Pienoismallit.net

IDF Monster

Live target Sherman

Tascan kesäkuussa ilmestynyt M4A3(76)w höystettynä muista malleista napatuilla ja muutamilla itse muovilevystä ja stripeistä tehdyillä osilla.

Malli esittää Israelilaista maalivaunua sellaisena kuin se oli armeijan varikolla ennen siirtoaan Latrunin museoon 1980 -luvun lopulla. Lisäpanssarointi on napattu useammasta eri T-34 ja Sherman -vaunun hylystä ja hitsattu hätäisesti ylärunkoon. Vaunulla totutettiin miehistöjä taistelunomaisiin tilanteisiin ampumalla vaunua 0.30 ja 0.50 kaliiberin konetuliaseilla kovilla… Referenssinä käytin Verlindenin kirjaa Warmachines #4, jossa on muutama kuva ainokaisesta rumiluksesta.

Maalaushommelit on hoidettu Vallejon, Tamiyan ja Lifecolour akryyleillä, Humbrol emaleilla ja taiteilijaöljyväreillä, niin ja hiuslakalla.

Mallista tulee juttu englantilaiseen AFV Modeller:iin.

Mallailuiloa,

Jari

Kommentit

Jonne 8.12.2010 19:21 Vastaa lainauksella
Onpas jumalattoman ruma, mutta kuitenkin niin kaunis. Todella näyttävää työtä.
Ei voi muuta sanoa kuin että lisää tällaisia malleja. Maailma on kuitenkin pullollaan tällaisia erikoistapauksia väkerrettäväksi pienoismallien muotoon!

Jäin vain miettimään, että mikä tuo tuhdin kokoinen putki vaunun etuosassa on?
Tämä oli huiman näköinen livenä NC:ssä, ja kuvassakin. Erikoinen ja upeasti tehty teloilla mönkivä rautamötikkä.
T.L. 8.12.2010 20:51 Vastaa lainauksella
Tämähän näyttää Rovaniemeläisen Jarnon ponupannulta! ;)
Anteeksi vittaus todisettomaan… ;)
Ruma kuin mikä! Mutta kaunis! Uskomatonta, että on ainukaisesta säilynyt referenssiä!
TLE 8.12.2010 21:27 Vastaa lainauksella
Loistava malli ja mielenkiintoinen aihepiiri.
Upeaa jälkeä! Eipä voi muuta kuin ihailla. ;)
Ristus mikä möhkö. Upeaa mallausta taasen ja hienosti vie aihekin vinoon totutusta. Muy Bien! =)
Aivan jumalattoman ruma möhkö! Livenä todella näyttävän näköinen.

Tiedä sitten onko tuo valkoinen tausta välttämättä paras vaihtoehto vaalean mallin taustaksi, ehkä musta voisi toimia paremmin. Tiedä häntä…

Telat ehkä kaipaisivat pientä lisähuomiota, nyt näyttävät ehkä turhan puhtoisilta vaunun muuhun ulkonäköön verrattuna. Iskemä jäljetkin eivät aivan vakuuta. (Ei siis sillä että osaisin itse tehdä paremmat, mutta kuitenniin…)
Komea malli, ja hieno muutostyö. Todellista mallin rakentamista, enemmän kuin vain koottavien kasaamista. Ruosteet ja hitsausjäljet eivät aitoja häpeä. Iskemissä on jotain mikä häiritsee lähikuvissa. Olisivatko liiankin monotonisia keskenään? Kokonaisuus on erittäin uskottava. Yksi viimeaikojen parhaista malleista sivustolla ehdottomasti. Valokuvaan verrattuna väri on ehkä hiukan vaalea, mutta valokuvakin valehtelee herkästi ja minä en ole aitoa nähnyt. Hyvä että olet laittanut mukaan tuon rakentelukuvan, sillä tuo kontrasti tehdassileän ja maalaamattoman muovin ja valmiin mallin kesken on näkemisen arvoinen. Ensimäinen on vain muovinen panssarivaunun runko, ja toinen on raskaan metalisen vaunun runko.
Kiitos kommenteista!
Vaunun esikuva on kyllä joistain kuvakulmista oikea kammotus, mutta toisaalta sotavempeleissä ei se esteettisyys ole se ykkösjuttu(??). Mielenkiintoinen kapistus anyway.

Jarkko,
toi tuhti putki on Verlindenin läpyskän mukaan (Tuning-) pakoputki. Tolla kohtaa on oikeasti ilmanottoaukko, joten kyseessä lienee tuuletusräppänä. Oikeasti pakoputket on piilossa vaunun perässä ylärungossa.

Jaakko,
olet oikeassa, täytyy ainakin koittaa sitä mustaa taustaa. Hen koht tykkään valkoisesta taustasta, täytyy hieman perehtyä noihin kuvaushommiin.
Elokuisen kuvienotto session jälkeen höystin teloja vielä washeilla ja tais sinne mennä jauhojakin sekaan. Tämänkin piti päätyä (ajatuksen tasolla) maastoalustalle(ref kuva) ja tarkoitus oli pöllytellä sitten lisää…mut ei niin ei!

Timo,
iskemien teko ei käynyt niinkuin Strömsöössä. Ekakerta kun niitä tein, mut mut. Pyrin tekeen iskemät netistä löytyneen ref kuvan mukaisesti, mutta tuokin vaatii harjoittelua ja paljon. Jäljet tehty kuumalla poranterällä painelemalla.
Joo, kuvat ei ole vahvinta aluettani ja tuntuu että tässä osaamattomuus lyö silmille oikein tosissaan!

Mallailuterveisin,
Jari
Ah ja voih… Upea kerrassaan. Mitenkähän koskaan oppisin tekemään edes tämän suuntaista ruosteisuutta ja pintaa?
Mika Jylhä 10.12.2010 09:07 Vastaa lainauksella
Onpas pirteä lisä Tiikerien, Klimien ja Sturmien joukossa ! Hienosti modattu ja maalattu. Mielestäni telat näyttävät juuri esikuvan mukaisilta: ensin ajettu hienossa hiekassa (hiekkapuhallettu) ja sitten jätetty ruostumaan. Komia !
Teemu Lax 10.12.2010 22:23 Vastaa lainauksella
Ameriikkalainen sanoisi että f…ing awesome! Taidan olla samaa mieltä.
Jari voisi kirjoittaa suomiversion tuosta hiuslakkatekniikasta kuvien kera?
Pretty Pliis?
Jari on yhtä kuin viikon malli ;-D
Jestas kun on komia…
Persoonallisin Sherman ikinä! …ja työn laatua voi vain ihailla!
Ei Kukaan 26.1.2012 20:16 Vastaa lainauksella
Hieno ja tuosta kyllä huomaa että on ollut maalivaununa :) Eikös tästä ollut juttu Pienoismalli- lehdessä tänä vuonna?