Pienoismallit.net

Stug40 1:6

Jousitusratkaisu

Seuraavaksi piti sitten pähkäillä miten saa nuo telapyörät myötäilemään maaston muotoja. Suuressa maailmassa rakentelevat näihin malleihinsa originaalin mukaisia vääntösauvajousituksia, ja minäkin mietin hetken aikaa tekeväni sellaiset. Ongelmana näissä on tietysti löytää sopiva materiaali ja mitat noille vääntösauvoille, että edes jotain joustavat. Yritin näitä selvittää eri lähteistä mutta mitään tietoa ei kuitenkaan löytynyt, joten päädyin klassisiin kierrejousiin. Nämähän on helppo vaihtaa löysempiin tai tiukempiin sitten lopullista vaunua viritellessä. Vähän tuo ratkaisu tuntuu kyllä krouvilta, mutta yksinkertaisuus on valttia.

Kommentit

Omassa yksinkertaisuudessaan pätevän oloinen viritelmä. Kuten sanottua, helppo vaihtaa toisenlaiset jouset. Mites tuo joustovara, onko silmääräisesti hyvä vai ihan jonkun laskukaavan tuloksena?
Jouni Koski 16.11.2010 08:04 Vastaa lainauksella
Melkoinen projekti. Hieman suu auki seuraan etenemistä :) Todella erilainen ja mielenkiintoinen projekti näillä sivuilla.
Joustovaraa pyrin pähkäilemään eri referenssikuvien mukaan koska tuota joustokulmaa en mistään kirjallisuudesta löytänyt. Käytännössä nuo sivulevyjen sisäpuolelle liimatut puunkappaleet pyrkii rajaamaan joustokulman, joka on varmasti suurempi kuin mitä tarvitaan. Jossain määrin joustokulma rajautuu myös tukivarsien liikettä rajaavilla "liukuohjaimilla", joista myöhemmin lisää.
Santeri.P 16.11.2010 15:01 Vastaa lainauksella
hienosti etenee. Mitä muuten ajattelit tehdä valmiilla "monsterimallilla"? Tuskin tuo ihan tavis vitriiniin mahtuu :).
Hyvä kysymys, tuohon ei ole vielä ratkaisua löytynyt. Vaimo kyllä ehdottelee että viedään se vintille johonkin nurkkaan pölyttymään. Sinne Willyksen viereen (edellinen 1:6 mallini).