Pienoismallit.net

ISU-152

Vaunu esittää egyptiläistä israelilaisten käsiin joutunutta sinänsä ehjää, mutta kuukausia hylättynä ollutta vaunua loppuvuodesta 1973. Malli on rakennettu netistä löytyneen suttuisen värikuvan perusteella esittämään keräilyvarikolla ruostuvaa esikuvaansa.

Tamiyan perusmalli oli helppo kasata, lisä haasteensa toi keulan pieni muutostyö. Tarkkasilmäiset referenssikuvan arvioijat huomasivat esikuvassa hitsatun keulan, joka oli sitten pakko tehdä lähes maalausvalmiiseen vaunuun. Muutos onnistui melko mukavasti muovilevystä ja magic sculpista.

Maalasin vaunu loppupelissä kolmeen kertaan, poistin värit kokonaan kerran, mutta nyt olen tyytyväinen feidaantuneeseen naamiomaalaukseen. Maaleina käytin Tamiyan ja Vallejon akryylivärejä sekä Humbrolin emaleita, ruiskulla sekä siveltimellä maalaten. Viimeistelyssä käytin MIG:in ja AK:n litkuja.

Mallailuterveisin,

Jari

Kommentit

Ei huomautettavaa =)
Kimmo Siika 18.11.2010 00:05 Vastaa lainauksella
Kaunis on =) Ainakin minun koneella, malli häviää taustaan liikaa… =/

-Kimmo-
Kiitos kommenteista. Voiko panssukki muuten olla edes kaunis?? Tottakai voi!

Ostin uudet, tuplatehoiset lamput studiooni, valoa piisaa nyt ehkä liikaakin. Täytyy vissiin säädellä kirkkautta pienemmälle, yritän tosin pitää säädöt minimissään…Laitan ton vielä alustaan kiinni, ja se ei ole valkoinen…

Jari
Sinulta tuo panssarimallien tekeminen onnistuu. Kertakaikkisen upea on tämäkin. Täytyy tulla ottamaan oppia maalausnikseistä, kun tuon rakennusblogissa olevan sturmin maalausvaihe lähestyy.
Hyvältä näyttää, mutta kuten Kimmo totesi, niin malli häviää taustaansa vähän liikaa. Olisiko tummempi taustapaperi ollut parempi? Mutta malli on hyvä, ei siitä pääse mihinkään! Sulla tämä varikkovaunujen linja sai hienon jatkeen.. ;) !
AKK 18.11.2010 08:08 Vastaa lainauksella
Upea Malli kaikin kaikkineen!
Tommi Tuuri 18.11.2010 09:10 Vastaa lainauksella
Oliko noi kannen verkot paketissa mukana, vai pitikö ostaa erikseen? Nim.vaunu ostoslistalla
Kiitos, kiitos!

Matti,
maalausasioissa autan mielelläni jos suinkin vain voin. Kyllä se meikäläisen panssarimallien teko rajoittuu lähinnä kokoamiseen, toisin kuin eräillä;-)

Heikki,
joo, kuvaushommeleihin täytyy panostaa lisää, mutta valkoisessa taustassa aion pysyä kyllä jatkossakin! Mulla on myös uusi näyttö pääkoneella, joten kaikki säädöt vaatii tuunausta, myös kuvaaja!!

Tommi,
jep verkot on sarjan omat. Unohdin mainita että mallissa on Friukkarit alla, mut Tamiyan kovat telat roikkuu saman lailla. ( Laitoin friukkarit alle saadakseni telajuoksun kireälle, mutta tela on venynyt ja en rupea tappelemaan niitä lyhyemmiksi). Ja eikös joku sanonut näillä forumeilla että vanhassa/hylätyssä/seisseessä vaunussa on löysät telat???;-) Hommaan itelle kans uuden, oli se sen verran mukava malli tehdä!

