallit.net

Hyvää Joulua Stalinille

Frohe Weihnachten für Stalin

Tällainen pikku vinjetti tuli rakenneltua Nordic Challengea silmälläpitäen ja ns. välipalamallina.
Olkoot vielä oma panokseni Itärintama 1941-1945 -ryhmärakenteluun.
Porovaljakko pommirekineen on Plus Modelin hartsi/fotoetsi-sarja ja saksalainen mekaanikko ICM:n paketista. Tonttulakki ja tekoparta ovat Magic Sculpista. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa lumen mallinnusta mikropalloilla, Nochin siroteliimalla ja Acrylic Matte Mediumilla.
Malli maalattu Vallejon akryyleillä ja osittain öljyväreillä.

Kommentit

Not so rare exports. :D Aika herkullisen hirtehinen vinjetti. Porot on mielestäni upeita. Pommin teksti näyttää silmiini jotenkin liian tussilla tehdyltä ja tummalta, mutta eipä tuo pilaa työtä tahi tunnelmaa.
Isä Aurinkoiselle kova paketti. =)
Aika vekkuli. Pommin teksti tosiaan ainoa, joka pistää silmään. Nyt se tosiaan näyttää 1/1 tussilla tehdyltä. Voisiko fontti olla kenties sellainen perinteinen saksalainen(kuin Sisu-askista)?
Piru, jäin kiinni housut nilkoissa, se teksti on tehty tussilla :(
Olisihan sen siveltimelläkin saanut maalattua, mutta olisi tullut varmaan aika suttuista jälkeä, teksti kun on niin pieni ja pinta-alaa pommin nokassa vähän. Paras lopputulos olisi varmaan tullut tekemällä siirtokuva, mutta oli vähän kiirus saada malli kisaan. Tussi on omasta mielestänikin vähän riman alitusta, mutta en keksinyt parempaakaan konstia saada sellainen teksti, josta saa selvää.
Tomi Filppu 13.12.2010 15:35 Vastaa lainauksella
Hyvältä näyttää. Tuota tekstiä voisi koettaa parannella maalaamalla siihen pienellä siveltimellä hieman valumia sekä paksuntaa viivapaksuutta siellä täällä osassa kirjaimia sekä vetämällä tekstin päälle vaaleansininen filtteri ja/tai töpöttemällä kevyesti kirjainten päälle hieman vaaleansinistä maalia epätasaisesti. Kirjaintyyppi ei välttämättä ole ongelma, mutta teksti vain näyttää mielestäni hieman liian tasalaatuisen siistiltä – ei nopeasti siveltimellä maalatulta.
Tuo valumajuttu oli mielessänikin, mutta sitten se jäi tekemättä. Voisihan tuohon vielä jotain ehostusta yrittää.
Tommi Tuuri 13.12.2010 16:19 Vastaa lainauksella
Tää on hieno ja livenä vielä hienompi. Tohon germanskin viereen maahan, voisi sijoittaa pikku purkin/ämpärin jossa on maalia.
ihana..
Ihan hauska malli. Porotkin näyttävät mukavan aidoilta. Yksinkertaisesti hieno malli.
Leevi Halme 13.12.2010 19:45 Vastaa lainauksella
tää on kyllä mahtava! tuo tussi idea on itelläki käyny mielessä ku pikkutarkkaa hommaa tehhään
Lisäsin öljyväriä tekstiin, on tuo sotkuisempi nyt ainakin, jos ei muuta :)
Dziises, kun on hyvä idea toteutettu tyylikkäästi!
Loistava idea toteutettu moitteettomasti.

Minua ei tuo tussiteksti liiemmin häiritse. Ehkä yksinkertaisemmalla fontilla ja hiukan vaaleammalla värillä olisi teksti selkeämmän näköinen.

Porojen maalaus on hienosti onnistunut. Samoin pukin konffaus. Tonttulakin punainen rimmaa hyvin tummansinisen haalarin kanssa.

Lumimaasto on minun makuuni hiukan liian tasainen ja tasavärinen. Joitain kinoksia voisi olla taustalla ja jokunen risu pilkistää hangesta..
JJ Hilska 18.12.2010 15:46 Vastaa lainauksella
Kovat paketit ovat parhaita;) Hienosti onnistunut systeemi tässä. Millä kentällä muuten tässä mahdetaan olla. Nuo vetoeläimet + pukki, joten ei kai kovin kaukana Korvatunturilta kai olla?
Onhan se hyvä että tulee tutkittua Joulupukin toimia sodan aikana, sillä vielä ei olla ainakaan laajemmin nähty tutkimuksia ko. aiheesta.
tää on niin mukavan joulunlähellä että hyävt joulut vaan kaikkille muillekkin..