Pienoismallit.net

KA-6D Tanker "VA-35 Black Panthers"

Useimmiten pöydälläni nököttää valmistumassa Usa:n laivaston hävittäjiä… Halusin lievästi vaihtelua poikkeamatta kuitenkaan liian kauas :D Tällä kertaa siis "Black Panthersien kollikissojen juoma-automaatti" vitriiniin F-14 Tomcattien kaveriksi.

Fujimin valmistama malli kaikin puolin suoraan laatikosta rakenneltuna. Mainittakoon, että vaikka Fujimi "kosiskelee" rakentamaan mallin siipien johtoreunat auki, en siihen ryhtynyt sillä tässä tapauksessa myös siivekkeet kuuluisivat olla alhaalla, eikä niitä mallissa ole tarjottu rakennettavaksi ala-asentoon.

Kaikenkaikkiaan mukavasti rakentuva malli, joskin kuten useissa malleissa osien kiinnitystapit voi leikellä veks. muuten kittaamiset lisääntyvät runsaasti.

Viime aikoina aika mallailulle on hieman katkonaisempaa, johtuen talossa olevasta pienestä miehestä, joka ilmaisee varsin selvästi jos "palvelu" ei pelaa… Siksi mitään monimutkaista projektia ei tule aloitettua. :P

Kommentit

1/72 … ei voi olla! Syynäsin tarkkaan jokaisen kuvan - JA vaikka en ole koskaan tykännyt tylsän värisistä jenkkien tukialuslentsikoista, niin pakkohan se on antaa pointseja realistisuudesta - joka siis on mielestäni tylsää.

Joten joudun antamaan täydet 5 (viisi, five) pistettä, tähteä, bointsia)
On hienosti elävöitetty malli.Maalaus on huippua ja vanhennukset ym. Hieno.Kyllä tällaisenkin mallin valmiiksi saattaminen on aika monimutkainen projekti ,ei hetkessä valmistu varmastikkaan.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
monimutkainen projekti ,
Tässä ei sentään joudu lankojen kanssa takiloimaan ;-)

Ja tuo siis oli olevinaan vitsi.
Yksinkertaisesti hieno. Ei tuosta paljoa muuta voi sanoa. Realistinen viimeistely ja komea kone. Vielä kun ohjaamosta olisi lähikuva, koska oletettavasti se on ihan yhtä hienoa katseltavaa.
Näiden kuvien perusteella parhaimman näköisiä 1/72 koneita tällä sivustolla. "Lähikuva olis kiva;)"
Taas täytyy auto/pärrämallarin huokaista ja vetää henkeä! Toi laivaston kaksivärikaavio on yksinkertaisuudessaan kaunis, ja kun sen näkee vielä tälleen toteutettuna niin huh, huh!
Upea malli, tosin kynnys rakentaa omaa A6:sta nousi pikkasen. Taidanpa mennä taas lukemaan Flight of the intruderia :)
Oikeasti nätti. Intruderin ja sen johdannaisten pyöreän kurvikkaat muodot kolahtavat meikäläiseen ja kun niistä tehdään näin kauniita malleja, en voi kuin olla tilanteeseen tyytyväinen. Hienoa työtä.
Todella hieno, hyvin rakennettu ja maalattu malli.
Kyllä, joillakin on se taito hallussa…
Raimo Leino kirjoitti:
Teppo Toiviainen kirjoitti:
monimutkainen projekti ,
Tässä ei sentään joudu lankojen kanssa takiloimaan ;-)

Ja tuo siis oli olevinaan vitsi.
Näinpä,ei oo monessa nykään käytössä olevassa Navy koneessa antennilankoja tai muita "vaijereita",katselin Orionia Turun kentällä ,siinä meni perästä eturunkoon pitkä vaijeri tms,vielä nykyaikana.
Tästä paremmaksi on vaikea mennä. Todella hienoa työtä , toivottavasti pääsee näkemään tämän mallin "livenä".
wade 4.12.2010 20:41 Vastaa lainauksella
Onpas maukkaan näköinen Light Gull Gray -kaavio, erityispointsit siitä että konetta ei ole tästä lähdetty enempää sotkemaan.

Mitään varsinaista parannettavaa en kyllä keksi, ainoastaan nuo korkeusvakaajat vähän mietityttävät eli pitäisikö niiden olla valkoiset kuten muutkin ohjainpinnat yläpuolella? Eipä sillä, omassa KA-6D:ssäni on samanlaiset eli harmaat eikä se ole edes puoliksikaan niin hyvän näköinen kuin tämä…
Katselin uudestaan nämä kuvat enkä kyllästynyt vieläkään. Onko malli Vietnamin ajoilta päätellen noista "Battle Efficiency ja -Safety award" -merkinnöistä? Sielläkinhän todistettiin, että "No one kicks ass without tanker gas!"
Alex 4.12.2010 22:16 Vastaa lainauksella
Fantastinen pienoismalli! aivan upea ja pistähän vielä siitä ohjaamosta kuva ois upea varmaan :)
Kiitoksia paljon tähän astisista kommeteista! :)

Waden mainitsemista korkeusvakaajista mainittakoon, että eivät kuulu olla valkoiset. Yksilö on 152927/AJ523
USN, CVW-8, VA-35 "Black Panthers", USS Nimitz 1984 ja ainakaan tutkaillessani referenssejä en törmännyt aikavälillä 1977-84 niiden olleen valkoiset.

Tjaa.. Itseasiassa taisin ohimennen vastata myös A Lappalaisen kysymykseen onko kone Vietnamin ajoilta :)
PhantomII 5.12.2010 13:51 Vastaa lainauksella
Mielenkiitoinen malli. Näitä ei turhan usein näe. Hienosti toteutettu pinta. Vaikeaa on saada yksi tai kaksivärisestä pinnasta näin elävän näköistä, ilman ylilyöntejä. Kyllä tämä Hi visibility-kaavio aina nykyisen tylsän harmaan voittaa.
wade 7.12.2010 15:09 Vastaa lainauksella
Antti Järveläinen kirjoitti:
Waden mainitsemista korkeusvakaajista mainittakoon, että eivät kuulu olla valkoiset. Yksilö on 152927/AJ523
USN, CVW-8, VA-35 "Black Panthers", USS Nimitz 1984 ja ainakaan tutkaillessani referenssejä en törmännyt aikavälillä 1977-84 niiden olleen valkoiset.
OK, tuota en tullut ajatelleeksi että ollaan jo 80-luvun puolivälissä. My bad :)
Erittäin hienosti toteuttu ja realistinen malli pienessä mittakaavassa. Hyvää työtä! Millä nuo paneelilinjojen varjostukset on tehty?
Kalle kirjoitti:
Erittäin hienosti toteuttu ja realistinen malli pienessä mittakaavassa. Hyvää työtä! Millä nuo paneelilinjojen varjostukset on tehty?
Kiitokset palautteesta! Paneelirajoja on ensin korostettu litkuttamalla ohennetulla akryyli-mustalla, ja efektiä "pehmennetty" harmaansävyisillä pastelleilla mattalakkauksen jälkeen. Käytän myös grafiitti-piirustuskynästä jauhettua "pulveria." Erona esim, normaaleihin lyijykyniin on se, että piirtämiseen tarkoitetut kynät ovat pehmeämpiä eivätkä jää rakeisena kiiltämään (ja näin ollen korostu liikaa.) Kestävät kosketusta mallia käsitellessä paremmin eikä pintaan jää sormenjälkiä.
DZIISESSS! Ei voi muuta sanoa!