Pienoismallit.net

Stug40 1:6

Projekti tässä vaiheessa

Pari kuvaa nykytilanteesta. Takaosan tarvikelaatikko on syntymässä, ja sitten pitäis vielä väkästellä tuo tankki-Emma. Sen jälkeen siirrytäänkin sitten sisuskaluihin, elikkä moottoriasennukset, elektroniikka, äänimoduli ja tykin nostomekanismi. Maalaustakin on jo mietitty. Vaunusta taitaa tulla 531-4, koska siitä on saatavilla ehkä todenmukaisin kolmivärikaavio Echelon Fine Decalsilta.

Kommentit

Nyt on pakko laitta kysymys peliin.

Eli kuinka paljon ko laitos painaa ajovalmiina? Suurinpiirtein? Mietin vain kuinka äkkiä tuo vaneri väsyy kun oikein rallia ajelet? Eli oletko henkisesti varautunut siihen että vaunun rakenteisiin saatetaan tarvita jäykistystä? Vai onko sivut niin tukevat ja tukevasti kiinni että ne kuolettaa tuon elämisen mahdollisuuden?
On tullut tuotakin mietittyä. Nuo 1:6 alumiinista tehdyt isojen poikien laitteet painavat kuulemma 30…50 kg. Tämä painaa tässä kunnossa 13 kg. Kunhan moottorit ja akku ym. on asennettu, lienee paino jossain 20 kilon tietämissä.
Sisään on tulossa väliseinät rungon jäykisteiksi. Nykyiset saumat on myös vahvistettu lasikuitukankaalla ja epoksilla laminoimalla.
Eihän sitä tosin koskaan tiedä, vaikka tuo jostain repeäisikin. Silloin vaan nostetaan pukille ja aletaan korjata. Tai sitten heitetään roskikseen, leluhan tämä vaan on.
Jos alkaa repeilemaan ja tuntumaan pahalta niin meille mahtuu moisia roskia kyllä, joten pistä viestiä niin tulen vaikka noutamaan ja tarjoan vielä kahvitkin, vaikka ihan aakkosbaarissa pullan kanssa =D

Ajattelin vain että pitänet mielessä mahdollisuuden jäykistää jos tarve vaatii. Tosin jos saumat on jo vahvistettu niin luulisi väliseinien kanssa kestävän. Tietystihän saumoihin olisi voinut laittaa kulmalistat kiertämään lisäämään liiman pintaalaa, mutta jälkeenpäin on paras neuvoa ja kertoa miten olisi pitänyt tehdä =D
Santeri.P 26.11.2010 19:17 Vastaa lainauksella
Jo jonkin aikaa olen miettinyt, mikä tuo perässä oleva "salaman" muotoinen kanki/ mikälie on?

Tietämätön utelias.
Jarkko Alho 26.11.2010 19:55 Vastaa lainauksella
Taitaa olla käynnistystä varten, varavehkeenä… tai telojen säätöä varten, en muista ihan varmaan..
Toni Redsven kirjoitti:
Tietystihän saumoihin olisi voinut laittaa kulmalistat kiertämään lisäämään liiman pintaalaa
Siellä on kulmalistat. Lisäksi tuota lasikuitu/epoksilaminaattia.
Jarkko Alho kirjoitti:
Taitaa olla käynnistystä varten, varavehkeenä… tai telojen säätöä varten, en muista ihan varmaan..
Kampea on käytetty moottorin käynnistämiseen. Sturmissa on sisällä "huimapyörä", johon kammella väännetään ensin kierroksia. Kun niitä on tarpeeksi, kytketään se pyörittämään moottoria, joka toivottavasti käynnistyy. Tämä siis silloin jos sähköstartti on pois pelistä esim. tyhjentyneen akuston vuoksi. (Asiantuntijat korjaavat tekstin tarvittaessa).
T.L. 26.11.2010 20:48 Vastaa lainauksella
Mahtaa olla painava huima, sillä tuollainen motti ei pyörähdä mitenkään helposti.
Raimo Leino 26.11.2010 21:01 Vastaa lainauksella
Onko kukaan huomannut, että tähän skaalaan saa jopa ihan hienoja figuja maailmalta?
Vai tekeekö Matti henkilökunnakin skrätsinä?

;-)
Leevi Halme 26.11.2010 22:18 Vastaa lainauksella
kestääkö tuo jos sen päällä istuu ja jaksaako se liikkua sillon?

maalia varmaan menee aika paljon? mite aattelin maalata?
Raimo Leino kirjoitti:
Vai tekeekö Matti henkilökunnakin skrätsinä?
Olen etsinyt sopivia figuja ja niitähän kyllä löytyy niin kuin sanoit. Ongelmana on sitten tuo suomalainen asepuku jota ei valmiina löydy mistään. Olen jo pyydellyt vaimoa tekemään sellaisen parille ukkelille, mutta ei ole vielä luvannut.
Veeli kirjoitti:
kestääkö tuo jos sen päällä istuu ja jaksaako se liikkua sillon?

maalia varmaan menee aika paljon? mite aattelin maalata?
Ei kestä istumista. Detaljit vääntyilee ja irtoilee. Ylärunkokin vois tykätä pahaa. Sehän on tehty 2,5 mm vanerista.

Maalauksen ajattelin tehdä ihan vanhan ajan tyyliin pensselillä. Olihan oikeatkin maalattu siten, nuo naamiomaalauksen värirajat on terävät eikä pehmeät niin kuin ruiskulla olis syntyneet. Aluksi aattelin teettää litran purkit jokaista kolmea sävyä, mutta sitten löytyi Vallejolta oikeat sävyt valmiina joten pitää hankkia muutama pullollinen kutakin. Näitähän saa sitten aina lisää tarpeen mukaan.
Tero Lammimetsä kirjoitti:
Mahtaa olla painava huima, sillä tuollainen motti ei pyörähdä mitenkään helposti.
Kyllä siinä veivatessa kuulemma riskiltä mieheltäkin hiki lentää ennen kuin huimassa on riittävästi kierroksia. Parolassa aikoivat loppukesästä demota tämän tapahtuman, mutta valitettavasti jäi kokeilematta.
Raimo Leino 27.11.2010 13:06 Vastaa lainauksella
Matti Piilola kirjoitti:
Ongelmana on sitten tuo suomalainen asepuku jota ei valmiina löydy mistään. Olen jo pyydellyt vaimoa tekemään sellaisen parille ukkelille, mutta ei ole vielä luvannut.
Suomalainen asepuku tankkimiehistöllä - hmm. Jätkäthän käyttivät esim. työhaalareita ja joillakin oli käytössään mustia/ruskeita nahkapuseroitakin - se varusteiden kirjohan oli melkoinen. Ellet sitten tee paraatiin menossa olevaa Sturmia - sitten asujen pitäisi jo ollakin "tip-top" - kauluslaatoista lähtien.
Totta, asusteiden kirjo on ollut varmaan suuri. Pitää etsiskellä noita työhaalareita ja nahkapuseroita. Saksalaisista 1:6 figuista vois kyllä näitä löytyäkin. Kuulokkeet piuhoineen ja muine roippeineen kyllä löytyy joten sellaiset täytyy vaununjohtajalle sitten hankkia kaulaan roikkumaan.