Pienoismallit.net

F-14D Tomcat "VF-31 Tomcatters"

Tämän vuoden rakentelu-saldoa…

Revellin mainio malli "Kollikisusta." Helpoin tapa saada värikkyyttä USA:n laivaston koneeseen on valita CAG-yksilö :) Syynä kyseisen yksilön valintaan oli se, että tein aiemmin 1:72 koossa samaisen 1997 vuoden VF-31:sen CAG koneen ja halusin saada sille "vieruskaverin." Siirtokuvia ei Revell tähän tarjoa, joten avuksi otin MicroAce:n siirtokuva-arkin kaikkine pikkuisin stencilseineen.

Kuomun leikkasin auki, heittoistuimia hieman työstin SJU-17-tyypin malliseksi, istuinvyöt Tamiyan maskiteipistä.

Maaleina pensselöityjä Testorseja, ynnä Johnssonia.

Kommentit

Todella hieno kone. Mittakaava huomioiden, upea!!
Alex 4.12.2010 18:56 Vastaa lainauksella
kyllä on hieno! :)
Hyvin onnistunut,kuomun irti leikkaaminen ei ole kait helppoa näin pienessä.
wade 4.12.2010 20:35 Vastaa lainauksella
No huh huh, istuinvyöt 1/144-mittakaavassa! Laivaston kissat ovat mielestäni parhaimmillaan näissä perinteisen mallisissa high-viz-kaavioissa ja tämän toteutus on vielä varsinaista herkkua. Upea! Onko muuten saumoille tehty muutakin kuin litkutettu? Sävytys istuu nimittäin tosi hyvin tähän mittakaavaan.
Ja minä kun olen karttanut 1:144-mittakaavaa siksi, kun se on niin detaljiköyhä…:) Hieno malli, ja kyllähän nämä "CAG-bird"- väritykset ovat toisinaan oikeinkin hienoja.
"Lievät erilaisuudet koneiden välillä johtuvat siitä, että ne ajoittuvat saman vuoden eri puoliskoille."

Onko eturunko nitkahtanut vai häikäisynestomaalaus muuttunut puolessa vuodessa? ;-)

Esikuva hipoo itselleni asettamaa aikarajaa mielenkiintoisten lentolaitteiden listalla, enkä siitä oikeasti mitään tiedä. Hieno malli, toivottavasti sitä saa ihailla maanantain aamuyöstä näkyvämmällä paikalla.
Kiitoksia tähän astisista kommenteista!

- Olen postshadingia tehnyt paneelisaumoihin litkuttelujen jälkeen. Mielestäni se hieman tasaa efektiä eivätkä tällöin näytä lyijykynällä tai tussilla piirretyiltä :)

- Itseasiassa juurikin tuo antiglare-alue eli häikäisynesto keulassa muuttui, lisäksi takana 00-modex numeron, sekä NK-tunnusten asettelu… Syistä miksi on pitänyt tuunailla, en löytänyt tietoa… Liekkö sitten jotain "väli-ehostusta" :P
Antti Järveläinen kirjoitti:
- Itseasiassa juurikin tuo antiglare-alue eli häikäisynesto keulassa muuttui" :P
No sitten annoin puoli tähtöstä liian vähän… Esikuvaan on siis oikeasti perehdytty!
Olin 1998 San Franciscossa Navy Day:n aikaan. Ajaessani Van Nuys Bulevardilla totesin Tomcatin "tulevan vastaan" kadun suuntaisesti ja vain muutaman sadan metrin korkeudessa. Ylityksen ääni oli niin julma, että viereisellä kaistalla ajannut daami peitti silmänsä ja ajoi tietenkin edellä ajan perään. Tämän lisäksi jyräys aiheutti sen, että valtaosa parkitettujen autojen varashälyttimistä laukesi.