Pienoismallit.net

Stug40 1:6

Tankki-Emma ja tarvikelaatikko

Nyt alkaa stugin ulkomuoto olla lopullisessa kuosissaan joten seuraavaksi keskitytään sisuskalujen rakentamiseen.

Tankki-Emmasta on valitettavan vähän referenssikuvia olemassa, mutta onneksi onnistuin sellaisen Parolassa näkemään, kuvaamaan ja mittaamaan. Tämän perusteella syntyi sitten siitäkin malli Necuronista ja messingistä.

Tarvikelaatikosta löytyy enemmän tietoa ja kuvia, joten sellainenkin piti väkästellä. Materiaaleina 1,5 mm lentokonevaneri ja 4 mm messinkinen kulmaprofiili.

Kommentit

Sanonyt sitten vielä että tuossa on toimiva lipas ja sillä voi ampua paukkupatruunoita =D Ainakin se näyttää siltä että se voisi vaikka toimiakkin.
Joo, kyllä toimii, ampuu 1,3 mm kaliiberin minipatruunoita.

Ei vaineskaan, ei toimi. Pelkkä muovirunko ja umpipiippu. Tosin piippua on porattu n. 10 mm matkalta 1,3 mm terällä että näyttäis edestäkinpäin aidolta kunhan saa väriä pintaan.

Apropo - tuosta väristä, kukas osais sanoa miten tuollainen ase kannattais maalata että tulis aidon mustan teräksen näköistä jälkeä?
Aivan tajuttoman upeata työtä taas! Ainoa miinus tulee siitä, että roinalaatikon kantta ei saa auki - jos sen saisi auki, niin sinne voisi kätkeä esim. mallarin Taikajuomaa taskumatin muodossa :-)

Mahtaa muuten se maalaaminen olla myös melkoinen urakka - joudutkohan paljonkin purkamaan/irrottelemaan osia maalaamisen takia?
Raimo Leino kirjoitti:
jos sen saisi auki, niin sinne voisi kätkeä esim. mallarin Taikajuomaa taskumatin muodossa :-)

Mahtaa muuten se maalaaminen olla myös melkoinen urakka - joudutkohan paljonkin purkamaan/irrottelemaan osia maalaamisen takia?
Hyvä ehdotus, taidanpa harkita vielä tuon laatikon tekemistä avattavaksi.

Aika monet osat ovat ruuveilla kiinnitettäviä ja siten irroitettavissa juuri sen vuoksi että ne on helpompi maalata irtonaisina.
Voisiko toimia että vetäis sen vain ensin teräksen harmaalla ja päälle mustaa ja kuluttaisi pintaa pois sieltä mistä pitääkin?
Toni Redsven kirjoitti:
Voisiko toimia että vetäis sen vain ensin teräksen harmaalla ja päälle mustaa ja kuluttaisi pintaa pois sieltä mistä pitääkin?
Kenties, mielessä on ollut Humbrolin Gunmetal maali. Oliskohan tuo sopivaa? Ja sitten vähän kulumia kylkiin niin kuin ehdotit, sekä lyijykynää sopiviin kohtiin?
Ainakin oma rynkky intissä kiilteli paikoin enemmän ja paikoin vähemmän, moisista voisi löytää guuglestakin kuvaa niin voisi tuumailla ja pähkäillä… Saisi vähän visiota että mitä voisi olla, tais itten vain takas museolle katselemaan jotain vastaavaa…
Matti Piilola kirjoitti:
miten tuollainen ase kannattais maalata että tulis aidon mustan teräksen näköistä jälkeä?
Tapoja on lukuisia. Esimerkiksi ensin maalaus puolikiiltävällä mustalla, sen päälle suht varovainen kuivasively gun metal -sävyllä ja jonka jälkeen vielä kohodetaljien metallisen kiillon korostamista pehmeällä lyijykynällä (esim. 6B) tai Migin Gun Metal -pigmentillä hankaamalla. Eniten kiiltoa niihin lähinnä niihin kohtiin, jotka joutuvat suurimmalle kulutukselle ja kosketukselle.

Tai jos haluaa jopa ylikorostetun metallisen fiiliksen, niin muunnelma tästä on maalata ensin gun metalilla, jonka päälle värihuuhtelu mustalla.

Tai sitten voi kehitellä jotain aivan muuta, minkä sopivaksi kokee.