Pienoismallit.net

Tutkimusalus

"Burton Island"

Revellin U.S.S Burton Islandin rungosta kyhäilty siviiliversio. Mallilla ei ole varsinaista esikuvaa, joitain ideoita poimin vastaavista arktisten vesien tutkimusaluksista. Alunperin Burton Island toimi USA:n merivoimien jäänmurtajana ja myöhemmin siirtyi rannikkovartioston käyttöön, mutta toimi välillä mm. merenmittaustehtävissä. Värityksen suhteen otin hieman mallia juuri tuosta rannikkovartioston aluksesta sekä Hasegawan valmistamasta "Soya" sarjasta. Tarkoitus oli rakentaa Hasegawan malli etsiosineen kaikkineen, kunnes huomasin sarjan hinnan (lähes 100 €).. Turhan paljon pienestä mallista pyytävät. Tämä on siis kaiketi jonkinlainen köyhän miehen "Soya".

Itse sarja oli mielenkiintoinen rakennettava.. Mukana ei ollut kaiteita, vaan ne olivat valettu kohokuvioina aluksen kansirakenteisiin ja runkoon. Järkytyksen jälkeen kaiversin nuo rumilukset pois ja korvasin ne etsiosilla. Poistin aseistuksen lukuun ottamatta etukannella olevaa "vesitykkiä" (jos vaikka arktisten vesien merirosvot iskevät..). Lisäilin myös joitakin antenneja ja takiloinnin, jonka tein 0.10 mm siimasta. Harusvaijereista tuli lopulta mittakaavaan nähden liian paksuja.

..Kuvista unohtui sarjan mukana tullut helikopteri, lisäsin sen nyt mukaan.

Kommentit

Noissa kylkisaumoissa on näköjään hivenen ikäänkuin litkuttamalla tehtyä käytön jälkeä. Myös muualle olisi pieni kuluneisuus kenties paikallaan. Tämä on vain oma näkemykseni.
Mutta se antaisi mallista realistisemman kuvan.
Plussaa on, että olet tehnyt kaiteet yms. itse. Takilointi on just niinkuin mullakin. Eli kun maalaa siiman päälle, niin jää paakkuja.
Itse en ole tehnyt yhtään laivaa, joten olen aika maallikko arvioimaan. Omasta näkemyksestäni annan nämä pojot:
Antti K 20.11.2010 18:57 Vastaa lainauksella
Timo Rissanen kirjoitti:
Takilointi on just niinkuin mullakin. Eli kun maalaa siiman päälle, niin jää paakkuja.
Kiitos kommentistasi. Tein itse asiassa tarkoituksella (ainakin osan) pallukoista takiloihin, jossain referenssikuvissa huomasin olevan vastaavia. Mikä lie niiden tarkoitus, sitä en tiedä. Esim. Burton Islandista löytämissäni kuvissa kyseisiä palluroita näkyy.
Mutu tuntumaa, mutta voisiko palluroilla olla vastaava tarkoitus kuin sähkölinjoilla olevat pallurat. Eli helpottaa niiden näkymistä. Muutoinhan kyseessä on ihan mukiin menevä paatti. Ja kun katselee laivoja niin harvemmin ne on kannelta kovinkaan likaiset, niitä kun pestään ja maalaillaan ja korjaillaan. Ulkolaidat on taas vaikeammat korjata merellä.