Jari
Jonne 18.11.2010 14:00 Vastaa lainauksella
Jaahas, näköjään uutta Iosef Stalinia pukkaa, eikä todellakaan paha! Malli taas jäälleen onnistunut upeasti ja tuo naamiomaalauksen feidaus on mitä mainiointa. Itte olen myös himoinnut tätä mallia, mutta ei ole vielä tullut hankinttua, mutta hankintaan menee kyllä.
Diesel-valumat polttoainetankkien luona ja takakannella ovat todella aidon näköisiä.
On kyllä mahtavan hieno. Vielä kun saisit sen alustan aikaiseksi, niin A´vot.
Itse en ole tehnyt tankin tankkia kuin joskus penskana ja niitäkään ei ole enää missään. Katselen kuitenkin aina nämä ja tämä miellyttää tosiaan silmää.
Realistinen näkemys ja kaikki on kohdallaan.
Hienoa työtä.
Upean isukin olet taikonut osaipa itekkin
Onpas todella aidon ja raskaan oloinen isu, todella upeaa työskentelyä. Maalaus vanhennukset ja kulumat tosi näyttävät, mitä enemmän kuvia kattelee sitä maukkaampia yksityiskohtia aukeaa. Esim polttoaine valumat tykin putken kulumat. Tälläinen malli pitäisi livenä nähdä ehdottomasti, vieläkö jonkinlaisen alustan laittelisi niin great:)
Kiitos kommenteista, kolleegat!
Mukavaa että lähi-itä aiheisetkin mallit putoo, niitä ei yleensä hirmusti näe, vaikka mielenkiintoisia esikuvia pukkaa lähes joka maasta.
Tamiya ISU on mukava välipalamalli, periaatteessa kaikki tarvittava on laatikossa palateloja ja etsiverkkoja myöten. Jos tykkää, voi detaljeja lisäillä maun mukaan ja tehdä siitä huippmallin. Osien istuvuus näissä (uusissakin) Tamiya:oissa on huippuluokkaa!
Malli on livenä viikonloppuna Nordic Challengessä, tervetuloa katsomaan tätä ja satoja muitakin malleja!

Mallailemisiin
Jari
Ma 19.11.2010 16:30 Vastaa lainauksella
Mitä lukee heprean kirjoitus kyljessä Suomeksi?
TLE 19.11.2010 18:10 Vastaa lainauksella
Frankp kirjoitti:
Mitä lukee heprean kirjoitus kyljessä Suomeksi?
Taitaa olla paremminkin arabiaa. Kirjoitus on vaunun taktinen/vastaava numerotunnus "6168".
-Sami- 20.11.2010 01:15 Vastaa lainauksella
Ei sinäänsä mikään kaunokainen, mutta hienosti olet saanut koottua ja maalattua. Todella yksityiskohtaisia vanhennuksia - niistä plussaa! :-)
Joo, vaunun tekstit arabiaa, numero tuossa jo tulikin,kiitos TLE, ja sitten oikeassa kyljessä on teksti "Allah". Alkuperäisestä kuvasta tekstin sai Photoshopilla kaivettua, mutkien kautta arvoitus selvisi, kiitos Sampo vaivannäöstäsi!

Jari
PhantomII 20.11.2010 10:42 Vastaa lainauksella
No kyl on nätti. Lähi-Idästä voi vaunu- ja lekomallari ammentaa lähes rajattomasti (?) mallailtavaa. Mallien valmistajatkin alkavat pikku hiljaa herätä ajatukseen. Näitä odotellessa…

Mallista en osaa mitään kritisoitavaa löytää, meikäläiselle menee täydestä, ns. kybällä. Erinomaista. Lähi-Itä-aiheesta vielä ylimääräinen plussa.
No, jo on massiivisen kaunis teräshirviö! Hieno jatke edellisille malleillesi!! Syvä kumarrus ja hattu päästä!
Näitä sinun tankkeja kyllä on kiva katsella. Eritoten tuo telojen ja pyörien realismi tankeissasi suorastaan hämmästyttää. =) Kerrassaan upeata jälkeä tämäkin.
Terve,

ja kiitos positiivisista kommenteista. Lähi-Itä on todellakin mieletön inspiraation lähde, siellä kun on aina ollut kaikkea kalustoa kaikkialta maailmasta.
Mallina tuossakin on pirusti parannettavaa, mutta moni asia onnistuikin. Nordic-viikonlopun jäljiltä on taas tukku uusia ajatuksia joita alan soveltaan omissa töissä.

Mallailuterveisin,

Jari
Leevi Halme 29.11.2010 18:57 Vastaa lainauksella
pikkusen ehkä sais olla enemmän likaa ja lommoja (esim nuissa säiliöissä) kun tämä on kerta ollut hylättynäkin jonkin aikaa, mutta tämähän on maku asia. hieno on!
Esko Rusi 29.11.2010 21:18 Vastaa lainauksella
Tätä pysähdyin katselemaan Hämeenlinnassa ja kyllä malli erottui edukseen muiden joukosta.
Aha siis Tamiyan komistus. Tota täytyy sanoo et vaik aina löytyy parannettavaa ni tä on täydellinen!