Pienoismallit.net

Lockheed P-38J Lightning

"Arkansas Traveler"

P-38J, "Arkansas Traveler", ltn. Owan Fincherin lentämä Lightning Euroopan rintamalla 1945. Kone oli loppusodan aikana 392. hävittäjälaivueessa, 367. hävittäjärykmentti. Kone romutettiin sodan jälkeen Belgiassa.
Rakennussarja on Dragonin, alunperin lasinokkainen tähystysversio, mutta laatikossa tulivat osat tavalliseen Lightningiin. Sarja ei ole kovin "überhyvä", siipien ja tuplarunkojen liitos oli hieman ongelmallinen ja laskutelineet olivat tuskaa saada paikalleen. Kuitenkin sarja on hyvin rakennettavissa. Dekaalit on Aeromasterin "Lightnigs in the sky, part 1" (no: 72-162).

Kommentit

Raimo Leino 11.12.2010 13:21 Vastaa lainauksella
Heh - palstan toinen Arkansas Traveler! www.pienoismallit.net/galleria/malli_7361/kuva_64452/
:-)
Tykkään kyllä tuosta metallipinnan sävystä - tosin kaipaisin hieman tummennusta noihin siipipuomissa näkyviin turboahtimiin. Kun näköjään käytät Humbrolin emaleita, niin kokeiles jossakin projektissa Humbrolin hopeaväriä nro 11 - sillä saa aikaiseksi ovelan näköisen alumiinipinnan.
PhantomII 11.12.2010 19:13 Vastaa lainauksella
Hyviä malleja Otto rakentelee. Mallauskokemusta on jo ja se näkyy. Tuo metallipinta; se se on mallarin kauhistus. Aivan hyvin onnistunut sinänsä, ei siinä mitään. Ehkä nuo R. Leinon mainitsemat judanssit voisivat olle tummempaa metallia. Muuten en osaa sanoa, oliko näissä vehkeissä kovasti sävyeroja eri paneelien välillä.
Turboahtimet ovat maalattu humbrolin gunmetalilla ja kuivasivelin ruosteella ja hopealla, joka sitten kuvassa korostuu enemmän kuin paljaalla silmällä, koska oikeasti nuo ovat kyllä tummempia.
Ihan mainio pikkusalama.Valaistus on tehnyt temppunsa ,koska kone näyttää sinertävältä kuvissa,ei varmaankaan ole näin vaikkapa halogeenivalossa.