Pienoismallit.net

Stug40 1:6

Detaljien tekoa

Nyt sitten aletaan lähestyä reaaliaikaa missä tämä projekti tällä hetkellä on, joten blogin päivityksetkin alkavat hidastua.
Kun nuo perusrakenteet saatiin valmiiksi, alkoi vaunun detaljien teko. Ensin piti tehdä kaikki panssarilevyjen hitsaussaumat. Näitä varten sekoitin lakkakitistä ja ohenteesta tuollaisen jogurtin viskositeettiä muistuttavan mömmön. Tätä sitten tököteltiin saumoihin ja annettiin jonkin aikaa kuivua. Kun pintakerros oli kuivunut, tehtiin kittiin hitsaussaumoja muistuttavat kuviot vinoon leikatuilla n. 3 mm putkenpätkillä. Oikeat sturmit lienee olleet hitsareiden harjoituskappaleita, sen verran tökeröitä monet saumat niissä näyttävät olevan. Tämän vuoksi ei tarvinnut kantaa huolta vaikka mallin saumatkin ovat jossain kohtaa varsin sottaisia.
Detaljit vaunuun on sitten tehty monista materiaaleista. Paljon olen näihin käyttänyt taas Necuronia, hartsiosia, messinkipeltiä ja -putkea, styreenisoiroa, ym käsiin tarttunutta materiaalia.

Tämän jälkeen seuraa sitten takakannelle tulevan varustelaatikon teko, Emma pikakivääri, lokasuojien päälle tulevat varusteet, elektroniikan ja moottoreiden lopullinen asennus ja lopuksi maalaus. Tarkoitus on asentaa vaunuun äänimoduli (johon olemme aikanaan Parolassa äänittäneet aidon sturmin ärjyntää), sekä savunkehitin. Sekä tietenkin ajomoottoreiden portaaton kierrosluvun säätö.

Kommentit

Kuten tuossa ylhäällä kirjoitin, alkaa edistyminen hidastua. Enää ei ole mitään valmista näyttää, vaan pitää rakentaa ensin.
Santeri.P 22.11.2010 07:35 Vastaa lainauksella
Matti Piilola kirjoitti:
Kuten tuossa ylhäällä kirjoitin, alkaa edistyminen hidastua. Enää ei ole mitään valmista näyttää, vaan pitää rakentaa ensin.
No voi harmi :) . On kyllä mukavaa seurata tuota työskentelyä. Aikamoista jälkeä! Ajattelitko kurata valmiin vaunun vai lähteä kunnon hirvimettälle, missä tuo saisi kunnon kylvyn ;) . Nyt kun päivitys hidastuu, niin mitä arvelet, monenko päivän välein julkaiset uuden päivityksen?
Tuota vaunun ulkoasua on tullut jonkin verran mietittyä. En oikein itse tykkää kovin kuraisista laitteista, mutta ei se suoraan pakasta vedetyltäkään saa näyttää. Ajattelin siis yrittää tavoitella juuri rintamalle saapuneen melko uuden vaunun näköä, joka on jonkin verran pölyyntynyt mutta ei vielä suohon upotettu.
Päivitysvälistä en uskalla luvata mitään. Vaimo huutelee jo jatkamaan taloremppaa, joten täytyy tehdä jotain muutakin välillä että saa taas sulkeutua kellariasukiksi loppuvuodeksi.
Tämä on mielestäni ehdottomasti mielenkiintoisin mallinrakennusprojekti mitä tällä sivustolla on ollut tähän mennessä. Voittaa perinteiset muovimalli projektit reilusti. Tuossa on sitä tekemisen meininkiä!! Mielenkiinnolla odotan sturmin valmistumista.
Kiitti kommentistasi Heikki! Antaa kummasti motivaatiota jatkaa loppuun saakka.