Pienoismallit.net

Focke-Wulf Fw 190A-3

Eipä näkynyt galleriassa talvinaamarissa olevaa Fw 190:tä, joten tässä yksi.

Malli on valmistunut jo 2000-luvun alkuvuosina, muistaakseni 2003. Tamiyan sarjassa ei sinänsä ole mitään maata mullistavaa kerrottavaa. Helposti kasaantui suoraan laatikosta, kabiinissa on etsivyöt.

Maalasin mallin ensin normaaliin 74/75/76 -kaavioon, mutta lopputulos ei jotenkin silloin vakuuttanut. Tapahtui siis siirto Ranskasta itärintamalle ja maalasin päälle talvinaamion. Referenssikuvien perusteella talvimaalatut Focket olivat monesti melkoisen rähjäisessä kunnossa ja vastaavaa pintaa olen mallissakin tavoitellut.

Malli esittää I/JG 51:n komentajan Hauptmann Rudolf Buschin konetta Venäjällä tammikuussa 1943. Siirtokuvat sieltä täältä ja laivueenkomentajan musta kaksoiskulma on maalattu ruiskulla.

Kommentit

nätti kokonaisuus, maalin hilseily hienosti tehty
Hienosti tehty. Tykkään kovasti tuosta maalauksesta kulumineen ja pakokaasujälkineen.
Mikä lie, mikä miellyttää silmää. Kattelin pari kertaa kuvat läpi ja jo vain on onnistunut pinta.
Talvinaamio jos on kaiveltu pois, niin ei se alusmaalikaan voi kovin hääppöistä olla.
Överiksikään et ole maalipintaa kuluttanut. Sopivan aidon näköinen.
Jos nyt ihan alkais niuhottaa jyvälle mallille, niin kuomun reunoista - jotka ovat liikkuvaa pintaa - , niin olisi maali ehkä kuluneempaa.
(Rissanen saivartelee)…
Revellillä on 1:72 malli jossa yksi vaihtoehto on koko kone jollain tuollaisella maalauksella. Siinä tosin värinä oli vaaleansininen (49) 90% ja mattavalkoinen (5) 10%. Siitähän tulisi hailakan vaaleansininen… Version palveluspaikkana oli "Bad Aibling, Mai 1945". Tietääkö kuka tästä Revellin versiosta sen tarkemmin… mikä kone ja mikä yksikkö? "Mai" = toukokuu 1945 tarkoittaa sodan viimeisiä päiviä.
Kosander 1.12.2010 18:36 Vastaa lainauksella
Jussille:

Tarkoittamasi vaalean siniharmaa väritys on ns. yläkorkeuskaavio, eli kauttaaltaan RLM 76 siniharmaa. Niitä maalattiin joihinkin Fw 190- ja Bf 109- koneisiin, joiden tarkoitus oli muistaakseni toimia lakisuojatehtävissä torjuttaessa liittoutuneiden pommitushyökkäyksiä.

Tässä mallissa RLM 76 -väriä on vain alapinta. Yläpinnoilla on normaalin päivähävittäjäkaavion päälle vedetty väliaikainen talvinaamioväri. En tiedä mitä mönjää saksalaiset koneisiin levittivät, mutta suomalaiset käyttivät liimaliituseosta. Ominaista näille väliaikaisnaamioinneille oli se, että ne kulahtivat varsin nopeasti hurjan näköisiksi.
Komeesti rakentunut focke, rakentelujälki siistiä ja talvimaalaus mukavan kulunut. Säistys on omaan silmään just soppelisti tasapainoinen, ainoastaan antennilanka hieman karsastaa. Eikös sen pitäisi olla löysällä kun kuomu on auki? Jonkinlainen alusta kruunaisi kokonaisuuden. Pakovanat todella hienot ja aidontuntuiset. Great work:)
Kosander 1.12.2010 22:20 Vastaa lainauksella
jarno törmänen kirjoitti:
ainoastaan antennilanka hieman karsastaa. Eikös sen pitäisi olla löysällä kun kuomu on auki?
Fw:ssä oli mekanismi, joka pitää langan kireällä vaikka kuomu on auki. D-mallissa tätä mekanismia ei ollut ja niissä oli piuhat sitten lerpallaan pitkin kylkiä.

Kiitosta vaan tähän saakka kommentoineille ja rakentavaa kritiikkiä antaneille.
[quote="Jussi Mänttäri"]
Revellillä on 1:72 malli jossa yksi vaihtoehto on koko kone jollain tuollaisella maalauksella. Siinä tosin värinä oli vaaleansininen (49) 90% ja mattavalkoinen (5) 10%. Veli Venäläisillä oli talvimaalattu valkea (Russian Focke Wulf),jollaisen tänne galleriaan rakensin,1:72 koossa. Tämä 1:48 malli on erittäin sopusuhtainen ja hienosti rakennettu.
Pirun aidon näköinen fokke! Pakokaasuvanakin on tosi messevän näköinen. Itsekin laitoin yhteen Fw:n antennilangan löysälle ja täältä sivuilta tuli neuvo, että ainoastaan Dora-mallissa oli antennit löysällä kuomun ollessa aukki. Joka tappauksessa hienosti tehty malli! Great!
Lyydia 2.12.2010 21:52 Vastaa lainauksella
tässä ei nyt kyllä oo mitään huomautettavaa, kaikki on niin tasan niinku pitää :D Hienosti tehty ja vanhennukset ottaa ku aiot ::))