Pienoismallit.net

BMP-1Tj

Tulenjohtopanssarivaunu

Vihdoinkin VALMIS - - tai ainakin melkein!
Kyseistä mallia on tullut väkästeltyä noin vuoden. Paljon on saanut itse tehdä. varuslaatikot, savut, periskoopit, heijastimet ja hitsaussaumat ym… En jaksa kirjoittaa koko listaaaaaa.
Sit faktaa:
BMP-1 alustalle muokattu tulenjohtovaunu muistaakseni 1990 eteenpäin PV:n kirjoilla jokunen kappale. Miehistöä on 8kpl ajaja, johtaja, tulenjohtaja ym… pirun tärkeetä porukkaa painona. Bemari-1:n erona on tulenjohtoperiskooppi ja kun Suomessa ollaan VARUSTELAATIKOT takana. Radio antenneja on kolme kappaletta, savut on lisätty ja lisäksi pari kaapelikelaa.

Kommentit

Malli näyttää oikein hyvältä, mutta ansaitsisi paremmat kuvat. Ainakin oletuskuva näyttää epäterävältä, ja valkotasapaino on pielessä kaikissa. Kaikki yksityiskohdat ja värit eivät nyt oikein pääse esille.
Hehee, olenkin miettinyt että koska joku tekee tästä mallin tänne. Mulla on itselläni kans Zvezdan Bemari ja SP Designin TJ-konversiosetti tähän. Mutta itse en tee siitä mallia vaan lahjoitan sen kaverilleni joka osaa tehdä miljoonakertaa paremman näköisen siitä kuin minä.

Mutta itse asiaan: hienon mallin olet tehnyt harvinaistesta kohteesta!
Tätäkin työtä sai ihastella Kuopion näyttelyssä. Harmi vaan ei kivat anna mitään oikeutta tälle työlle. Mutta voin sen antsaisemat pisteet antaa tuolla näytöllä antaa mitä Kuopiossa näin
Kuvat eivät tosiaan ole ehkä parhaat mahdolliset. Kyllä näistäkin näkee,että paljon on omaa työtä mallin detaljointiin käytetty. Onnistunut maalaus ja vanhennukset kruunavat kaiken. Varsinkin etu ja takapään kuraukset näyttävät todella hyvältä.
Nordu 15.11.2010 06:53 Vastaa lainauksella
Kiitos,
nyt on hieman korjattuja kuvia.

Ostin kanssa sen SP Designin -Tj resiina mömmön. Esimerkiksi laatikot, savujen "alusta" - -surkeet!!!!
En pystynyt käyttämään mitään muutakuin tulenjohtoperiskoopin jalustan. EN SUOSITTELE - SP:n tuotos on ilmeisesti tehty kuvien mukaan ja loput arvaamalla.
Näytti Kuopion näyttelypöydälläkin todella hyvältä.
Nordu 18.11.2010 18:47 Vastaa lainauksella
Kiitos ja kuopiossa oli muuten ihan kivaa.
OH 20.11.2010 20:25 Vastaa lainauksella
Moro!

Melko suuren työn ja mittailun olet suorittanut vaunun detaljien kanssa. Itse asiassa scratsinä tehdyt osat ovat detaljeiltaan apljon terävämmät kuin mallin osat. Silmiin jäi jotenkin särö noista sivun kk-kalottien syvyyden puutteesta…olisiko asia korjaantunut hennolla pin washilla tai pienellä urituksella?
Valkotasapaino heittää kuvissa melko paljon, joten naamiomaalaukseen otan kantaa vasta kun näen mallin livenä.

Hieno malli, vähemmän tunnetusta vaunusta.
Nordu 21.11.2010 19:51 Vastaa lainauksella
Moroo,
hyvä huomio. Ne tosiaan on hieman "matalat".
Toinen mikä kuvista näkyy, noi savujen jalat on korjattava.