Pienoismallit.net

VL Pyry

Runko messinkiputkesta

Aina toisinaan tulee eteen tilanne missä kaipaa harrastukseltaan uusia haasteita. Iänikuinen muovin veistely ja hiominen alkoi tympäisemään, ja siitä se ajatus lähti.

Olen aina ihaillut Valtion Lentokontehtaan tuotteita. VL:n tavaramerkiksi kehittyi 1930- ja 1940-luvuilla teräsputkesta hitsatut runkokehikot. Tämän rakennustavan huipentuma oli 1950-luvun alussa Valmet Vihuri.

Olen myös ihaillut erityisesti pienoisrautatiemallareiden messinkirakentamista. Se on vaikuttanut salatieteeltä näin muovimallarin näkökulmasta.

VL Pyry
Vähitellen mielessä alkoi kyteä ajatus voisiko tuollaisesta putkirunkoisen lentokoneen runkokehikosta tehdä mallin. Lopulta tulin johtopäätökseen, että putkikehikon tekeminen isossa mittakaavassa messinkiputkesta saattaisi onnistuakin.

Esikuvaksi valitsin VL pyryn ja mittakaavaksi tuli erilaisten vaiheiden jälkeen 1/12. Tässsä mittakaavassa Pyryn runko moottoripukista suuntavaikaimen jättöreunaan on n. 52 cm pitkä.

Tarkoitus on koota putkikehikko juottamalla messinkiputkesta. Sen jälkeen aika näyttää miten paljon ja missä tarkkudessa rakentelen eri laitteita yms. runkoon. Runkoon ei ole tarkoitus tehdä verhousta, samoin moottorin tekeminen ei ole suunnitelmissa.

Katsotaan onko muovimallarista kolviritarien joukkoon…

merkinnät

Pitkän viikonlopun aikana on ollut aikaa puuhata mallin kanssa. Päätin juottaa ensimmäisenä kasaan rungon yläosan. Yläkulmat kulkevat vaakasuorassa. Jos aluksi juottaa kasaan tässä tasossa olevat putket, voi tästä tasosta sitten lähteä rakentemaan muuta runkoa. Aivan aluksi juotin yläkulmien putket kasaan neljästä eripaksuisesta messinkiputkesta. Samalla aloitin myös rungon alakulmissa olevien putkien teon, liittämällä ensimmäisen liitoksen tuliseinästä taaksepäin. Tämän jälkeen aloitin rungon yläosan kasaamisen tuliseinästä taaksepäin. Poikkiputki kerrallaan mitoitin putken pituuden, katkaisin sen mittaansa, sovitin viilalla paikoilleen ja…
Pieni takaisku projektille tuli heti alkumetreillä kun selvisi, että Pyryn huoltokäsikirjassa on hauskasti perspektiiviin piirretty kuva rungosta. Siitä ei siis saanut mitään mittoja tms. Onneksi Suomen Ilmailumuseosta löytyi museossa vuosia säilytyksessä olleet Pyryn rungot. Museo antoi ystävällisesti luvan tutkia näitä runkoja. Pihalla oli yksi lähes kokonainen runkokehikko ja yksi puolikas. Kesän mittaan kuvasin ja mittailin joutuaikoina runkoja. Valokuvia kertyi useampi sata ja muistikirja täyttyi luonnoksista ja mitoista. Rungot ovat sittemmin siirretty pois museolta, ja nyt on pieni pelko, että jotain oleellista on jäänyt kirjaamatta…